E ajde razidji se malo, dosadan si covece nemoj ljude da smaras i mracis, razumeš ti to?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uve idi odavde ako ti se nesvidja ja govorim kako jeste sta hoces da pricam neistinu,goni se bre.E ajde razidji se malo, dosadan si covece nemoj ljude da smaras i mracis, razumeš ti to?
Za sve informacije o stanju,zivotu,radu i dobivanju viza za SR Nemacku javite se slobodno Tomasu,informacije iz prve ruke ali samo onako kako jeste ovamo.
U Srbiji imamam svoj stan na Vracaru u Macvanskoj ulici ako znas gde je to ko zna iz kakve si rupe i imam svoj lokal u Mekenzijevoj ali mnogo jos toga od roditelja u amanet tako se ti Sanja ne brini za mene,u Srbiju uvek dolazim uzdignutog cela i pun ljubavi prema mojoj majci Srbiji koju nebih menjo ni za sta ali sticajmm okolnosti sam vec duze u Svabiji ali sam takodje i u Srbiji sigurno 3 meseca godisnje,tako Sanja ti ovde preskaces temu neznam gde sam je ja to preskocio,toliko.srecnoOnda se lepo vrati u Srbiju da zivis lepo u svojoj domovini ili makar predji na drugi forum, omasio si temu.
to nije mracenje to je ralnost,ako si mislio u nemcakoj da mlatis pare toga bato vise nema,sve sto zaradis daces na stan ako se to moze i nazvati stanom sto ces placati,hranu i ostale troskove i ostace ti neka sica,zadnji voz za Svabiju gde je covek mogao da zaradi bio je pre uvodjenja evra,e to je ralnost a ne mracenje.
U pravu si,nemozes ljdima obijasniti neke stvari,evo vec pisu stizemo i ceka nas Nemacki pasos,ludilo brate,a ja sam samo tu realno da kazem situaciju i upoznat sam sa svim.ajd sretnoTomas1982 rekoh da većina njih nikad nije bila van granica Srbije, zato i tako pričaju. Najjači su mi što kažu sta mračiš, siri pozitivu, a u kanalu su ni svesni nisu koliko dubokom. Nekada se u Nemačkoj mnogo manje radilo za puno više para, a danas se radi puno za malo para.
I sta stim to je sve ok sto si napisao,ja svaku informaciju sto sam podelio stojim iza nje jer to je tako,kao i to sto si ti napisao.tomas1982 to je tvoja realnost i vidjenje Nemacke. Ja imam porodicu tamo u Bavarskoj, malo mesto blizu tromedje. Sve same ciste Svabe, sve redom nikad bolji ljudi, godinama se odnose prema mojoj porodici dole kao da su im komsije decenijama, bolje nego bilo koje u Srbiji. Toliko o tome da ne znam kako je i sta je. Vidis ako nesto delim sa Nemacima, nek to bude JEDNA jedina osobina koju delim sa njima, to je da sam rezervisan prema ljudima i ne ocekujem nikakvu prihvacenost, vec jednako postovanje, ako toga nema nemamo sta da trazimo zajedno.
U Srbiji imamam svoj stan na Vracaru u Macvanskoj ulici ako znas gde je to ko zna iz kakve si rupe i imam svoj lokal u Mekenzijevoj ali mnogo jos toga od roditelja u amanet tako se ti Sanja ne brini za mene,u Srbiju uvek dolazim uzdignutog cela i pun ljubavi prema mojoj majci Srbiji koju nebih menjo ni za sta ali sticajmm okolnosti sam vec duze u Svabiji ali sam takodje i u Srbiji sigurno 3 meseca godisnje,tako Sanja ti ovde preskaces temu neznam gde sam je ja to preskocio,toliko.srecno

Ja sam vec deceniju u Stutgartu u naselju Bad Canstat pa ti prenosim cistu sliku danasnje Svabije svidjalo se to tebi ili ne ali vamo je takvo,pasos Nemacki da dobijes to ti je nemoguca misija,boravak mozes dobiti a o pasosu moze samo da se sanja,a to da Nemci mrze auslandere to vamo znaju i ptice na grani,jer ovo je njihova zemlja a mi smo tu stranci i usustini to je i normalna stvar.
Ko koga vredja?ja sam samo odgovorio na poruku koja nema veze sa ovim forumom tj.bio sam isprovociran od strane te osobe i stra treba da cutim .Za sve informacije o zivotu i radu o vizama u SR Nemackoj mozete dobiti moju pomoc sa lica mesta iskreni i realni odgovori.Tomas StuttgartKo je tebi dao dozvolu da vredjas bilo koga na ovom forumu i pises sa nipodistavanjem.Bezobrazni,bahati i sa kupljenim diplomamam su danas vecina u Srbiji i treba da se napusti ista. Bolje je biti gradjanin drugog reda u tudjoj drzavi, gde se ceni rad, znanje i postenje, nego gradjanin drugog reda u svojoj drzavi, gde svakog dana moram da se borim protiv vetrenjaca.
Ako mozete pomognite konkretnim odgovorima, ako sta ima, mozemo uz kaficu.
