Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sam sebi si odgovorio na pitanje :) Nemoj previse razmisljati i komplikovati sam sebi. Po Vuku: "Citaj kako pise" i to je to :)

Ako neka informacija pise na sajtu ambasade, onda je zvanicna i tako je i prihvati. Mesta za interpretaciju uvek ima ali je nepotrebno vrlo cesto :)

Da ne pomislis ti ili neko drugi da trollujem ili hejtujem, nije mi to zaista namera. Samo mesecima citam kako ljudi jednostavne direktne informacije, u panici, strahu ili zbog cega vec, dovode u pitanje i zasipaju forum porukama bespotrebno.

Sve jasno, ne mislim uopste da hejtujes :) Ovo zapravo nije bio citat sa sajta ambasade, vec sa sajta Nemacki kutak, tekst je o plavoj karti. Pa sam zato dosao u zabludu, jer u informatoru za spajanje porodice pise da treba A1, a nisam video da negde pise da to ne vazi ako suprug ima plavu kartu.

Prosto mi je neverovatno da odjednom mi koji smo skoro vec pred ciljem treba da cekamo odjednom 2 meseca duze. Sve kapiram logicki da se prevashodno odnosi na nove prijave i one koji su u sred cekanja na termin. Razumem da mozemo cekati nesto duze nego sto bismo cekali da nije doslo do ovih promena ali odjednom plus dva meseca kad si skoro na redu....

Ono kad bih ih sve postrojila na trgu i javno isamarala za primer svima. Od ambasadora do spremacice. Izvinite na trolovanju, filtriram bes. Necu vise.

Sve jasno, ne mislim uopste da hejtujes :) Ovo zapravo nije bio citat sa sajta ambasade, vec sa sajta Nemacki kutak, tekst je o plavoj karti. Pa sam zato dosao u zabludu, jer u informatoru za spajanje porodice pise da treba A1, a nisam video da negde pise da to ne vazi ako suprug ima plavu kartu.

Najpouzdanije informacije na sajtu ambasade ili direktno njih pitas putem meila ili poziva,svako nece skoditi jezik jer priznace joj I tamo Taj nivo pa manje muke tamo,a A1nije tezak za spremiti

Pomoc ljudi molim Vas :)
Sutra idem na viziranje, a ne znam za to osiguranje, nigde nisam nasla gde se pisalo o tome na predhodnim stranama. Je l‘ je to neka agencija pored ambasade i da li je viziranje od 8 do 10 ujutru?

Imas pored agenciju. Mozes da kupis tamo do pola 10, da bi mogla viza da se podigne. Danas dok sam bila da ispunjavam formular u agenciji, bio je neki covek koji je uzimao.

Prosto mi je neverovatno da odjednom mi koji smo skoro vec pred ciljem treba da cekamo odjednom 2 meseca duze. Sve kapiram logicki da se prevashodno odnosi na nove prijave i one koji su u sred cekanja na termin. Razumem da mozemo cekati nesto duze nego sto bismo cekali da nije doslo do ovih promena ali odjednom plus dva meseca kad si skoro na redu....

Ono kad bih ih sve postrojila na trgu i javno isamarala za primer svima. Od ambasadora do spremacice. Izvinite na trolovanju, filtriram bes. Necu vise.

Tempesta, podrzavam te. :-D
Ali, polako. Pipnucemo i mi jednom tu fasadu. :-D
Mozda se sve ubrza kad se stigne do 1.11.tj.kad se ociste termini po starom.
Strpljen spasen.

Ja sam u istom sosu, prijavila sam se za plavu kartu 20.03. i vec sam coveku objasnjavala da je doslo do produzenja vremena cekanja i sad ovo. Da li neko yna da li su za plavu kartu ocistili februar? jer ako jesu nadam se da cemo termine dobiti bar pocetkom jula....

Trebalo bi da jesu plavu kartu. Ona je isla najbrze. Jul ne gine, ako ne bude pre.

Ovo zapravo nije bio citat sa sajta ambasade, vec sa sajta Nemacki kutak, tekst je o plavoj karti. Pa sam zato dosao u zabludu, jer u informatoru za spajanje porodice pise da treba A1, a nisam video da negde pise da to ne vazi ako suprug ima plavu kartu.
Bukvalno nigde ne pise da za spajanje porodice sa Plavom kartom treba bilo kakvo znanje jezika (kod clanova porodice).
To u informatoru je previse uopsteno, ne odnosi se sve na Plavu kartu.

Bar ja tako mislim :)

Ako moze neko da odg..ko je polagao za A1 u gothe institut koliko traje ispit i kakva je procedura??hvala

