Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li moramo direktno iz Srbije da letimo za Nemacku, ili moze da se ode u Budimpestu pa odatle za DE?

Mozes. Ja letim uvek iz Rumunije - jeftini letovi.

- - - - - - - - - -

Cini mi se da jesi! Ja sam 4 dana posle tebe registrovana, videcemo da li ce nam maj biti srecan mesec, javljaj ukoliko dobijes mail!

Ja sam 08.02., ali obrazovanje. Isti noks. Nadam se terminu u maju-Iskreno pre se plava karta i obrazovanje dobijalo odmah.

Mozes. Ja letim uvek iz Rumunije - jeftini letovi.

- - - - - - - - - -

Ja sam 08.02., ali obrazovanje. Isti noks. Nadam se terminu u maju-Iskreno pre se plava karta i obrazovanje dobijalo odmah.

Jeste se pre dobijalo odmah, ali mislim da je problem sto nisu odmah resavali ljude koji su se prijavili pre uvodjenja NOKS-a. I sad se stvorila guzva i svi moramo sad dosta da cekamo nazalost :/

Da li je neko imao problem sa registarcijom za termin (EWT03_3-5 NOKS).

Ja sam pokusao da se registrujem za termin koristeci englesku verziju obrasca i dobio sam sledecu poruku:

Service in English is only available for Schengen visa.
Please follow German version which is bilingual German/Serbian
Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski.

Kad sam probao registraciju koristeci nemacku verziju dobijam gresku da je moj broj pasosa vec upotrebljen za drugu registraciju.
Potvrdu registracije nisam dobio (proverio sam spam folder).
Sta sad da radim? Broj pasosa nemogu da promenim a sa tim brojem sad nemogu da se registrujem.
Pisao sam na visa@belg.diplo.de i termin@belg.diplo.de i proslo je nekoliko radnih dana ali odgovor nisam dobio.

MOgao bi da se registrujem na stari broj pasosa pa da donesem oba ali se plasim da me ne odbiju zbog toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back