Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li su podeljeni termini za spajanje porodice.Predali 18.2.2018.hvala

Ja sam prijavila 29.01. i nisam jos dobila termin. Ono sto znam po forumu da je su oni koji su se prijavili 15.01. dobili pocetkom juna termin. Nekoliko njih je ovde na forumu je reklo da su i posle delili termine za spajanje, ali mi nista nisu rekli do kag datuma su stigli i da li je ta informacija sigurno tacna. Inace, pa sajtu ambasade sad pise da se za spajanje porodice ceka najmanje 6 meseci.

Da li neko moze da mi pomogne u vezi produzavanje boravisne dozvole, ovde i institucije mi svako drugu pricu prica.
Zena je dosla kao med. sestra ima dobar ugovor,
Ja sam zapratio nju i zaposlio se cim sam dosao a u skolu nisam krenuo.
Zbog prirode posla nisam mogao u skolu ici (3 smene, i dosta putovanja)
Uskoro treba da produzimo boravisnu /radnu dozvolu i sad kako to ide?
Ona ima sve uslove a ja posto pratim nju takodje ispunjavam osim skole (jezika) nisam zavrsio integracionu skolu a ni nemam B1 sertifikat samo A1 koji mi je bio potreban da dobijem prvobitnu dozvolu za boravak i rad.
U Ausländerbehörde svako svoju pricu vodi jedan mi reko da moram drugi da ne moram. Treci kaze mi to nista ne radimo vi aplicirate i drugi ljudi to zavrsavaju. Mnogo sam besan na njih. Rade kao u Srbiji niko nista ne zna...
Da li ima neko slicna iskustva, gde vam parter nema jezik a produzivanje treba da se odradi?

Problem je ako nemas Handelregisterauszug ili Gewerbeanmeldung. To im treba da vide da li je Firma aktivna i da li placa porez...

Hvala na odgovoru. Pokusala sam da sredim to online preko website sto mi je firma poslala. Ali kad ukucam ime firme nema tu pretrazivac pa da odaberes firmu. Bar meni se nije nista pokazalo. A u startu treba ubaciti podatke za placanje I sve ostalo. Zato mi nije jasno. Imas neki predlog, iskustva?
Ovaj website su mi poslali https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/

Hvala na odgovoru. Pokusala sam da sredim to online preko website sto mi je firma poslala. Ali kad ukucam ime firme nema tu pretrazivac pa da odaberes firmu. Bar meni se nije nista pokazalo. A u startu treba ubaciti podatke za placanje I sve ostalo. Zato mi nije jasno. Imas neki predlog, iskustva?
Ovaj website su mi poslali https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/

E, ako ti firma posalje da skines preko linka, onda moras da pratis instrukcije i platis. Vidim i ja sada. Ali svaka firma ima Gewerbe Anmeldung, bez toga ne moze da radi. A oni imaju to, tako da pitaj da posalju to.
U agenciji su pricali isto o tome. Toliko znam, dalje ne znam. Ali kada se otvori firma isto se dobije Gewerbe Anmeldung.

E, ako ti firma posalje da skines preko linka, onda moras da pratis instrukcije i platis. Vidim i ja sada. Ali svaka firma ima Gewerbe Anmeldung, bez toga ne moze da radi. A oni imaju to, tako da pitaj da posalju to.
U agenciji su pricali isto o tome. Toliko znam, dalje ne znam. Ali kada se otvori firma isto se dobije Gewerbe Anmeldung.

Malo pre sam I’m poslala email da vidim jel to moze da se sredi bez cimanja pa ako ne, pitacu ih za to sto si predlozila. Hvala puno!!

Evo jos samo jednu stvar da te pitam. Sto se putnog osiguranja tice, treba li da ga donesem vec na termin?

Nada poslednja umire:whistling:

Mada ja ne znam do kada ce ovi moji biti strpljivi s obzirom da su me zadesila dva produzenja cekanja..
Mozda bih,ako je Akioki u pravu dobila malo ranije da sam aplicirala kao naucnik ali.. nisam se snasla.. pa cu morati da cekam..:roll:

A jel znamo, jesu li zavrsili februar?

Izvini, tesko mi i da udjem na forum, strah me, procitacu da su delili a ja nista. :) Februar su zavrsili sigurno, Akioki je bila poslednja. Mene moji cekati nece jos mesec dana, do kraja juna i nekako, posle toga, sipak :)

Malo pre sam I’m poslala email da vidim jel to moze da se sredi bez cimanja pa ako ne, pitacu ih za to sto si predlozila. Hvala puno!!

Evo jos samo jednu stvar da te pitam. Sto se putnog osiguranja tice, treba li da ga donesem vec na termin?

Ne, to donosis kada dodjes po vizu.
A na formularu pises - zaokruzujes na pitanje da li si osiguran u DE - da.
Imas li termin ili cekas?