Izvinjavam se na malo grubljim recima![]()
Jel zna neko koliko se najvise ceka za viziranje pasosa otkad se predaju papiri. cekam vec 7 nedelja i jos uvek nista... Jel ima nekog sa slicnim iskustvom.
Nema termina?
Slovo H ti je zabrana ulska u Eu ,dokle ti pise zabrana ulaska? ti si to morala dobiti tu potvrdu i potpisati.Elem, evo mog iskustva. Svesno sam prekoracila dane u Nemackoj zbog doktorata. Na termin cekam od 08.02.2018.
Na doktaratu sam sam od 15.02, ali 2017.i sve vreme dolazila, odlazila, i previse novca potrosila.
Naime, juce, na granici sam dobila neke silne papire da potpisem, ali nisam htela. Jer su Madjari imali pojacanje od strane Austrijanaca. Sve papire i potvrde sam izvadila koje sam imala kod sebe i dala Austrijancu da cita. Od Ureda za strance sam bila dobila papir za otvaranje racuna na kome jasno pise da mi izdaju potvrdu da otvorim racun sa ogranicrnim sredstvima radi boravka 12 meseci u Nemackoj. Iako sam racun otvorila pre termima, prosle nedelje sam opet otisla u Ured, dala pasos i trazila da mi izdaju opet potvrdu za ambasadu. Oni mi nisu rekli da ne mogu da dobijem vizu, izdali su papir da mogu.
Na granici, Madjari mi, kao sto rekoh dadose gomilu papira, ali ja ne potpisah. Jer sam videla da sam dobila slovo H, i da su me zaveli u SIS. Austrijancu sam lepo objasnila, bio je razuman. Na moje pitanje - posto imam to H i posto sam u sistemu- da li mogu da dobijem vizu. On je rekao kada se Madjarskoj posalje dopis iz ambasade i kada im se predoci da idem radi doktorata i da imam garanciju, nece biti problema.
Jasno mi je rekao sa vizom mozes, bez vize ne.
Ja svasta iscitah po forumu i vec sam u konfuziji.
Ljudi koji su po NOKS-u 6-8 posle mene zakazali termin, vec su dobili i vize. A ja ni termin.
U problemu sam sada i zbog ovoga i jedva sam uspela da odem sa faxa. Uz obecanje da cu sve od gradiva odraditi samostalno i podneti izvestaj.
Da li je neko bio u slicnoj situaciji?
Bila bih zahvalna na svakoj vrsti pomoci!
Elem, evo mog iskustva. Svesno sam prekoracila dane u Nemackoj zbog doktorata. Na termin cekam od 08.02.2018.
Na doktaratu sam sam od 15.02, ali 2017.i sve vreme dolazila, odlazila, i previse novca potrosila.
Naime, juce, na granici sam dobila neke silne papire da potpisem, ali nisam htela. Jer su Madjari imali pojacanje od strane Austrijanaca. Sve papire i potvrde sam izvadila koje sam imala kod sebe i dala Austrijancu da cita. Od Ureda za strance sam bila dobila papir za otvaranje racuna na kome jasno pise da mi izdaju potvrdu da otvorim racun sa ogranicrnim sredstvima radi boravka 12 meseci u Nemackoj. Iako sam racun otvorila pre termima, prosle nedelje sam opet otisla u Ured, dala pasos i trazila da mi izdaju opet potvrdu za ambasadu. Oni mi nisu rekli da ne mogu da dobijem vizu, izdali su papir da mogu.
Na granici, Madjari mi, kao sto rekoh dadose gomilu papira, ali ja ne potpisah. Jer sam videla da sam dobila slovo H, i da su me zaveli u SIS. Austrijancu sam lepo objasnila, bio je razuman. Na moje pitanje - posto imam to H i posto sam u sistemu- da li mogu da dobijem vizu. On je rekao kada se Madjarskoj posalje dopis iz ambasade i kada im se predoci da idem radi doktorata i da imam garanciju, nece biti problema.
Jasno mi je rekao sa vizom mozes, bez vize ne.
Ja svasta iscitah po forumu i vec sam u konfuziji.
Ljudi koji su po NOKS-u 6-8 posle mene zakazali termin, vec su dobili i vize. A ja ni termin.
U problemu sam sada i zbog ovoga i jedva sam uspela da odem sa faxa. Uz obecanje da cu sve od gradiva odraditi samostalno i podneti izvestaj.
Da li je neko bio u slicnoj situaciji?
Bila bih zahvalna na svakoj vrsti pomoci!
Slovo H ti je zabrana ulska u Eu ,dokle ti pise zabrana ulaska? ti si to morala dobiti tu potvrdu i potpisati.
Ne mora da znaci da je Schengen ceo, možda je samo nacionalna zabrana (za jednu od zemalja), ali pošto su mađari udarili "H", onda je verovatno zabrana za Schengen... Uh, teška situacija. Zašto ne pošalješ Mail ambasadi da pitaš sta se desava sa tvojim terminom? Možda tako dobiješ informaciju od njih da je došlo do nekog problema i kog....