Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Deca su im na raspustu ovu i narednu nedelju i mnogi su uzeli odmore, moguce da to ima neke veze sa zastojem?!

Pa ured za strance uglavnom radi sa strankama 2 dana u nedelji. Ostalo ne. Ali podeljeno je po kategorijama, jer nase papire salju tamo na proveru. Ja sam Isla kada sam trazila potvrdu da mi daju da otvorim racun, a drugi put kada sam svesno prekoracila dane da trazim potvrdu da li mogu dobiti studentsku vizu.
Mislim da se vise ne zna Ko koci, a idu godisnji odmori i ovde i tamo. Bice veselo..

Za vozace.bio sam na terminu danas obavezno trgovinski registar,radno vreme i za smestaj .sto se koda tice uzimaju diplomu ali je obavezna i potvrda od poslodavca da ces tamo da polazes ako ga ne priznaju u toj pokraini.ne zezaj te se ljudi od jutros koji su bili cekaju od poslodavaca mail za te papire ako ne dostave danas do 15.00 gube termin nece im papire.nema ono sutra cu.

Broj pasoša, koliko ja znam ti treba zbog broja termina i da bi utvrdili da si to ti, a možeš da oštetiš tu stranu gde ti je pečat (pocepas je) I izvadis drugi pasoš, a stari samo na uvid poneseš kad dobiješ termin... Znam da to nije ok, ali bolje i to nego da ti vide to "H"....

I ovako se osecam kao kriminalac, ako sam u sistemu, svakako ce videti da imam to,,H", a bice da sam svesno htela da izigram zakon. Svesno sam ostala duze, ali bas mi je frka za pasos da cepam i vadim novi. Videces se datum novog pasosa i znace da sam svesno zamenila pasos.
Nasla sam na nemackim sajtovima da zabranu moze da ospori dobar razlog i da je najbitnije da necu biti na socijalnoj pomoci. Svesno sam ostala duze, znam da treba i posledice da snosim.
Imam bas dovoljno problema. Em termin, em to ,,H", em fakultet... A ja nisam u stanju da se skoncentrisem i ucim.

Za vozace.bio sam na terminu danas obavezno trgovinski registar,radno vreme i za smestaj .sto se koda tice uzimaju diplomu ali je obavezna i potvrda od poslodavca da ces tamo da polazes ako ga ne priznaju u toj pokraini.ne zezaj te se ljudi od jutros koji su bili cekaju od poslodavaca mail za te papire ako ne dostave danas do 15.00 gube termin nece im papire.nema ono sutra cu.

Sta tacno trgovinski registar, radno vreme i smestaj Darko? Da li mozete detaljnije da objasnite ovo?

Kad ste se registrovali? I u vezi smestaja, jel dovoljno da se navede adresa firme ili treba propratno pismo u vezi toga?

Kratko pitanjce
Hteo sam da apliciram za termin u nemackoj ambasad u beogradu...
Popunio sve ono sto je trebalo ( ime prezime, mail, pasos datum rodjenja ) i klik na okk
Klikom na taj okk odnosno na SUBMIT samo mi je ovo izbacilo i nikakvu potvrdu nisam dobio
Jel to u redu ustvari, tako treba da bude ili ne?????
Evo i slike...
full

E sezonci imaju zaseban salter.nemaju veze sa nama a bilo ih je preko 40.nas vozaca od 13.15 bilo je 15 usao sam drugi pa nisam video koliko ih je jos napolju.prozivaju pi imenima pa tako ulazis.otprilike po pet sest ljudi.ne znam jutros koliko je ljudi bilo.ali brzo ide kad si kompletan .

Pa oni kao i detasirani radnici imaju privilegije. Ali bolje iko, nego niko. Nadajmo se skorasnjoj podeli termina.

Ti sezonci i koce rad Ambasade. Darko, koliko vozaca je bilo odokativno?
Ne nekoce sezonci,detasmanci oni su uvek imali svoj salter,ono sto koci je veliki broj ugovora za nekvalifikovanu radnu snagu,stim sam dobro upoznat,i to prave u najvecem broju judi iz sandzaka koji imaju svoje firmice u svabiji,tako ti ljudi bez problema prodju ambasadu nista im ne traze,a posle rade u Svabiji ko zidari,armirac itd.tj.kvalifikovani jer imaju pravu,i u ogromnom su broju,pa evo u Frankfurtu su celo selo iz sandzaka prosle sedmice col policija pohvatala,pravili studenske vize u ambasadi sa potvrdama iz novopazarskih fakulteta,a vamo radili na gradjevini nelegalno,e takvi i slicni koce ambasadu provereno.

Ne nekoce sezonci,detasmanci oni su uvek imali svoj salter,ono sto koci je veliki broj ugovora za nekvalifikovanu radnu snagu,stim sam dobro upoznat,i to prave u najvecem broju judi iz sandzaka koji imaju svoje firmice u svabiji,tako ti ljudi bez problema prodju ambasadu nista im ne traze,a posle rade u Svabiji ko zidari,armirac itd.tj.kvalifikovani jer imaju pravu,i u ogromnom su broju,pa evo u Frankfurtu su celo selo iz sandzaka prosle sedmice col policija pohvatala,pravili studenske vize u ambasadi sa potvrdama iz novopazarskih fakulteta,a vamo radili na gradjevini nelegalno,e takvi i slicni koce ambasadu provereno.

