Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze neko da me uputi za nemacko drzavljanstvo rodjen tamo 97god mama ceo zivot tamo i pre mene imala stalni boravak i baba isto sad je tamo vec u penzi sad treba da dobije nemacko drzavljanstvo da li ja mogu da dobijem nesto

Ne mozes da dobiješ nemacko drzavljanstvo,možeš za sad da dobiješ Aufenthaltserlaubnis ako nisi prešao 21 godinu i tek posle 7 godina boravka u nemačkoj da predas zahtev za nemacko drzavljanstvo!!!

Jesam, a ti?
Ne znam da li ste videli na sajtu ambasade podigli su cekanje na 7 meseci najmanje za noks 3-5 ,
A noks 1-2 na 10 meseci . Spajanje porodice na 6 meseci.
Smorila sam se kao cvrcak kada sam videla jutros

nisam.nema veze sa profesijom moja skola i fax.zavrsio sam kurs na narodnom univerzitetu i obavio praksu u star.domu.jbg.to je jedini poso koji sam uspeo da nadjem u nemackoj.tj.strpljivog i razumnog poslodavca.do sada.na dalje videcemo

- - - - - - - - - -

A ako imam tacno 21 godinu
Sta je to sto bi dobio

demi izvini sto se mesam.ali ako je takva situacija sto onda majku i babu ne poteras tamo u auslaendebehoerde da se raspitaju i azuriraju malo

nisam.nema veze sa profesijom moja skola i fax.zavrsio sam kurs na narodnom univerzitetu i obavio praksu u star.domu.jbg.to je jedini poso koji sam uspeo da nadjem u nemackoj.tj.strpljivog i razumnog poslodavca.do sada.na dalje videcemo

- - - - - - - - - -

demi izvini sto se mesam.ali ako je takva situacija sto onda majku i babu ne poteras tamo u auslaendebehoerde da se raspitaju i azuriraju malo

Nista ja i zelim da znam druga misljenja sta kako i ovde ima jako dobrih ljudi
Hocu sutra ih ja bre zovem i da ide to tako

Ja sam 15.03. Sad vidim da su i za nas produzili cekanje. Mislis da ce biti ovaj mesec ipak?

Nada poslednja umire:whistling:

Mada ja ne znam do kada ce ovi moji biti strpljivi s obzirom da su me zadesila dva produzenja cekanja..
Mozda bih,ako je Akioki u pravu dobila malo ranije da sam aplicirala kao naucnik ali.. nisam se snasla.. pa cu morati da cekam..:roll:

A jel znamo, jesu li zavrsili februar?

Da li je neko imao situaciju da mu je odbijena Radna viza uz odgovor da zauzimam radno mesto nekom nemcu... inace u radnom sam odnosu vec godinu dana i par meseci. Imam ugovor za stalno, stan sve normalno... trebalo je sa familien vize da predjem na arbeite visu zbog razvoda... inace po noksu 1-2 .... ako je imao neku slicnu situaciju neka se javi, molim za savet sta sada uraditi?? Imam pravo na zalbu i sta je sve potrebno...?

Nesto smo utihnuli danas :)

Evo ja da razbijem jednim pitanjem - cekam na termin od marta, NOKS 6-8. Da li imate savet kada moja supruga da podnese zahtev za termin? Koliko znam, u trenutku njenog termina ona mora imati sa sobom moj izveštaj o plati za protekla tri meseca.
Tako je tvoje tri platne liste,ugovor o stanu,tvoju prijavu na adresu stana,polozen A1 (ako je spajanje porodice u pitanje),mada dok ceka termin sve ce se to nabaviti I jezik poloziti ako vec nije,buduci da se sada ceka 6 meseci za spajanje

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje, mozda neko ima ili je imao slicnu situaciju...

Cekam termin, koji treba da bude uskoro, 25.9.2017 sam aplicirao za isti.
Nadam se da ce biti sve u redu u ambasadi...
Ono o cemu se radi jeste, planiram da se zanim, da li je pametno pre ili posle, ponovo da kazem ja se nadam pozitivnom ishodu u ambasadi, dobijanja vize?
Procitao sam da kazem desetine iskustva gde ljudi ne mogu da usklade termin, ovo kazem za kasnije, po dobijanju vize, vencanje se zakazuje u Nemackoj i termin za vencanje u ambasadi, tako sam ja procitao u vise navrata...Sad nisam pametan... Svaka informacija i savet bi mi znacio!

Unapred hvala!

Tako je tvoje tri platne liste,ugovor o stanu,tvoju prijavu na adresu stana,polozen A1 (ako je spajanje porodice u pitanje),mada dok ceka termin sve ce se to nabaviti I jezik poloziti ako vec nije,buduci da se sada ceka 6 meseci za spajanje

Hvala Dijana puno. Kad si vec spomenula jezik, za plavu kartu pise ovo: "Supružnici nosioca plave karte ne moraju imati nikakav sertifikat o poznavanju jezika, ali dobijaju rok u kom moraju započeti kurs jezika i položiti B1.". Pa sam sad u nedoumici oko toga da li treba ili ne treba.

Hvala Dijana puno. Kad si vec spomenula jezik, za plavu kartu pise ovo: "Supružnici nosioca plave karte ne moraju imati nikakav sertifikat o poznavanju jezika, ali dobijaju rok u kom moraju započeti kurs jezika i položiti B1.". Pa sam sad u nedoumici oko toga da li treba ili ne treba.

Sam sebi si odgovorio na pitanje :) Nemoj previse razmisljati i komplikovati sam sebi. Po Vuku: "Citaj kako pise" i to je to :)

Ako neka informacija pise na sajtu ambasade, onda je zvanicna i tako je i prihvati. Mesta za interpretaciju uvek ima ali je nepotrebno vrlo cesto :)

Da ne pomislis ti ili neko drugi da trollujem ili hejtujem, nije mi to zaista namera. Samo mesecima citam kako ljudi jednostavne direktne informacije, u panici, strahu ili zbog cega vec, dovode u pitanje i zasipaju forum porukama bespotrebno.

Poslednja izmena:
Jel imaš srednju medicinskku ili ??? Ja sam se za termin prijavio po starom 26.2, još 16.10.2017

Imam srednju medicinsku ali mi je ugovor za Pflegehelferin.I dalje je glavna enigma i vode se rasprave oko NOKS-a.I mene iskreno to najvise buni.Neki kazu 1-2 zato sto je bitno zanimanje koje ćeš obavljati tamo(pflegehelferin je vez kvalifikacije)a drugi pak,3-5 jer je zavrsena srednja skola.Ko ce ga znati..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back