Moze, ako nema vise od 90 dana u 180 meseci.
180 meseci??? O.o
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze, ako nema vise od 90 dana u 180 meseci.
)Da li je neko imao problem sa registarcijom za termin (EWT03_3-5 NOKS).
Ja sam pokusao da se registrujem za termin koristeci englesku verziju obrasca i dobio sam sledecu poruku:
Service in English is only available for Schengen visa.
Please follow German version which is bilingual German/Serbian
Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski.
Kad sam probao registraciju koristeci nemacku verziju dobijam gresku da je moj broj pasosa vec upotrebljen za drugu registraciju.
Potvrdu registracije nisam dobio (proverio sam spam folder).
Sta sad da radim? Broj pasosa nemogu da promenim a sa tim brojem sad nemogu da se registrujem.
Pisao sam na visa@belg.diplo.de i termin@belg.diplo.de i proslo je nekoliko radnih dana ali odgovor nisam dobio.
MOgao bi da se registrujem na stari broj pasosa pa da donesem oba ali se plasim da me ne odbiju zbog toga.
Sačekaj još malo, pa ako ne dobiješ potvrdu moraćeš da im pišeš mail.
iscitajte 36 stranu ovog foruma a sve u vezi 26.2
Sve se usporilo, ja sam predao 18.10. i jos nisam dobio termin
Ja cekam od 11 .4 nista Jos uvek,teze mi pada ovo cekanje sada nego onih 4 meseca cekanja terminaCao drugari forumasi, ima li iko da je bio krajem aprila na terminu i da su mu javili za vizu? Ja sam bila 29.03. i jos nista ... kao sto je neko napisao pravo zatisje pred buru... Sretno svima!!
Ja cekam od 11 .4 nista Jos uvek,teze mi pada ovo cekanje sada nego onih 4 meseca cekanja termina
Ja cekam od 11 .4 nista Jos uvek,teze mi pada ovo cekanje sada nego onih 4 meseca cekanja termina
Klepetalo,a sta mislis da li moze poslodavac da trazi zustimmung i da se posle ne ceka na njega,posto mi je ovaj naravno istekao?Da li je pametno da se trazi od gazde ponovo?Ne znam da li je neko tako odradio,ako ima neko neka napise iskustvo.Ovo čekanje se napravilo uvođenjem odredbe da Ambasada umesto poslodavca traži za vas zustimmung. Nije do Ambasade, sada je i Agentur für Arbeit prebukiran. Što se više uvode "olakšavajuće odredbe", to se čekanje i termina i vize produžava.
Klepetalo,a sta mislis da li moze poslodavac da trazi zustimmung i da se posle ne ceka na njega,posto mi je ovaj naravno istekao?Da li je pametno da se trazi od gazde ponovo?Ne znam da li je neko tako odradio,ako ima neko neka napise iskustvo.

Poslodavac može pokušati da ti preda za noviji, ali koliko sam videla iz tudjih iskustava da za zapadni Balkan mora sada Ambasada da zatraži. Tebi i većini iako je istekao, ponesete na termin, a Ambasada će se konsultovati sa Arbeitsamt-om da li je i dalje punovažan. Nemojte zaboraviti da će vam taj Zustimmung trebati i u Nemačkoj.
Cao drustvo
Znate li koliko se ceka nakon ulozene zalbe na odbijenicu? Ambasada BG, zalbu sam ulozila pre desetak dana pa ne znam kad bih mogla da ocekujem odgovor, bilo pozitivan bilo negativan
Hvala unapred, pozdrav

Prijava: 18.04.2018 ; NOKS 3-5
Kad bi trebalo da ocekujem E-mail za termin?
Zahvaljujem unapred!
Dovoljno radnika iz EU koji mogu da obavljaju taj posao. Jao, vec sam cekala 3 meseca na zustimmug, posle toga 6 na termin, u medjuvremenu mi zustimmung istekao i zbog njega dobila odbijenicu. Znate kako kazu, ne bih da budem prosta ali NE DA SE USRANOM DO POTOKA
Hvala na odgovoru u svakom slucaju![]()
Naravno da cu ga poneti na termin,spremio sam svu papirologiju i predacu po 26.2,video sam posto sam dugo ovde na forumu da su mnogi tako predali...e sad neki su napisali da su im uzeli zustimmung bez obzira sto je istekao a nekima nisu uzeli,videcemo,samo se nadam da ce ici brze posto je vec bio izdat.A zasta treba zustimmung u Nemackoj?
- - - - - - - - - -
Negde sam procitao da su neki cekali i tri meseca,ali ne bih da te obeshrabrim valjda ce biti brze verovatno je i tu kao sa terminima koga kako zakaci...Zasto si dobila odbijenicu?
Kako stvari trenutno stoje cekaces najmanje 5 meseci,s obzirom da su za Noks 3-5 stigli negde do 20 novembra koliko sam ja video,a tako trenutno pise i na sajtu ambasade ako ne produze u medjuvremenu vreme cekanja
- - - - - - - - - -
Jel su ti uzeli zustimmung kad si predavala papire?Koje posao je u pitanju?
Nije mi uzela zustimmung, samo pogledala i upisala nesto. Rekla mi da je sve okej i da ce me zvati. Imam srednju medicinsku, sve papire uredne, jezik B2, pokrenutu nostrifikaciju... Definitivno je negde doslo do greske, mozda u ugovoru jer mi nije pisalo helfer. Sad sam predala novi ugovor, potvrdu da se firmi niko sa arbeitsamta ne odaziva i da imaju 22 slobodna mesta, te da me cekaju. Ulozila zalbu i cekam. Nesto se i ne nadam pozitivnom odgovoru, kako god da bude zivot ide dalje, samo bih volela sto pre da se ta agonija zavrsi i da znam na cemu sam.
Naravno da cu ga poneti na termin,spremio sam svu papirologiju i predacu po 26.2,video sam posto sam dugo ovde na forumu da su mnogi tako predali...e sad neki su napisali da su im uzeli zustimmung bez obzira sto je istekao a nekima nisu uzeli,videcemo,samo se nadam da ce ici brze posto je vec bio izdat.A zasta treba zustimmung u Nemackoj?
- - - - - - - - - -
Negde sam procitao da su neki cekali i tri meseca,ali ne bih da te obeshrabrim valjda ce biti brze verovatno je i tu kao sa terminima koga kako zakaci...Zasto si dobila odbijenicu?
Ma dobices sigurno to je sigurno neka greska,medicinari su najtrazeniji,jos malo strpljenja i bice...

Zna li neko da li moze biti plus ako mi poslodavac posalje potvrdu koju je dobio iz Arbeitsamt-a da se na oglas za posao niko od EU radnika nije javio? Da li ce mi nesto pomoci u ambasadi?
- - - - - - - - - -Zustimmung ti je do njegovog isteka punosnažan, nije kao u ambasadi da važi 6 meseci.
Ako mi veruješ,pola sata pokušavam da sastavim objašnjenje i na kraju ispadne u obimu kao "rat i mir", ali sve u svemu nosi ga sa sobom.
- - - - - - - - - -Zustimmung ti je do njegovog isteka punosnažan, nije kao u ambasadi da važi 6 meseci.
Ako mi veruješ,pola sata pokušavam da sastavim objašnjenje i na kraju ispadne u obimu kao "rat i mir", ali sve u svemu nosi ga sa sobom.
Da,u pravu si ,moj ima vazenje do septembra 2020,samo mi je bezveze kad vidim da ljudi dobiju odbijenicu a vec su dobili zustimmung a posle ga ne dobiju ponovo...oni verovatno znaju zasto...