Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovanje svim članovima foruma,
Ja sam novi član i htela bih da se konsultuje sa vama. Naime,u martu sam imala termin za vizu za spajanje porodice. Bila na termin,predala sve papire i ostalo mi je da čekam. Nakon tri nedelje mom mužu je u Nemačkoj (Hessen) stiglo pismo gde zahtevaju dodatna dokumenta. On je naravno sve to njima što su tražili lično dostavio. Nakon svega toga meni danas stiže odbijenica gde piše da moj muž nema prava na spajanje porodice,zbog njegove vize (radna viza,produžena na još 2 godine). Molim vas ako neko znao da nas uputi šta dalje. Jer je ovo zaista neočekivano. :-( Ako neko ima bilo kakvu informaciju,molim vas pisite...

Poštovanje svim članovima foruma,
Ja sam novi član i htela bih da se konsultuje sa vama. Naime,u martu sam imala termin za vizu za spajanje porodice. Bila na termin,predala sve papire i ostalo mi je da čekam. Nakon tri nedelje mom mužu je u Nemačkoj (Hessen) stiglo pismo gde zahtevaju dodatna dokumenta. On je naravno sve to njima što su tražili lično dostavio. Nakon svega toga meni danas stiže odbijenica gde piše da moj muž nema prava na spajanje porodice,zbog njegove vize (radna viza,produžena na još 2 godine). Molim vas ako neko znao da nas uputi šta dalje. Jer je ovo zaista neočekivano. :-( Ako neko ima bilo kakvu informaciju,molim vas pisite...

Jel Vas suprug ima ugovor za stalno i koliko je vec dugo u Nemackoj?

Cekam termin
Ali se pitam
Da li znate dal ce da ms odbiju
Ugovor na 6 meseci od jula krece
9e satnica imam probni rad navede
Mama mi je u nemackoj
Uradila je izjavu da cu kod nje stanovati biti besplatno i overila u opstini
Nikad kaznjavan ovde
Nemacki malo znam a razumem i to ucim sto bolje da znam
Papire sam spremio sto pise po BOKS 1-2
21 godina imam

Da,ima ugovor za stalno. I u Nemačkoj je od novembra 2016.godine. Da li možda znate u čemu je problem?

Ja sam radi sebe izucavala zakon za dobijanje vize, jer cu 100% prekoriciti ovde i dobiti sigurno neku zabranu. Studije, detasmani, kruzeri i plava karta mogu dobiti vizu ako se dokaze da je fakultet validan, ugovor takodje... Cak i ako postoji neka zabrana, to ne predstavlja problem, jer su vize ogranicine.
A za spajanje porodice pise da mora odredjena kvadratura, za vreme probnog rada ne moze spajanje, dovljna plata. Mozda da Vas suprug ode u Ured za strance i pita njih. Dobice vise informacija, pa cete znati kako da delate. Mada i na sajtu pise da postoji pravo na spajanje porodice, dokle god vazi supruznikova viza.

- - - - - - - - - -

Cekam termin
Ali se pitam
Da li znate dal ce da ms odbiju
Ugovor na 6 meseci od jula krece
9e satnica imam probni rad navede
Mama mi je u nemackoj
Uradila je izjavu da cu kod nje stanovati biti besplatno i overila u opstini
Nikad kaznjavan ovde
Nemacki malo znam a razumem i to ucim sto bolje da znam
Papire sam spremio sto pise po BOKS 1-2
21 godina imam

9€ brutto ili netto? Pitaj poslodavca da ti stavi 13€ brutto, pa da to samo bude zbog ambasade. I neka ga produzi malo. Objasni kakva je situacija u ambasadi.

- - - - - - - - - -

U uredu za strance. I placa se nekih 25-30€. I ceka se do 2 nedelje. I onda salju tebi.

- - - - - - - - - -

Da li možda na dobijanje vize utiče to koliko smo u braku i kada smo se venčali?

Mozda moze. Ako ste posle vize vencani, mora da predje 2 godine kako ste u braku.

