Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh nisam znao da treba za noks 1-2 da i firma posalje meni uz ugovor taj bilans
Jer mogu da odbiju zbog toga
Salje mi se ugovor juce poslat
A da sam znao trazio bih i to
Ja sam citao bilans iz nemacke nesto reko ja nemam nista u nemackoj sta ce meni to da sam znao da trazim da bih ubrzao postupak
Jer to problem
Sta treba za noks 1-2 sem pasos slike diploma ugovor jezik po potrebi jer treba jos nesto od firme sem ugovora ili ja da uzmem nemam posao nikad radio ovde niti penziono
A osiguranje cu kasnije

Juce bio na terminu, uveli su nesto novo za vozace,sada traze ovo od poslodavca da posalje u originalu. Neznam tacno sta je ,niti moj poslodavac zna kako treba i sta da napise. Ako neko zna kako taj dokument treba da izgleda neka pomogne da prosledim poslodavcu da napise i posalje.

Wenn Sie Ihren LKW-/Bus-Führerschein für gewerbliche Zwecke nutzen, unterliegen Sie dem Berufskraftfahrerqualifizierungsgesetz sowie der EURichtlinie 2003/59/EG und müssen die entsprechenden Voraussetzungen erfüllen. Die Verantwortung hierfür, dass diese Vorgaben eingehalten werden, obliegt dem Fahrzeughalter.
Bitte legen Sie eine schriftliche Erklärung Ihres Arbeitgebers vor, aus der seine Verpflichtung hervorgeht, für den ordnungsgemäßen Nachweis über erfolgte Schulung und Befähigung für den gewerblichen
Güterkraftverkehr/Personenverkehr Sorge zu tragen, bevor Sie den regulären Dienst antreten.

Prilozi

• novo d.png
    novo d.png
    93,6 KB · Pregleda: 6
Juce bio na terminu, uveli su nesto novo za vozace,sada traze ovo od poslodavca da posalje u originalu. Neznam tacno sta je ,niti moj poslodavac zna kako treba i sta da napise. Ako neko zna kako taj dokument treba da izgleda neka pomogne da prosledim poslodavcu da napise i posalje.

Wenn Sie Ihren LKW-/Bus-Führerschein für gewerbliche Zwecke nutzen, unterliegen Sie dem Berufskraftfahrerqualifizierungsgesetz sowie der EURichtlinie 2003/59/EG und müssen die entsprechenden Voraussetzungen erfüllen. Die Verantwortung hierfür, dass diese Vorgaben eingehalten werden, obliegt dem Fahrzeughalter.
Bitte legen Sie eine schriftliche Erklärung Ihres Arbeitgebers vor, aus der seine Verpflichtung hervorgeht, für den ordnungsgemäßen Nachweis über erfolgte Schulung und Befähigung für den gewerblichen
Güterkraftverkehr/Personenverkehr Sorge zu tragen, bevor Sie den regulären Dienst antreten.

To je kod95 koji moras da imas, bez kod95 licence nema voznje C/CE kategorije po evropi. Moze da se polaze u Nemackoj to se zove IHK test, a nasi gradjani uglavnom izaberu da odu u Sloveniju i poloze ga pa prevedu diplomu na Nemacki jezik kod tumaca.
Sve u svemu tebi je ostala ova prva opcija, polaganje IHK testa u Nemackoj (ako si polozio za C posle 2009) ako si polozio pre 2009 onda u Nemackoj slusas 5 modula, ako ne znas Nemacki onda sa prevodiocem. Ono sto tebi sada treba je da tvoj poslodavac
napise da ces kod95 polagati u Nemackoj pre nego sto stupis na posao, pecatira i da posalje dokument. Napisi nam koji je datum registracije za termin i koliko je vas vozaca bilo na terminu, hvala.

To je kod95 koji moras da imas, bez kod95 licence nema voznje C/CE kategorije po evropi. Moze da se polaze u Nemackoj to se zove IHK test, a nasi gradjani uglavnom izaberu da odu u Sloveniju i poloze ga pa prevedu diplomu na Nemacki jezik kod tumaca.
Sve u svemu tebi je ostala ova prva opcija, polaganje IHK testa u Nemackoj (ako si polozio za C posle 2009) ako si polozio pre 2009 onda u Nemackoj slusas 5 modula, ako ne znas Nemacki onda sa prevodiocem. Ono sto tebi sada treba je da tvoj poslodavac
napise da ces kod95 polagati u Nemackoj pre nego sto stupis na posao, pecatira i da posalje dokument. Napisi nam koji je datum registracije za termin i koliko je vas vozaca bilo na terminu, hvala.

Ja sam za licencu za kod 95 polagao u Mariboru i sad preveli mi na Nemacki i to prilozio.
datum registracije 09 septembar 2017, termin 11 maj, bilo je desetak vozaca.
Sta sada ispada da nepriznaju kod95 iz slovenije , 2007 sam polozio.
znaci treba poslodavac da napise da cu tamo da polazem kod pre nego sto pocnem da vozim da potpise pecatira i da posalje

Ja sam za licencu za kod 95 polagao u Mariboru i sad preveli mi na Nemacki i to prilozio.
datum registracije 09 septembar 2017, termin 11 maj, bilo je desetak vozaca.
Sta sada ispada da nepriznaju kod95 iz slovenije , 2007 sam polozio.
znaci treba poslodavac da napise da cu tamo da polazem kod pre nego sto pocnem da vozim da potpise pecatira i da posalje

Jesi li preveo na Nemacki jezik kod sudskog tumaca 'spricevalo' i tako predao?

jesam da preveo kod tumaca i predao i prevod i original

Pa to je ta kvalifikacija, nema druge vrlo jednostavno. Da li su ti na licu mesta u ambasadi rekli da ti to fali?

- - - - - - - - - -

Nije to nista novo, evo ti copy paste iz informatora

Qualifikationsnachweise
Original + 2 Kopien
Potvrde o stručnoj kvalifikaciji
Original+ 2 fotokopije
Gültiger Führerschein mit den benötigten Klassen
(Personenbeförderungsschein, LKW-Führerschein, Taxischein, etc.).
Nachweis über die erfolgte Schulung für den Warentransport im Bereich
der EU im Einklang mit der Richtlinie 2003/59/EG (Code 95) oder
eine schriftliche Vereinbarung mit Ihrem Arbeitgeber, dass diese Schulung
in Deutschland vor Ihrem Dienstantritt erfolgt.
Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).
Potvrda o završenom školovanju odn. osposobljavanju za bavljenje poslom
profesionalnog vozača iz oblasti transporta robe na području EU u skladu
sa smernicama 2003/59/EG (Code 95) ili
pismeni sporazum sa Vašim poslodavcem, da će se navedeno školovanje
u SR Nemačkoj obaviti, pre početka zaposlenja

Postoji i sansa da su ti trazili kod95 na KARTICI a spricevalo da nisu priznali kao to to.

Pozdrav svima,jel bio neko na termin u aprilu a da je pozvan na viziranje?
U aprilu Sam ja bila ,I nakon mesec Dana cekanja na poziv suprugu stigne Pismo sa zakazanim terminom u nemackoj da dostavi papire Koji u informatoru stoje a ticu see njega(platne liste,ugovor o stanu,I tako to sto traze za spajanje)iako je sve to predato u ambasadi u bg,sto je najbolje termin mu je tek 28.maja sto znaci da nam ne gine Jos mesec Dana cekanja ako ne I vise

U aprilu Sam ja bila ,I nakon mesec Dana cekanja na poziv suprugu stigne Pismo sa zakazanim terminom u nemackoj da dostavi papire Koji u informatoru stoje a ticu see njega(platne liste,ugovor o stanu,I tako to sto traze za spajanje)iako je sve to predato u ambasadi u bg,sto je najbolje termin mu je tek 28.maja sto znaci da nam ne gine Jos mesec Dana cekanja ako ne I vise

Isti slucaj i kod mene.
Ja sam na terminu bila 18. Aprila. Muzu danas stiglo pismo da 19.06. Ode u Ausländerbehörde i ponese sve papire koje sam i ja predala u Ambasadi i da treba da se plati isto nesto njima ovde. Mislim stvarno mi nije jasno zasto traze iste papire cak i od svih isto kopije. Mislim okej dopuna papira ako nesto hvali, ali oni traze identicne papire. Mislim van svake pameti. Ali posto sam ja dosla juce kod muza, ne vredi cekati dole, ici cu s njim na termin i da vidimo da li je moguce dobiti ovde vizu, da ne moram ici dole.

Pozdrav svima,
Pratim forum i ovu temu citao sam dosta ali nisam naisao na odgovor na moje pitanje.
Pa da pocnem:
Supruga i ja smo vencani u Srbiji, ja imam hrvatski pasos i imam posao u Nemackoj, pokrajina BW.
Ja mogu bez problema otici i raditi jer imam CRO putovnicu, ali kako bi mogla moja supruga da dodje? (S’ obzirom da smo vencani u SRB da li to menja nesto?)

I sta mj je potrebno za njen dolazak koji dokumenti velicina stana itd....

PS.
Oprostite ako postoji odgovor na ovakvo pitanje ali ja ga nisam pronasao.

Isti slucaj i kod mene.
Ja sam na terminu bila 18. Aprila. Muzu danas stiglo pismo da 19.06. Ode u Ausländerbehörde i ponese sve papire koje sam i ja predala u Ambasadi i da treba da se plati isto nesto njima ovde. Mislim stvarno mi nije jasno zasto traze iste papire cak i od svih isto kopije. Mislim okej dopuna papira ako nesto hvali, ali oni traze identicne papire. Mislim van svake pameti. Ali posto sam ja dosla juce kod muza, ne vredi cekati dole, ici cu s njim na termin i da vidimo da li je moguce dobiti ovde vizu, da ne moram ici dole.

Jel se 6 meseci dobija viza za spajanje.?

Pozdrav narode,

Nadam se da ce ove nedelje deliti termine, u suprotnom, ja cu pregurati 3 meseca svesno i dobicu neku vrste zabranu 100%. Koliko sam ispratila na drugim forumima, mogu dobiti zabranu ulaska za ceo sengen. 10.02.sam bila ovde, u Nemackoj, u uredu za strance i nosila papire i bankovni racun i potvrde od faxa u nadi da mi mogu pomoci. Ali nazalost prvu vizu moram dobiti u Srbiji.
Posto oni nas proveravaju da li smo osudjivani i posto dokumenta ( potvrde sa faxa, ugovore...) salju za Nemacku, ne znam da li cu imati problema.
I da li ako dobijem neku vrstu zabrane, mogu dobiti vizu?! Sve i da je dobijem, mogu li se vratiti sa vizom? Prakticno, dobila bih zabranu, jer tada nisam imala vizu ( tj.zabranu cu dobiti jer sam ostala duze bez vize).
Hvala unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back