Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pomoc ljudi molim Vas :)
Sutra idem na viziranje, a ne znam za to osiguranje, nigde nisam nasla gde se pisalo o tome na predhodnim stranama. Je l‘ je to neka agencija pored ambasade i da li je viziranje od 8 do 10 ujutru?
Ispod Ambasade imas Agenciju Eurotrag udjes tamo kazes da ti treba osiguranje i cekas u red da predas Pasos od 8 do 10h.Od 15h i malo pre toga preuzimas Pasos.

Имам једно питање у вези спајања породице. Како иде са прекидом школовања овде, клинац ће бити трећи разред основне? Шта ако виза стигне, а вероватно ће, у сред полугодишта и како иде после тамо? Хвала унапред на одговорима.

Gesendet von meinem E2303 mit Tapatalk
Treba mu svedocansto iz drugog razreda sa prevodom.Kada dobijete vizu i prijavite se na stan u DE sutra odmah dete polazi u Skolu e da li drugi ili treci razred to odlucuje Skola u DE.

Postovani,
Ja sam se prijavio za 6-8 NOKS, medjutim u ugovoru o poslu mi je plata od 1200e, pa bih zeleo da saznam da li je to dovoljno za dobijanje radne vize. Ukoliko nije dovoljno da li imate informaciju koja je minimalna plata za 6-8 NOKS. Meni nije potrebna plava karta a jedini razlog zasto sam se priavio za ovu klasifikaciu je jer imam Master diplomu.
Hvala :)

Slicnu nedoumicu sam imao i ja. NOKS 6-8 se prijavljuje ako ti zanimanje odgovara diplomi.

Sto se tice primanja, ambasada(nisam bas siguran da li i ambasada) i biro rada pregledaju ugovore i ako su ponudjena primanja znatno manja od proseka za tu poziciju (pozicija + iskustvo) onda odbijaju zahteve za radnu vizu zbog zastite eksploatisanja stranih radnika, i zastite nemackih drzavljanja od prevelikih smanjenja plata.

Pogledaj na netu prosecne plate za tvoju poziciju u pokrajini u kojoj treba da pocnes da radis, i bice ti jasno da li je ok ili malo.

Akioki, jesi li bila na terminu? Kako si prošla?

Jesam. Prvo sam otisla u agenciju. Tamo su mi upisali da nisam nigde kaznjavanja (Sto je istina), da nisam deportovana, ali da imam zabranu.
Ja sam uredno kopirala sve strane u pasosu i tako predala. Naravno i pasos. Da li je ona to videla ili nije - ne znam.
Bilo joj je bitno da li mi je Ured za strance dozvolio da otvorim racun i da li se radi o istom fakultetu.
Sve moje podatke je nasla u kopmu, i pitala me da li su podaci validna, adresa, telefon, mejl... I bila je jako fina, ceo razgovor je protekao u redu.
E, sada da li je videla to u pasosu i na formularu ili ne, ne znam. Uzimala mi je otiske opet.
Malo sam zbunjena.

Isto8.5 i još ništa .....mada sam zvao u nemačku i rekli su mi da su papire primili pre dve nedelje.

Pa zovni opet i pitaj.
Pisao je neko na forumu da 26.02.predao zahtev za vizu,
A,da su mu 27.02.javili da je viza odobrena. Ne znam sta da kazem. Da li zavisi od ambasade, pokrajne, ili cega vec, ne znam...
Mislim da je lakse cekati termin. To se dobija sigurno, samo je pitanje kada, a onda cekanje na odgovor za vizu, hoce li ili nece...
Nadam se da svima hoce.

Jesam. Prvo sam otisla u agenciju. Tamo su mi upisali da nisam nigde kaznjavanja (Sto je istina), da nisam deportovana, ali da imam zabranu.
Ja sam uredno kopirala sve strane u pasosu i tako predala. Naravno i pasos. Da li je ona to videla ili nije - ne znam.
Bilo joj je bitno da li mi je Ured za strance dozvolio da otvorim racun i da li se radi o istom fakultetu.
Sve moje podatke je nasla u kopmu, i pitala me da li su podaci validna, adresa, telefon, mejl... I bila je jako fina, ceo razgovor je protekao u redu.
E, sada da li je videla to u pasosu i na formularu ili ne, ne znam. Uzimala mi je otiske opet.
Malo sam zbunjena.

Dobro je, super, mislim da nece biti problem, nisi ti nikog ubila ili nešto krivično učinila. Mislim da nece biti problem. Držim ti palčeve :)

Ne treba... Nigde ni u jednom formularu to ne pise niti traze.

Njoj su trazili (Akikoki) posto je vec bila u DE i ima zabranicu zbog prekoracenja dana u Sengenu ako se ne varam

Nisu meni trazili, niti sam nosila. Na onom zahtevu treba da popunite da li ste kaznjavani u DE ili u inostranstvu. Ja sam teti u agenciji objasnila moj slucaj, i ona je rekla ne.

Dobro je, super, mislim da nece biti problem, nisi ti nikog ubila ili nešto krivično učinila. Mislim da nece biti problem. Držim ti palčeve :)

Realno nisam. Ali sam zavedena u SIS-u( to sam videla). E, sada Austrijanac je bio na granici i rekao mi sa vizom mozes nazad ako Madjari kazu da. Ja sam se malo svadjala sa Madjarem, jer nisam mogla da mu objasnim, mozda da sam cutala dobila bih samo kaznu i tri meseca ili sest zabranu. Ovako moze biti godinu, godinu i 6 meseci...
Kao kriminalac sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back