E da i to ima veze kazu. Treba minimum 2 god u braku da ste bili pre podnosenja zahteva za spajanje. Neka me ispravi neko ako gresim.

Svi uslovi,što se tiče stane i plate su u redu. U odbijenici piše da je problem u biti. Ne razumem dobro nemacki,ali nam je preveo čovek koji zna. Mi smo u braku godinu dana. Kada sam bila u Beogradu na termin,sve su me ispitali i koliko smo dugo zajedno (8 godina),ko nas je upoznao,gde itd. Razmišljamo da angažujemo advokata

9bruto
Pa ne znam sta sad da radim nisam pametan
Dal da sacekam termin pa da probam
Opet ja ne placam stan nista ne placam posto sam kod mama i imam izjavu napisau
Ili da trazim novi ugovor zbog ambasade majku mu
Ne znam sta da radim

Neka ti mama izvadi garatno pismo. Ali bolje novi ugovor. Iskreno!
Malo je to za brutto. Kada ti se sve odbije imaces oko 6,7€.

Pozdrav ljudi,opet ja,"imam " papire od poslodavca,kod tetke su mi u Nemackoj,tetka mi kaze da je taj papir ustvari garancija za posao i da trebam da imam smetaj/stan.posto ja nemam stan jos uvek,planirao sam da provedem neko vreme kod tetke za pocetak. da li je to taj "papir" sto mi je potreban da sa njim odem u Nemacku ambasadu u Srbiji?,ako me neko nije razumeo oko papira,mogu da okacim sliku negde.

Svi uslovi,što se tiče stane i plate su u redu. U odbijenici piše da je problem u biti. Ne razumem dobro nemacki,ali nam je preveo čovek koji zna. Mi smo u braku godinu dana. Kada sam bila u Beogradu na termin,sve su me ispitali i koliko smo dugo zajedno (8 godina),ko nas je upoznao,gde itd. Razmišljamo da angažujemo advokata

Pokusajte sa advokatom, ali njima je sumnjivo to sto ste godinu dana u braku. Napisite dobru zalbu uz dokaze.

Pozdrav ljudi,opet ja,"imam " papire od poslodavca,kod tetke su mi u Nemackoj,tetka mi kaze da je taj papir ustvari garancija za posao i da trebam da imam smetaj/stan.posto ja nemam stan jos uvek,planirao sam da provedem neko vreme kod tetke za pocetak. da li je to taj "papir" sto mi je potreban da sa njim odem u Nemacku ambasadu u Srbiji?,ako me neko nije razumeo oko papira,mogu da okacim sliku negde.

Ukoliko ste se vencali nakon sto je Vas suprug otisao da radi u Nemackoj i dobio vizu, mora da prodje period od 2 godine braka pa da tek nakon toga dodje do spajanja porodice. Kada ste se vencali, a kada je Vas suprug dobio vizu?

Treba ti ugovor od firme i da ti tetka da izjavu da ces biti kod nje. Mora da ti posalje ugovor stana ili kvadraturu kuce ( neki dokument gde se vidi koliko ima kvadrata + treba da ide u opstinu da izvadi jedan papire na kome pise ko sve zivi na toj adresi).
Dakle 3 stvari.

- - - - - - - - - -

Hvala puno. Baba i deda su mi gore 40 godina pa bi mi oni dali garanciju. Znaš li mozda gde se to tamo vadi? :)

U uredu za strance. I placa se nekih 25-30€. I ceka se do 2 nedelje. I onda baba i deda salju tebi.

Ukoliko ste se vencali nakon sto je Vas suprug otisao da radi u Nemackoj i dobio vizu, mora da prodje period od 2 godine braka pa da tek nakon toga dodje do spajanja porodice. Kada ste se vencali, a kada je Vas suprug dobio vizu?

Moj suprug je dobio vizu u novembru 2016.godine,a mi smo se venčali u maju 2017.te godine. Znači to je problem?

- - - - - - - - - -

Pokusajte sa advokatom, ali njima je sumnjivo to sto ste godinu dana u braku. Napisite dobru zalbu uz dokaze.

Mislite da uz dobru žalbu postoje šanse?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back