Boban Bradic
Početnik
- Poruka
- 6
Jel za vozace ste aplicirali?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja 10.10.2017 jos nista
A gde gledate , tj na kom profilu na FB ??
Unapred hvala
Cestitam za termin, nek je sa srecom! Jel moze samo pitanje, zasto je bitno onda da li idete preko plave karte ili kao visokokvalifikovani, ako je dokumentacija ista? Svakako ce Vam reci na salteru sta moze a sta ne, ili bolje posaljite uput ambasadi pre toga da ih pitate ako Vam je bitno..mislim da na forumu u vezi toga ne moze niko pouzdano na to pitanje da odgovori...Pozdrav drugari
prijava za termin 13.04.2018
stigao mail 13.07.2018
termin 26.07.2018
Noks 6-8. Javljam kako je bilo na terminu
Pitanje: Apliciram kao inzenjer arhitekture (deficitarno zanimanje), gore bih radio kao sef gradilista. plata Neto 2000 e, placen smestaj, telefon, gorivo, auto, ozenjen sam, dali je to dovoljno kad se preracuna na bruto za plavu kartu? kad nadjem na netu za to izracunavanje uvek ima I nekih podkategorija, pa ne znam dali je dobro izracunalo. Hvala na pomoci
IUSNJ-NON-EU se zove grupa na FB gde se možete informisati.
Oooo pa gde si kolega imam pitanje za tebe. Za koji si se NOKS registrovao obzirom da vecina nas zavarivaca nemamo srednju skolu tog smera nego smo prekvalifikovani iz raznih oblasti.Ja za varioca..vozaci imaju svoju dodatnu podgrupu
Ne druže za veterinarskog tehničara posao na farmi svinja.
Oooo pa gde si kolega imam pitanje za tebe. Za koji si se NOKS registrovao obzirom da vecina nas zavarivaca nemamo srednju skolu tog smera nego smo prekvalifikovani iz raznih oblasti.
I ja identicno - kursnu diplomu, TüV ateste za TIG (crne cevi) i MAG. Srednja skola mi nema veze sa ovom strukom.Predao sam agenciji da sve uradi u moje ime,ali mislim da spadamo pod NOKS 1-2...ja inace imam kurs i TUV atest i srednju skolu ali drugog smera..
I ja identicno - kursnu diplomu, TüV ateste za TIG (crne cevi) i MAG. Srednja skola mi nema veze sa ovom strukom.
Mene samo buni ugovor o radu koji sam dobio od poslodavca jer mi je pod Qualifikation oznaceno Ausbildung zum Konstruktionmechaniker. Ne znam da li je to srednja skola...
Inace pod radnim mestom mi je navedeno Schweißerhelfer, Schloßerhelfer
Kojeg datuma ste aplicirali? Koliko sam zapazio niko se nije javio nigde da je aplicirao 28, 29,30 novembar za vozace.
Ma brate mislim da ima veze jer ce da nas odbijaju bas zbog skolske spreme, voleo bih da gresim ali... mnogo je vazno sta nam pise u ugovoru. Vidis, na sajtu pise da atestirani zavarivaci idu pod NOKS 3-5 a to ti znaci treba diploma sredne skole iz iste ili slicne oblasti - zavarivac - bravar itd. i nivo jezika B1.Ja sam dao atest na argonu za prohrom,a za ovo drugo,mislim da ti to nije bitno koja je skola tj da li je srednja ili kurs...mada dosta zavisi i od pokrajine...ja bih trebao u donju saxoniju
Ma brate mislim da ima veze jer ce da nas odbijaju bas zbog skolske spreme, voleo bih da gresim ali... mnogo je vazno sta nam pise u ugovoru. Vidis, na sajtu pise da atestirani zavarivaci idu pod NOKS 3-5 a to ti znaci treba diploma sredne skole iz iste ili slicne oblasti - zavarivac - bravar itd. i nivo jezika B1.
Zet je otisao prosle godine isto za varioca i nije mu trebao ni A1,a pogledaj noks-ove,pod drugu opciju spada obucavsnje u trajanju od 120-360 sati...i mislim da mi tu spadamo..