Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi forumasi registracija 15.09.2017 danas stigo mail sa terminom.Zamolio bih ako neko ima iskustva sa ugovorom o radu,stari mi je istekao pre 2 meseca,a poslodavac za novi ugovor mi kaze da nece da salje vec da dodjem na posao i napravice ugovor nije problem.Da li na termin da idem sa starim ugovorom koji je isteko...Svako iskustvo bi mi dobro doslo.

Mora da storniras pa ti se ne isplati bolje da cekas 1-2 on bi trebalo na leto da ti bude, ili zakazi po 3-5 pa ako ne prodjes na 1-2 onda kasnije probas na 3-5 kad stigne termin. Valjda moze tako?
Ja sam u istom sosu, kursna diploma zavarivaca, podneo za termin u februaru NOKS 1-2. Nadam se da je to deficitarno zanimanje pa cu mozda proci...

Obavezno napisi kako si prosao :) Ja sam ovo moje "zanimanje" pronasao na listi i koliko ja razumem nemacki (i engl ) nije potrebna nostrifikacija :D , i da se takodje nalazi na listi deficitarnih zanimanja .

Nisam odavno bio ovde, ali valja se malo ljudima pomoci. Nostrifikacija diplome je obavezna, da nije tako jednostavno bi Nemacka zatvorila ustanove tog tipa. I jos nesto kursevi se ne.mogu priznati , kurs je kurs(par meseci) ,a skola skola(nekoliko godina) jednostavno fali fond casova i prakse....

Vec sam jednom pisao na ovu temu :) Postoje ,pre svega u gradjevini, zanimanja za koja ne postoji srednjoskolsko obrazovanje (ili bar nije postojalo kada sam ja pohadjao srednju nekada davno :D ) , vec samo kursne diplome. Na osnovu kog i kakvog skolovanja da dobiju posao ? Moj primer : Ja sam dobio posao kao monter skele i zastitne ograde. U Srbiji ne postoji skolovanje za taj profil .

Poslednja izmena:
Zdravo svima,

Dugo sam citala ovu temu i nedavno sam se registrovala da bih prenela svoje iskustvo.

Ja sam se registrovala za vizu za Naucnike 22. februara. Kako su prosla vec dva meseca sa Instituta u Jeni gde cu raditi posalju fax ambasadi ovih dana (da li ambasadoru ili kome vec nisam sigurna) ove nedelje da li postoji mogucnost da se to malo ubrza. Dobili su odgovor od ambasade kako ne mogu nista da garantuju zbog velikog broja zahteva. Medjutim, ja danas dobijem mejl za zakazivanje termina za utorak 8.maja! Tako da moguce je da se termin dobije brze. Samo da napomenem, Institut je drzavni, a prevelika je slucajnost nakon sto su ih kontaktirali ove nedelje da ja dobijem termin danas :D

Pozdrav i srecno svima koji cekaju!

I ja sam u Jeni. I iz Jene su pisali. Doktorske studije. Registracija 08.02., Termin jos ne.

Dragi forumasi registracija 15.09.2017 danas stigo mail sa terminom.Zamolio bih ako neko ima iskustva sa ugovorom o radu,stari mi je istekao pre 2 meseca,a poslodavac za novi ugovor mi kaze da nece da salje vec da dodjem na posao i napravice ugovor nije problem.Da li na termin da idem sa starim ugovorom koji je isteko...Svako iskustvo bi mi dobro doslo.

Poštovani
Ista i meni sa poslodavcem.....iz tog razloga sam zvao ambasadu i rekli su mi da ugovor vazi onoliko koliko piše u govoru datum do kada istice....meni je termin u utorak pa se nadam da će dobro proći ....:-D

Dragi clanovi trenutno najpopularnijeg foruma,

pre svega zelim da se zahvalim svima na trudu koji ulazete i objasnjenjima koja su meni, kao novom clanu i pocetniku u ovom procesu, izuzetno korisna.

Zelela bih da zamolim nekoga da mi potvridi da li sam se dobro registrovala za termin:
diploma - master inzenjer arhitekture (H+)
posao u struci, arhitektonski biro
plata od 30 000bruto, odnosno nedovoljno za plavu kartu

za termin sam se registrovala NOKS 6-8, podgrupa PLAVA KARTA/VISOKO KVALIFIKOVANI. Da li ja spadam u tu podgrupu iako ne konkurisem za plavu kartu? Nisam videla nijednu drugu opciju koja odgovara...

Unapred hvala! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back