Miki34
Zainteresovan član
- Poruka
- 149
Miki,ja nisam odradio nostrifikaciju jer mi je gazda rekao da nije neophodno za posao koji sam dobio kod njega(elektroinstalater),a ja sam elektromehanicar pogona.U vezi toga smo ovde polemisali jos na pocetnim stranicama foruma i jos tada je Midheler rekao da to nije potrebno.Reci mi da li je to komplikovan proces i da li treba puno papirologije,interesuje me tvoje misljenje posto si vec prosao kroz sve to.Puno pozdrava
pozdrav,
Diploma je potrebna u sustini , nekad DA prilikom apliciranja za ulaznu vizu u ambasadi a nekad NE zavisi od sluzbenika, ali sigurno je potrebna kad produžujes istu ovde u nemackoj, jer kao sto sam rekao da ne treba ne bi postojale te institucije za nostrifikaciju u nemackoj.
Ja radim u bas velikoj firmi i uglavnom strancima je dosao dopis iz uprave prosle godine u novembru da ko nema nostrifikovanu diplomu , mora da je nostrifikuje... Meni npr su prilikom razgovora za posao rekli da bez toga ne dolazim na razgovor. Iako imam iskustvo u struci preko 10 godina u srbiji i nekoliko zemalja preko medju kojima je i de.
Sta sve treba za nostrifikaciju, napisao sam na ovom forumu nekoliko puta , prosle godine i pre desetak dana....
Potrazi na google : hwk i dodaj neki veci grad i izbacice ti sta ti je potrebno. Kod hwk je oko 300 i za par meseci se resi , a ihk je 600 i godinu dana(pise na sajtu 3 meseca , meni je imojim kolegama.trajalo oko godinu...)
Srecno
Poslednja izmena: