Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,u

hteo bih da zamolim one koji znaju odgovor ili mi mogu priblizno pomoci.Po struci sam fizioterapeut. Dobio sam iz Regierunga odgovor da moram ici 3 meseca na Anpassunglehrgang i to samo teoriju,praksa mi je sve priznata. Moje pitanje glasi,konkurisao sam za NOKS 3-5,znaci imam ovaj Bescheid koji sam nosio kao dopunu 12 jula (termin je bio 1 juna).Posto mi u ugovoru stoji da cu raditi kao fizioterapeut ali da su dokumenta u fazi anerkennunga,koju cu vizu dobiti ( za ausbildung ili ce biti radna) i drugo,jer nece slucajno biti odbijenica jer je poslodavac mozda trebao da stavi pomocnik fizioterapeuta do dobijanja Urkunde/a.? Napominjem,kao sto sam i rekao vec, u ugovoru stoji da sam u procesu Anerkennunga a prilozio sam i poseban papir gde pise da ce troskove skole snositi poslodavac i da ce me podrzati kroz anerkennung.

Da li molim te možeš da navedeš sve što je tačno potrebno od dokumenata za Anerkennung i gde se ( u koju instituciju) predaje, te da li mora lično ili može imejlom. Kad se može dobiti potvrda da si u procesu dobijanja Anerkennunga? Hvala puno! Sretno!

- - - - - - - - - -

Gde si dobio taj Bescheid? Da li je to Defizitbescheid? Hvala puno.

Ljudi imam pitanje, zavarivac sam po struci imam diplomu srednje skole za zavarivaca kao i vazece ateste, prijavio sam se za dobijanje termina kao NOKS 3-5, kad budem dosao na red da li mi je dovoljan ugovor sa poslodavcem iz Nemacke i moja diploma i atesti ili mi treba jos nesto od papire, sem naravno pasosa i licnih dokumenata? Unapred hvala.

Ljudi imam pitanje, zavarivac sam po struci imam diplomu srednje skole za zavarivaca kao i vazece ateste, prijavio sam se za dobijanje termina kao NOKS 3-5, kad budem dosao na red da li mi je dovoljan ugovor sa poslodavcem iz Nemacke i moja diploma i atesti ili mi treba jos nesto od papire, sem naravno pasosa i licnih dokumenata? Unapred hvala.
E zdravo kolega. Ja na zalost imam samo kursnu diplomu pa sam u NOKS 1-2 a kako ce to da prodje u ambasadi videcemo.
Diplomu overi apostilom i prevedi na nemacki, a jos ti treba izvod iz PIO fonda da vide gde si radio i sto je najzahtevnije kurs nemackog B1. Nostrifikaciju diplome ces tamo uraditi valjda al znam da i to mora... ali posle toga si majstor sa vecom platom a ne kao ja pomocnik zavarivaca

E zdravo kolega. Ja na zalost imam samo kursnu diplomu pa sam u NOKS 1-2 a kako ce to da prodje u ambasadi videcemo.
Diplomu overi apostilom i prevedi na nemacki, a jos ti treba izvod iz PIO fonda da vide gde si radio i sto je najzahtevnije kurs nemackog B1. Nostrifikaciju diplome ces tamo uraditi valjda al znam da i to mora... ali posle toga si majstor sa vecom platom a ne kao ja pomocnik zavarivaca

Cekaj kolega, posto sam ja vec sada majstor, imam 5 godina iskustva u TIG zavarivanju, imam iskustva sa crnim i belim cevima, zavrsio sam srednju za zavarivaca i trenutno imam 5 vazecih atesta za zavarivanje, i imam diplomu za A1, da li si siguran da je B1 neophodan ja to nigde nisam procitao? Hbala

Cekaj kolega, posto sam ja vec sada majstor, imam 5 godina iskustva u TIG zavarivanju, imam iskustva sa crnim i belim cevima, zavrsio sam srednju za zavarivaca i trenutno imam 5 vazecih atesta za zavarivanje, i imam diplomu za A1, da li si siguran da je B1 neophodan ja to nigde nisam procitao? Hbala
Siguran sam da treba a pogledaj i na sajtu ambasade mislim da ima i tamo negde. Ako neko drugi zna neka napise ovde.
Meni posto sam 1-2 treba A1 ili A2 nisam siguran.

- - - - - - - - - -

Ma i ja sam majstor upravo za TIG, radim godinama imam ateste ali nemam diplomu srednje skole i tamo se necu voditi kao majstor osim ako ne zavrsim neki Ausbildung

Siguran sam da treba a pogledaj i na sajtu ambasade mislim da ima i tamo negde. Ako neko drugi zna neka napise ovde.
Meni posto sam 1-2 treba A1 ili A2 nisam siguran.

- - - - - - - - - -

Ma i ja sam majstor upravo za TIG, radim godinama imam ateste ali nemam diplomu srednje skole i tamo se necu voditi kao majstor osim ako ne zavrsim neki Ausbildung

Gledao sam na sajtu ambasade i nigde ne mogu da nadjem

Ne znam, ja sam imao termin 21.6, trazili mi dopunu koji sam odneo 5.7, i od tad' nista ne javljaju, a u pitanju je NOKS 6-8 koji bi trebalo da ide dosta brze..
Zna li neko, imamo li pravo da se vec sada u procesu cekanja prijavimo za novi termin, spajanje porodice?

Pa mislim da imaš, ali šta ćeš ako ne daj boze ne dobiješ vizu, džabe termin.... Bolje sačekaj još koji dan, ne vadi te

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back