- - - - - - - - - -

Izvini, tesko mi i da udjem na forum, strah me, procitacu da su delili a ja nista. :) Februar su zavrsili sigurno, Akioki je bila poslednja. Mene moji cekati nece jos mesec dana, do kraja juna i nekako, posle toga, sipak :)
Prosli put je bio petak kada su delili termine. Tako da sutra moze biti podela, ako je popunjeno do 15.06..
Mene sada ubija ovo cekanje, ne znam na cemu sam, ne mogu ni da ucim, ni da spavam, buljim u tel ili razmisljam kada ce postar. :dash:

- - - - - - - - - -

Prosli put je bio petak kada su delili termine. Tako da sutra moze biti podela, ako je popunjeno do 15.06..
Mene sada ubija ovo cekanje, ne znam na cemu sam, ne mogu ni da ucim, ni da spavam, buljim u tel ili razmisljam kada ce postar. :dash:[/QUOTE

Pa sad jos kad krenu i odmori u ambasadi, ima da se nacekamo strasno! Ja sam na rubu zivaca, cak razmisljam i o odustajanju

- - - - - - - - - -

Mene sada ubija ovo cekanje, ne znam na cemu sam, ne mogu ni da ucim, ni da spavam, buljim u tel ili razmisljam kada ce postar. :dash:[/QUOTE

Pa sad jos kad krenu i odmori u ambasadi, ima da se nacekamo strasno! Ja sam na rubu zivaca, cak razmisljam i o odustajanju

Nemoj odustajati. Uvek imas sansu ako probas.
Ali cekanje ubija, mene je ubilo prvo za termin, jer pise jedno, a daju drugo. Sada ovo cekanje.

Zdravo svima,

u očaju čekanja na termin, padaju mi razne ideje.
U slučaju da skoro ne bude termin, razmišljam da im ponudim zaposlenje preko agencije. Prijavim se ovde na neku firmu i oni im plaćaju kao npr. konsultantske usluge. To da bude neko premoštavanje ovog perioda čekanja. Da li je neko razmišljao o tome ili još bolje da li ima neka iskustva koja je izvodljivost ovoga?

Hvala unapred!

- - - - - - - - - -

Cekam... ako Su ocistili februar onda bi trebalo uskoro I meni termin da stigne. 08.03 sam se prijavila. Vec izvodim rituale na mlad i pun mesec i prizivam taj email od njih.

A zar ti nece emailom javiti da dodjes na viziranje? Posto vidim ovde da cekas postara.

- - - - - - - - - -

Cekam... ako Su ocistili februar onda bi trebalo uskoro I meni termin da stigne. 08.03 sam se prijavila. Vec izvodim rituale na mlad i pun mesec i prizivam taj email od njih.

A zar ti nece emailom javiti da dodjes na viziranje? Posto vidim ovde da cekas postara.

Javljaju E-mailom ili pozivom da je viza odobrena. A odbijenicu salju postom. Postom umeju i da posalju dopis ako treba neki dopis, ako ne kazu odmah. Ja sam se registrovala tacno mesec dana pre tebe.

Javljaju E-mailom ili pozivom da je viza odobrena. A odbijenicu salju postom. Postom umeju i da posalju dopis ako treba neki dopis, ako ne kazu odmah. Ja sam se registrovala tacno mesec dana pre tebe.

Potpuno te razumem kako se osecas. Ja kroz ovo prolazim vec peti put u zivotu, kad je u pitanju selidba preko i papiri, cekanje, s tim sto je dva puta bilo produzenje pa samo predas na salter u toj zemlji ali se isto grizes cekajuci odgovor. Svu srecu ti zelim da ti sto pre jave da dodjes na viziranje!!

Zdravo svima,

u očaju čekanja na termin, padaju mi razne ideje.
U slučaju da skoro ne bude termin, razmišljam da im ponudim zaposlenje preko agencije. Prijavim se ovde na neku firmu i oni im plaćaju kao npr. konsultantske usluge. To da bude neko premoštavanje ovog perioda čekanja. Da li je neko razmišljao o tome ili još bolje da li ima neka iskustva koja je izvodljivost ovoga?

Hvala unapred!

Upravo tako ja radim trenutno za Nemce. Pretpostavljam da mozes i onda prakticno ti bruto plata predvidjena cela ide ovde u Srbiji jer se tako ne placau porezi u DE. Mnoge firme to rade i tako outsourcuju posao. Sto da ne.

Upravo tako ja radim trenutno za Nemce. Pretpostavljam da mozes i onda prakticno ti bruto plata predvidjena cela ide ovde u Srbiji jer se tako ne placau porezi u DE. Mnoge firme to rade i tako outsourcuju posao. Sto da ne.

Hvala za info!
Sad sam saznao da može i neka fora ako je kraći period da te zovu na obuku kao fizičko lice, nema potreba firma. Ne plaćaju ti ništa jer nemaju osnov, pa kad dobiješ papire, naprave neki wlcome bonus gde to plate. Možda je ovo i bolje da ne cimam 2x da mi rade ugovor i da pri tom osnivma firmu ovde, plaćam prez, itd.

Jel ima još neko mišljenje/predlog?

Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back