Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa vidis oni kazu da je dovoljno priloziti bilo koju diplomu koja i ne mora da ima veze sa poslom za NOKS 1-2 koji ces raditi ali opet ne znam kakva su iskustva ljudi koji su bili na terminu. Mozda traze i dokaz iskustva u tom poslu - izvod iz PIO fonda, preporuku poslodavca,...

Ja sam za posao zavarivaca po NOKS 1-2 spremio preporuke dva bivsa poslodavca prevedena kod tumaca na nemacki a kada (ako) dobijem termin onda cu da izvadim i izvod iz PIO fonda

- - - - - - - - - -

A da, i imam kursnu diplomu. Retko koji zavarivac ima zavrsen bas taj smer u srednjoj skoli.

Kako treba da izgleda preporuka bivseg poslodavca?

Zavisi sta ti pise u ugovor i koi posao je u pitanju

- - - - - - - - - -

Kada ste aplicirali za vizu
Ako je za mene pitanje aplicirao sam i ja i supruga 21.11.2017. a posao je rad na hemijskom ciscenju u jednoj srednje velikoj firmi. Poslodavac je dao oglas kod njih u birou i niko se nije javio tako da je od arbeitsamta dobio odobrenje da nas zaposli. Ja mu rekao da uzme potvrdu ako ce da mu je daju da se na oglas niko nije javio posto mi ovde na forumu rekose da moze imati prednosti prilikom predaje u ambasadi. Ali stvar je u tome sto taj posao ovde nismo radili. Pa neznam dal ce to predstavljati problem?

Drugari,upomoc!!!Juce sam pokusala da zakazem termin za vizu....pise registracioni broj...ali pise i da cu dobiti mail sa daljim instrukcijama za oko 30 minuta.Ja taj mail nisam dobila.Pokusala sam ponovo da zakazem,ali ne uspevam.Da li neko od vas moze da mi da informaciju...sta sad i kakva je dalja procedura i koliko se ceka za noks 3-5,jer sam medicinska sestra-tehnicar opsteg smera.

Pisi ambasadi i objasni im problem.

Pozdrav svima na forumu. Htela bih da vam se zahvalim jer ste svojim savetima pomogli mom suprugu i meni da prodjemo kroz ovaj stresan proces dobijanja vize i da podelim sa vama i naše iskustvo. Verujem da će nekome biti od koristi. U pitanju je NOKS 6-8 Plava karta. Naime, suprug se prijavio na listu čekanja 8.2.2018. Termin mu je bio zakazan za 17. 4. Nakon toga, 25.4. kontaktirao ga je poslodavac i rekao da su dobili pismo iz Ausländerbehörde i da je potrebno da im se pošalje i scan vozačke dozvole. Ujedno su dobili i informaciju da su suprugova dokumenta stigla u Nemačku već 18.4. Poslodavac ih je ponovo nazvao 4.5. i tada mu je rečeno da je predmet dobio pozitivno mišljenje i da su dokumenta već vraćena u Beograd. Iz ambasade je dobio poziv da mu je viza odobrena tek nedelju dana posle toga, 11.5. Sada nam preostaje i proces spajanja porodice. Hvala još jednom! Pozdrav i brzo dobijanje vize uz što manje stresa!

Ako se desi da termin za spajanje porodice dobijemo pre nego sto meni isteknu tri mesecne plate, kakvo vam je iskustvo, da li i "aktuelan izveštaj poreskih organa" kako su naveli u formularu moze da bude dovoljan? Hvala puno!

Muz predao za decu samo jednu platnu listu, i kad stigao njegov zustimmung novi trazili da dostavi koliki je neto u trecoj klasi. I poslace pozitivan odgovor u bg. Rekli su da cekamo poziv za vizu i vratimo u srbiju decu za viziranje

Muz predao za decu samo jednu platnu listu, i kad stigao njegov zustimmung novi trazili da dostavi koliki je neto u trecoj klasi. I poslace pozitivan odgovor u bg. Rekli su da cekamo poziv za vizu i vratimo u srbiju decu za viziranje

Hvala puno ovo deluje optimisticno. A ako je cekanje za spajanje 4-5 meseci tj mozda i vise, to bi znacilo da se prijave u julu da bi dobili eventualno oktobar jel tako? Ili se ceka i duze?