Pa ja na studentsku vizu tj., termin cekam od februara. A dok dobijem termin, osedecu. I kome da se zalim- prakticno sam kao kriminalac. Iako imam potvrde da sam upisana 2017.,na doktorat, da sam imala studije na daljinu, kada su mi konacno roditelji skupili 8640€, koje nisam dirala od februara. Placala 12€ dnevno smestaj od roditelja i kada su mu slali pare za hranu i knjige, Isla pesaka na fax ne bi li ustedela i ne rasipala, dobih sankcije, koje pored sve muke mogu da mi uticu na dodelu vize. Cekas, stiskas se, ne mozes da radis... I posle, kriv si. I opet sam izvadila potvrdu sa faxa da nisam napustila studije i da je neophodno da sam na fakultetu. Bice bolje valjda.

Pa ja na studentsku vizu tj., termin cekam od februara. A dok dobijem termin, osedecu. I kome da se zalim- prakticno sam kao kriminalac. Iako imam potvrde da sam upisana 2017.,na doktorat, da sam imala studije na daljinu, kada su mi konacno roditelji skupili 8640€, koje nisam dirala od februara. Placala 12€ dnevno smestaj od roditelja i kada su mu slali pare za hranu i knjige, Isla pesaka na fax ne bi li ustedela i ne rasipala, dobih sankcije, koje pored sve muke mogu da mi uticu na dodelu vize. Cekas, stiskas se, ne mozes da radis... I posle, kriv si. I opet sam izvadila potvrdu sa faxa da nisam napustila studije i da je neophodno da sam na fakultetu. Bice bolje valjda.

Akioki ne znam sta da napisem sem srecno. Ovo je strasno stresno. Ja imam srece sa poslodavcem, zvao sam coveka danas da mu kazem da cu sigurno preteci 6m i da mi treba novi ugovor.
Rekao sam mu da ucim nemacki svaki dan, imam novac za stan i auto tamo, sve sto mi treba i da ambasada samo koci.
Covek mi je rekao da kazem koji god hocu datum i da ce mi upisati i poslati koliko god treba ugovora. Sedim kuci u Beogradu, gubim brdo novca, pola porodice me ceka tamo a sve sto treba
je da dam papire koji ce se sve jedno obraditi u Nemackoj. Bog sveti zna sta ovi nasi u Ambasadi rade (nista).

Akioki ne znam sta da napisem sem srecno. Ovo je strasno stresno. Ja imam srece sa poslodavcem, zvao sam coveka danas da mu kazem da cu sigurno preteci 6m i da mi treba novi ugovor.
Rekao sam mu da ucim nemacki svaki dan, imam novac za stan i auto tamo, sve sto mi treba i da ambasada samo koci.
Covek mi je rekao da kazem koji god hocu datum i da ce mi upisati i poslati koliko god treba ugovora. Sedim kuci u Beogradu, gubim brdo novca, pola porodice me ceka tamo a sve sto treba
je da dam papire koji ce se sve jedno obraditi u Nemackoj. Bog sveti zna sta ovi nasi u Ambasadi rade (nista).

Srecno! Meni treba viza da bih mogla ostalo. Ovi ljudi, gde sam bila smestena, da li su mi papir gde sam bila smestena i da cu biti tu smestena. Dakle, sada imam zabranu. Bez vize ne mogu, a sa vizu ne znam da li mogu dobiti, iako ispunjavam sve uslove, ali imam slovo H.

Pozdrav svima. Ja sam skoro dobio ponudu za posao u KFC-u u Nemackoj posle 50ak mailova za druge poslove. Par puta sam pricao sa poslodavcem, te smo se i danas culi da bi pokrenuli proces dobijanja vize. Rekao sam mu da nisam siguran koliko to traje i da cu da vidim na sajtu ambasade, te da cu mu se sutra javiti. Kad otvorim sajt, imam sta i da vidim. Sta oni misle, da ce poslodavci da cekaju godinu dana da mi dobijemo vizu pa da nas zaposle??? Ja sam zavrsio gimnaziju i fakultet (koji nema veze sa radom u restoranu), te nisam siguran ni kakav zahtev za termin treba da podnesem, onaj na koji se prosecno ceka 8 meseci (zanimanje bez kvalifikacije), ili onaj na koji se ceka 4-5 (zanimanje sa kvalifikacijama/srednjom strucnom spremom)?
Ako neko zna, bio bih mu jako zahvalan na odgovoru. Sa poslodavcem cu sutra iskreno kako stoje stvari, pa kako bude...

Jel trgovinski registar salje poslodavac

Kratko pitanjce
Hteo sam da apliciram za termin u nemackoj ambasad u beogradu...
Popunio sve ono sto je trebalo ( ime prezime, mail, pasos datum rodjenja ) i klik na okk
Klikom na taj okk odnosno na SUBMIT samo mi je ovo izbacilo i nikakvu potvrdu nisam dobio
Jel to u redu ustvari, tako treba da bude ili ne?????
Evo i slike...
full

Vidi u Spam. Trebalo bi da dobijete mejl na kome pise da ste na listi cekanja. Pokusajte opet, pa cete videti.

- - - - - - - - - -

Ljudi, pitanje za iskusnije...imam karticu putnog osiguranja iz uncredit banke koja vai godinu dana.... Da li bi u ambasadi to uvazili?

Bolje izvadi za svaki slucaj drugo. Ili eventualno neki listing, jer je potrebno da se dokaze 30.000,€ da je pokriveno

- - - - - - - - - -

Pa da nema strasno kolko se ceka
Meni za mesec dana krece ugovor
Sve spremio ostalo jos 2 sitnice
I sta cu sad cekam termin gubim pare nerviram se sedim a tamo su mi svi
A najgore sto je ugovor na 6 meseci a dak cu dobiti drugi ako istekne ovaj ne znam i eto prodje voz

Pokusaj da objasnis poslodavcu. I pokusaj da Vam pomeri termin na ugovoru.
Uostalom, mozda da urgira i on u ambasadi. Kod nekog upali, kod nekog ne. Pokusajte na sve nacine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back