Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim za odgovor da li neko zna, kom Noksu pripadaju vozaci kombija, naime registrovao sam se po Noksu 3-5 profesionalni vozac jos u decembru, cekajuci termin, dobio sam novi Ugovor za vozaca kombija, da li mogu da prodjem po Noksu 3-5 profesionalni vozac, da li ce mi ambasada praviti problem, ili da ponesem i stari ugovor po kome sam se registrovao. Pozdrav,

e drugari jel ste videli nov izgled sajta.navodno je lepse i jasnije.jedino sto ne vidim obavestenje o vremenu cekanja na termin.i nesto oko termina je cini mi se lepse napravljeno.doduse nisam tu klikao posto sam se davno registrovao

Pocetna stranica, pa servis, pa najcesce postavljena pitanje, onda malo dole i pise:,,Koliko moram da cekam na termin". Inace vreme cekanje je ostalo isto, to nisu menjali ( mada mogli su da skrate :-) ).

- - - - - - - - - -

Dal je moguce otidji i predati papire bez termina

Razmisljah zbog moje situacije da odem u Konzulat.

Da li je neko upucen da li treba za elekricara noks 3-5, da se uradi priznavanje diplome pre odlaska na termin?

Direktno sa sajta Nemacke ambasade:

Nacionalni okvir kvalifikacija u Srbiji (NOKS)
NOKS: NACIONALNI OKVIR KVALIFIKACIJE U SRBIJI
Kvalifikovanim zanimanjima se u Nemačkoj smatraju zanimanja za koja se diploma stiče posle najmanje trogodišnjeg stručnog obrazovanja. U Srbiji su to zanimanja koja prema NOKS-u (Nacionalnom okviru kvalifikacija u Srbiji) spadaju u nivo 3 i više (počevši od završene srednje škole sve do visoke škole strukovnih studija)

Za ta zanimanja neophodna je potvrda o nostrifikaciji, potvrda o istovetnosti ili rešenje o nedostatku kompetencija / neophodnosti sticanja dodatnih kvalifikacija. Postoji mogućnost da sami onlajn proverite sve uslove vezane za Vaše zanimanje u portalu „Anerkennung in Deutschland“ (Nostrifikacija u Nemačkoj).

Pored toga, u Nemačkoj postoje licenzirana zanimanja za koja je obavezna potvrda o nostrifikaciji za čije izdavanje se podnesi zahtev nadležnim organima u Nemačkoj. U tu kategoriju spadaju sva zanimanja sa majstorskom diplomom i sva medicinska zanimanja.

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2077462#content_1

pozdrav svima,poslodavac hoce da me zaposli u Nemackoj. Potreban mi je znaci ugovor o radu. Posto poslodavac ne zna mene licno,i moje sposobnosti,predlaze probni rad na (Mesec-dva-tri...) .Da li u tom ugovoru moze da naglasi tako nesto,Npr da ce se prvo raditi probni rad,pa ako sve bude okej da dobijem ugovor za stalno,ili da to bude samo jedan ugovor,o probnom,i da nakon isteka probe,bez ikakvih promena ugovora nastavim da radim sa istim,nadam se da ce neko razumeti sta zelim da kazem :)

pozdrav svima,poslodavac hoce da me zaposli u Nemackoj. Potreban mi je znaci ugovor o radu. Posto poslodavac ne zna mene licno,i moje sposobnosti,predlaze probni rad na (Mesec-dva-tri...) .Da li u tom ugovoru moze da naglasi tako nesto,Npr da ce se prvo raditi probni rad,pa ako sve bude okej da dobijem ugovor za stalno,ili da to bude samo jedan ugovor,o probnom,i da nakon isteka probe,bez ikakvih promena ugovora nastavim da radim sa istim,nadam se da ce neko razumeti sta zelim da kazem :)

To se resava tako sto poslodavac u samom ugovoru napise vreme trajanja probnog rada (uobicajeno 6 meseci), a sam ugovor bude na 1 (2 ,3 ,5) godina ili na neodredjeno vreme.

Pisano je o ovome cak i skoro, nekoliko stranica u nazad.

Moze sa jednim ugovorom, ne treba ti ugovor za probni rad i posle toga redovan ugovor.
Kod mene je ugovor na neodredjeno i stoji da je probni rad 6 meseci i da u tom periodu moze da da otkaz ukoliko nije zadovoljan, tj ako neka strana nije zadovoljna da moze slobodno da da otkaz.

Sta tacno trgovinski registar, radno vreme i smestaj Darko? Da li mozete detaljnije da objasnite ovo?

Izvod iz trgovinskog registra Nemacke ili bilans prihoda i rashoda (u informatoru pod 11)
Ja sam trazio licno poslodavcu dok sam bio u Nemackoj,kaze da nije upisan jer u Nemackoj nisu obavezni da budu upisani u taj registar,tako da sam dobio neke brojeve i pib preko kojih ih mogu proveriti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back