Nisu te preskocili,stigli su do kraja avgusta tek,tako da nema potrebe da brines.Jos malo strplenja i bice
hvala na odgovoru!!
nadajmo se da ce uskoro da rese...
a sa kodg maila salju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu te preskocili,stigli su do kraja avgusta tek,tako da nema potrebe da brines.Jos malo strplenja i bice
Hvala puno na odgovoruSamo prevodi svih diploma, bez apostila.
Mislim da je već neko komentarisao da je dovoljna samo Master diploma.
Što se dodatka tiče, sigurnije ti je da i njega overiš i prevedeš. Možda nema potrebe, ali bih ja ipak tako uradio za svaki slučaj. Bolje tako nego da moraš da donosiš kao dopunu dokumentacije i produžavaš već predugu proceduru.
hvala na odgovoru!!
nadajmo se da ce uskoro da rese...
a sa kodg maila salju?
Mejl je ovajNe znam i ja cekam jos od 21.09.a predpostavljam da je ista email adresa kao i ona sa kojom su potvrdili registraciju pri prijavljivanju.Sledece nedelje bi morali da dele termine...strpljenje...
U Heilderbergu (Baden-Witenburg). Hvala na podršci. Sada je prva klasa poreza. Postoji mogućnost da se dobije potvrda od bolnice na kojoj piše da će nakon anekerunga da je zaposle za stalno.Pitanje da li bi ambasada uzela u obzir takvu vrstu dokumenta .Mi smo čvrsto odlučili da za nas i našu decu nema mesta u ovoj zemlji.Tužno je ,ali se ništa ne menja već 25 godina. Moram da dodam da smo supruga i ja zajedno 27 godina i u braku 18, i da nam je dosta zaj.......... Hvala još jednom.
P.S.
Molim za potvrdu informacije o novčanom minimumu za porodicu.
presretac77 da li možeš da podeliš utiske kako ti je bilo na terminu?
Gile70 i muma hvala na odgoorima.
nadam se da ce da i mene ogreje sunce iduce nedelje...
pozzzz.
a sta sa ugovorima... treba traziti anex ili moze sa starijim od 6 meseci. inace ja imam ugovor od 01.11.2017.??
hvala
Da li ste predali ugovor stariji od 6 meseci ili ste imali noviji?
Ambasada trazi noviji ugovir ne stariji od 6 meseci. E sad preporuke svima koji idu na termin je da poslodavac u ugovoru napise Stellenbeschreibung gde ce opisati tacno opis vašeg posla, moze neki opis koji ce pokarakteristikama izdvojiti vas od eu radnika. Ja sam tako trazila da poslodavac ubaci u nivi ugovor pa je upisao sve kao prvi put u one dokumeente za zustimmung. I stvarno iznenađena bila da vizu dibila za tri radna dana i novi zustimmung. Nnista ne prepustajte slucaju uvek idite dva koraka unapred, i uvek oprezno sa rezervom. Od ugovora vam zavisi dal ce dobijete opet zustimmung. Srecno

Pozdrav, ako moze pomoc iskusnijih jer imam vise pitanja. Registrovao sam se za termin 16.01. 2018. za NOKS 1-2 jer za to radno mesto nije potrebna neka kvalifikacija i stigao mi je mejl da je registracija uspesna. Kako sam ovde citao, odgovor mogu da ocekujem tek na leto?!
Da li formular za prijavu mora da bude neki original iz ambasade ili moze da se skine ovaj sa njihovog sajta?
Da li moram da trazim novi ugovor o radu jer je na ovom datum iz Januara a s obzirom da realno necu doci na red za 6 meseci taj nece biti vazeci?
Na ugovoru o radu pored radnog vremena plate i svega ostalog pise samo moje ime i prezime pa me interesuje da li je to dovoljno ili treba da navedem jos nesto (datum rodjenja ili sl.), pitam to zbog toga sto bi mogli jednostavno da me pitaju kako da znamo da si ti taj i taj?
Poslodavac mi je u ugovoru naveo pocetak rada "ab sofort" i trajanje"unbefristet" jer sam mu rekao da ne znam kad cu dobiti vizu. Da li je bolje da stavim neki datum i neko ogranicenje na primer godinu dana ili moze i ovako? Jer kod njega mogu da pocnem da radim kad god dodjem to jest kad dobijem vizu.
Da li bi bilo dobro da ponesem boravisnu dozvolu ili neki slican papir te osobe kod koje bih stanovao?
Hvala unapred
Trebace ti novi ugovor. Jel taj vazi 6 meseci. Drugo bolje da ti nije naveo od kad do kada do kada te zaposljava. Jel bolje da u ugovoru ne pise do kada ce te drzati u radnom odnosu. To govori da si mu preko potreban na duze staze. A papir taj ako imas gde ces biti prijavit ja bi poneo. Pa neka ga makar vide mada ne verujem da ce ga uzeti. Ali to ce ti biti plus. I uci nemacki. Imas fore polozi makar A1 to ce to biti veliki plus u ambasadi.
Nisi dobro video, poslodavac mu je naveo trajanje ugovora
Ab sofort - unbefristet
Nije mu ugovor uopšte ograničen vremenski.