Pisao sam pre nekoliko meseci na ovu temu, kopiraću moje iskustvo sa ispita:
Grupe su od po 20 ljudi, pismeni deo (slušanje i pisanje) traje 65 minuta, zatim pauza 25 min pa usmeni. Na ispitu dobiješ knjižicu sa svim pitanjima i tu popunjavaš, žvrljaš, radiš šta hoćeš, jer se ona ne ocenjuje, već jedan list na koji na kraju prenosiš iz te knjižice. Lično smatram da nema potrebe da se piše prvo tamo pa ovamo, jer samo gubiš vreme koje će ti trebati za pismo na kraju. Jedino je dobra knjižica za eventualno sastavljanje pisma, gde možeš da se opustiš I žvrkaš, pišeš opušteno i onda fino preneseš na papir. Na usmenom delu se ulazi po četiri čoveka, dakle pet grupa ukupno. jedna grupa završava za oko 15 min i postoji spisak po kom prozivaju. Što se samog ispita tiče, nije samo moje mišljenje već svih nas koji smo polagali u tom terminu, je da je prvi deo ispita bio težak. Najveći problem u slušnom delu, jer se loše čuje sa ozvučenja, nekako nedovoljno razumljivo. Kad tome dodaš eventualno tanko znanje, koje je najčešće prisutno jer se radi o početnicima onda je stvarno teško da osvojiš tih mogućih 15 poena sa slušnog dela. I još nešto sa ovog dela, na skoro svih 15 slušanja pominju se svi ponuđeni odgovori, pa moraš dobro da obratiš pažnu, skoncentrišeš se da bi imao što više poena odavde. Dakle nema opuštanja. Pismeni deo onako, nije strašno i na kraju usmeni ide prvo predstavljanje. Imaš ono standardo ime,prezime, godine, stanovanje,zanimanje..., pa kartice sa temama i na kraju je svakog od nas pitala različita pitanja, broj telefona, spelovanje imena i prezimena, spelovanje imena iz porodice, kućni broj… naravno svakom po jedno pitanje. Po meni je ovo najlakši deo, jer su ispitivači veoma tolerantni, tako da samo koncentracija.

Имам једно питање у вези спајања породице. Како иде са прекидом школовања овде, клинац ће бити трећи разред основне? Шта ако виза стигне, а вероватно ће, у сред полугодишта и како иде после тамо? Хвала унапред на одговорима.

Gesendet von meinem E2303 mit Tapatalk

Имам једно питање у вези спајања породице. Како иде са прекидом школовања овде, клинац ће бити трећи разред основне? Шта ако виза стигне, а вероватно ће, у сред полугодишта и како иде после тамо? Хвала унапред на одговорима.

Gesendet von meinem E2303 mit Tapatalk

Obicno ide 2x isti razred zbog jezika. Ali to nije pravilo. Zavisi da li zna jezik i koja oblast. Ima i skola gde ima dodatnih casova nemackog.

Postovani,
Ja sam se prijavio za 6-8 NOKS, medjutim u ugovoru o poslu mi je plata od 1200e, pa bih zeleo da saznam da li je to dovoljno za dobijanje radne vize. Ukoliko nije dovoljno da li imate informaciju koja je minimalna plata za 6-8 NOKS. Meni nije potrebna plava karta a jedini razlog zasto sam se priavio za ovu klasifikaciu je jer imam Master diplomu.
Hvala :)

Postovani,
Ja sam se prijavio za 6-8 NOKS, medjutim u ugovoru o poslu mi je plata od 1200e, pa bih zeleo da saznam da li je to dovoljno za dobijanje radne vize. Ukoliko nije dovoljno da li imate informaciju koja je minimalna plata za 6-8 NOKS. Meni nije potrebna plava karta a jedini razlog zasto sam se priavio za ovu klasifikaciu je jer imam Master diplomu.
Hvala :)

Koji posao je u pitanju? Sumnjivo mi je da neko zaposlenje u nemackoj koje zahteva 6-8 noks vuce platu od 1200 eura

To sto su te odbili prvi put nista ne znaci. Da li znas razlog?
Moja drugarice su prvi put odbili, nesto preko posla 2013, posle se udala 2015.I prihvatili normalno.

Jer su smatrali da ima dovoljno ljudi u EU koji bi radili na tih poziciji. Tako da sam sada aplicirala za isti firmu samo sa drugim ugovorom. Odnosno s drugom pozicijom
Tipa odbili su me 12 Aprila a 28 Maja sam ponovo predala zahtjev. Bojim se da to sto sam tako brzo predala možda bude “ loše”.
Ovoga puta su kontaktirali Biro rada prethodno tako da se nadam najboljem.
Super bi bilo ako to ne predstavlja problem..

Neznam druze gde si polagao ispit jer ja sam prosle godine polagao u Minhenu na IHK i nije bas kao sto si rekao bar ne meni.
Svi koji su polozili do 9.9.2009 god ne treba im ispit dovoljno je kada dodju u DE da odslusaju module 5 dana po 8h dnevno i zavrsili su.Oni koji su polozili od 10.9.2009 god pa nadalje idu 5 nedelja po 8h dnevno i posle toga na ispit u IHK.Ja nisam imao znanje jezika na nivou C1 vec A2 i prakticni deo uopste nema vec samo test od 45 do 50 pitanja.Da bi polozio moras imati minimum 30 boda zavisi koje pitanje i koliko boda vuce.Cenovnik za 5 modula je od 450 do 600€.Cenovnik za skolu od 5 nedelja je od 2000€ pa do 3000€ koliko je moj sef platio.Ispit na IHK je 120€ i nije bas mnogo tezak.Nemojte bacati pare na Slovenacki Cod jer ne vazi ovde.Dovoljno vam je da sef napise i da prilozite u Ambasadi potvrdu da ce te prilikom dolaska u DE zavrsiti Cod95.Pricam vam iz licnog iskustva jer sam ja kroz ovo prosao i sve zavrsio.Ambasada sugurno zna da za polaganje Cod95 je potrebna viza i prijava stana u zemlji gde cete raditi i drugacije ne moze.
Pozdrav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back