Mozete vas dvojica na protest ispred ambasade, nemojte da mracite ovde!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma Srbi nebeski narod, ajde idite na forum o politici, ne smarajte ovde vise!
Vozaci sa slovenackim Spricevalom koji se prijavljujete za Bavarsku i BW pazite se. Uz to sto coveku nije dobar ugovor bio (falili su mu nedeljni sati rada)
dobio je i ovu primedbu Pogledajte prilog 493148
Ovaj covek je imao spricevalo.
Sto znaci da necete dobiti sa spricevalom vizu, za te dve regije SIGURNO, za ostale NE ZNAM.
Jedini nacin da sa spricevalom dobijete vizu je da vam poslodavac pismeno posalje overenu izjavu da cete zavrsiti tu obuku u Nemackoj.
Ljudi resio sam da popunim informator posto je proslo vise od 8 meseci pa mislim da je vreme.Imam jedno pitanje,posto mi je otac umro pa sta bi trebalo da upisem u tu rubriku o njegovim podacima(pokojnik,umro,mrtav)naravno na nemackom,molim nekog ko ima takav slucaj ili ko zna da mi pomogne.I druga stvar kako se kaze crnogorac(drzavljanstvo)?
Ja sam napisala preminuo (gestorben) i datum.
A da li znaš koja je procedura dalje ako se odobri viza sa tom potvrdom, da li stvarno treba ponovo da se polaže gore ili je to samo papir koji traži ambasada a ne Nemačka?
Hvala Jovana
Danas PUNIH 6 MESECI CEKANJA!
Vozac NOKS 3-5
Da li se kaze za drzavljanina C.Gore na nemacom Montenegriner?
to nije mracenje to je ralnost,ako si mislio u nemcakoj da mlatis pare toga bato vise nema,sve sto zaradis daces na stan ako se to moze i nazvati stanom sto ces placati,hranu i ostale troskove i ostace ti neka sica,zadnji voz za Svabiju gde je covek mogao da zaradi bio je pre uvodjenja evra,e to je ralnost a ne mracenje.Mozete vas dvojica na protest ispred ambasade, nemojte da mracite ovde!
to nije mracenje to je ralnost,ako si mislio u nemcakoj da mlatis pare toga bato vise nema,sve sto zaradis daces na stan ako se to moze i nazvati stanom sto ces placati,hranu i ostale troskove i ostace ti neka sica,zadnji voz za Svabiju gde je covek mogao da zaradi bio je pre uvodjenja evra,e to je ralnost a ne mracenje.
Koga briga za novac kada mozes zivotne potrebe da podmiris. Ja licno i u Srbiji zaradjujem dovoljno i ne idem u Nemacku jer jurim neke pare, vec hocu da zivim tamo u tom drustvu.
Dakle nemamo svi iste motive.
U kom drustvo,da li si ti ikad ziveo vani,ti si tamo stranac i uvek ces biti.Koga briga za novac kada mozes zivotne potrebe da podmiris. Ja licno i u Srbiji zaradjujem dovoljno i ne idem u Nemacku jer jurim neke pare, vec hocu da zivim tamo u tom drustvu.
Dakle nemamo svi iste motive.
U kom drustvo,da li si ti ikad ziveo vani,ti si tamo stranac i uvek ces biti.
U kom drustvo,da li si ti ikad ziveo vani,ti si tamo stranac i uvek ces biti.
Tamo se ne pljuje po ulici?Hoces sad slike da ti objavim iz Stutgarta kad sam bio prosle godine da vidis zvake i pljuvanje po ulici,i ja sam mislio da je sve tako sto pises ali nije,a djubre se baca zato sto postoji reciklaza i na pr.flasa je 25centi i ko bi to bacio,a stresova druze na poslu ima i te kako,ko nije radio za Svabu a jos gore za ove nase kretene odavde ne zna kako je,a to ste jedino u pravu sto se posla tice da ce te imati socijalu,ali tamo ima da se radi pa i netreba ta opcija,to je ziva istina.Pretpostavljam da je mislio na drustvo koje je uredjeno, gde se ne pljuje po ulici a deca od malih nogu uce da ne bacaju djubre i ne lome zajednicku imovinu. Drustvo u kome nisi prepusten sam sebi ako ostanes bez posla, sistem u kome svakodnevno osecas da se neko brine o svom narodu i na kraju drustvo u kome nemas pregrst glupih stresova kao npr. kako da stignes na posao jer se rekonstruise pola grada bez ikakvog plana i strategije.... itd.
Ne brini druze neces se u Svabiji osecati kao stranac jer u koji god grad da odes i izadjes na glavnu ulicu da prosetas prvo sto ces cuti je nas jezik tj.jezik ljudi iz ex yu republika,to ces prvo opaziti, vec smo tamo u milionima.ajd srecno.Drustvo koje gleda ljude na domace i strance je meni STRANO drustvo i u takvom drustvu NE OSECAM PRIPADNOST.
A to je pod 1 Srbija gde sam rodjen i gde zivim ceo zivot. I ceo zivot se osecam da ne pripadam, nije to od juce.
Jos jednom cu ti ponoviti, ljudi koji dele na nacionalnu pripadnost me ne interesuju u zivotu pa i da su mi prve komsije iz rodnog kraja.
Te koji ce me gledati kao stranca ne zarezujem 2% kao sto ne zarezujem vise od pola Srba koji gledaju tako druge.
sanja123 je lepo odgovorila
Tamo se ne pljuje po ulici?Hoces sad slike da ti objavim iz Stutgarta kad sam bio prosle godine da vidis zvake i pljuvanje po ulici,i ja sam mislio da je sve tako sto pises ali nije,a djubre se baca zato sto postoji reciklaza i na pr.flasa je 25centi i ko bi to bacio,a stresova druze na poslu ima i te kako,ko nije radio za Svabu a jos gore za ove nase kretene odavde ne zna kako je,a to ste jedino u pravu sto se posla tice da ce te imati socijalu,ali tamo ima da se radi pa i netreba ta opcija,to je ziva istina.
Opste poznato cistokrvnog Nemca teskoces licno upoznati,oni i zive u manjim mestima gde nema buke vidis ga samo kad prozuji u autu kabrioletu on uziva,ja kad sam licno tamo upoznao cistokrvnog nemca odmah sam se slikao sa njim i okacio sliku na fejs,ziva istina.takodje sev najboljeNevaspitanje kojeg naravno ima i tamo uglavnom potice od Turaka, koliko sam ja videla i verovatno od strane ex Jugoslovena (naravno cast izuzecima) ali od Nemca ili Svajcarca sigurno ne. Ja vec npr radim za cistokrvne Nemce i takvu dozu postovanja nisam nikada osetila u Srbiji. E sad naravno zavisi i tamo na koga naletite. Nije sve crno belo u zivotu ali da je sistem uredjeniji sigurno jeste. Ja tamo odlazim na privremeni rad vec neko vreme i svaki put se naodmaram radeci sa tim ljudima i boraveci u uredjenom gradicu koji za pocetak nije prenaseljen pa je vec time daleko prijatniji za zivot. Osetim svaki put prociscenje duha. Svako dobro.