Pozdrav svima na forumu. Htela bih da vam se zahvalim jer ste svojim savetima pomogli mom suprugu i meni da prodjemo kroz ovaj stresan proces dobijanja vize i da podelim sa vama i naše iskustvo. Verujem da će nekome biti od koristi. U pitanju je NOKS 6-8 Plava karta. Naime, suprug se prijavio na listu čekanja 8.2.2018. Termin mu je bio zakazan za 17. 4. Nakon toga, 25.4. kontaktirao ga je poslodavac i rekao da su dobili pismo iz Ausländerbehörde i da je potrebno da im se pošalje i scan vozačke dozvole. Ujedno su dobili i informaciju da su suprugova dokumenta stigla u Nemačku već 18.4. Poslodavac ih je ponovo nazvao 4.5. i tada mu je rečeno da je predmet dobio pozitivno mišljenje i da su dokumenta već vraćena u Beograd. Iz ambasade je dobio poziv da mu je viza odobrena tek nedelju dana posle toga, 11.5. Sada nam preostaje i proces spajanja porodice. Hvala još jednom! Pozdrav i brzo dobijanje vize uz što manje stresa!

Srecno i cestitam!!!

Pa otprilike 5 meseci. Ispod 4 nece biti.
Za NOKS 6-8 pise da se ceka od 3-4 meseca. Ja cekam 3 meseca i 7 dana.
Inace znam slucaj gde je zena bila prijavljena na 400€, a muz uspeo da ode tj., ona mu je bila garant.
Opet znam ljude koji za vreme probnog rada nisu mogli odvesti zenu,decu.
Sve je slucaj za sebe.

Na prethodnoj strani imas sliku. To nije vozacka dozvola nego kartica kvalifikacije vozaca, primetices da su dole samo C,CE i D,DE kategorije, na zadnjoj strani je upisan kod95.
Brdo ljudi svakako vozi po Bavarskoj i BW ali niko sa spricevalom nije upisao taj kod u tim regijama. Probajte pa cete videti. Ja sam bio zaposlen u Sloveniji i gazda je u
upravnoj noti predao moje spricevalo i ostala dokumenta i dobio sam kod95 karticu

Pa dobro sta mi koji treba da pocnemo da vozimo u Bavarskoj ili BW a imamo SPRICAVELO da radimio?
A pritom nam je poslodavac rekao da kod polozimo iskljucivo u Sloveniji....
Hvala pozz....

Pozdrav svima, ????
Aplicirala sam 15.1.18. po noksu 3-5 ,
Medicinska sam sestra,
Bila sam pre nekoliko dana u ambasadi neka dodatna dokumenta da overim i posaljem poslodavcu, i pitam gospodju sa saltera da li zna kada bih mogla da ocekujem termin i ona mi kaze pocetkom juna najverovatnije -sto je vrlo optimisticno :)
Vidim da su opet usporili sa podelom, i nemam pojma sta se desava ali nadam se da cemo svi uskoro doci na red!
I zahvalila bih svima koji ostavljaju ovde korisne informacije za sve!
????❤️

Pa ja sam zvala ambasadu i ona zena mi rekla mesec dana. E sad ja bas dugo petljam oko svega ovoga i cekam a sad imam jednu finu ponudu ovde u Srbiji,jedno 2 meseca da radim. citav jun i jul, pa bih je rado prihvatima jer ovo oko Nemacke nista nije 100% sigurno.

pozdrav azra.izvini ako se secam tebe su odbili.mozda i nisam lepo pratio.sta si uradila posle odbijenice ne bi bilo lose i mi ostali da znamo za ne daj boze

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back