Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zasto si se vracao kad si imao vizu

Pa imao sam vizu za tu godinu, nisam ni nesto znao kako ide jer prvi put idem i preko neta sve nasao, a sam restoran gde sam radio od marta do okt radi... tada nisam planirao da ostajem vec tako da odmorim pa od marta ponovo do okt..
E sad posle ove situacije sam 100% resen da ostanem.. a imam po meni dobru kartu u vidu Nemca koji je 30god u privatnom biznisu.. :) Ima naravno crv sumnje ali nadam se da Nemci drze svoju rec kad kazu da su tu da mi pomognu da ostanem.. :)

@WalterGropius
Hvala puno na odgovoru. Srecno, danas ste vec i predali dokumenta, jel tako? Sta su rekli koliko se ceka na vizu?

Nema na cemu. Predao sam papire a uspela je i supruga da preda zajedno sa mnom za spajanje porodice, sto je fenomenalno.

Ceka se prvo na ulazak (oko pola sata) pa onda na jednom salteru vam proveravaju dokumenta (vracaju nazad da dopunite ako nesto fali) a onda se ponovo ceka na salter koji ce da vam obradjuje papire. Tako da jedno 2h cekanja i 15-ak min na salteru.

Ne znam koliko se ceka odobrenje vize, prethodna tura plavokartasa :) je dobila vize za svega 10-ak dana.

Poslednja izmena:
Hej drušvo, da li neko zna koliko se čeka odgovor iz Ausländerbehörde? U pitanju je Stuttgart, BW pokrajina. Hvala puno na odgovoru.

Sve zavisi od pokrajne. Ja sam bila na terminu pre mesec dana, i zvala direktno Ausländerbehörde, nisu mi odbili zahtev, cekaju neku saglasnost od Madjara. Ali ove nedelje je zena koja obradjuje moj zahtev na godisnjem. Tako da i godisnje odmore treba uzeti u obzir.
Neko dobije vizu za 10 dana, neko za 8 nedelja. Toliko ja znam.

- - - - - - - - - -

Inace ambasada ne radi u ponedeljak i utorak. Pise na sajtu. Srecno sa terminima i vizama!

Sve zavisi od pokrajne. Ja sam bila na terminu pre mesec dana, i zvala direktno Ausländerbehörde, nisu mi odbili zahtev, cekaju neku saglasnost od Madjara. Ali ove nedelje je zena koja obradjuje moj zahtev na godisnjem. Tako da i godisnje odmore treba uzeti u obzir.
Neko dobije vizu za 10 dana, neko za 8 nedelja. Toliko ja znam.

- - - - - - - - - -

Inace ambasada ne radi u ponedeljak i utorak. Pise na sajtu. Srecno sa terminima i vizama!

Hvala puno na odgovoru. Sretno svima što čekaju!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back