Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Heilderbergu (Baden-Witenburg). Hvala na podršci. Sada je prva klasa poreza. Postoji mogućnost da se dobije potvrda od bolnice na kojoj piše da će nakon anekerunga da je zaposle za stalno.Pitanje da li bi ambasada uzela u obzir takvu vrstu dokumenta .Mi smo čvrsto odlučili da za nas i našu decu nema mesta u ovoj zemlji.Tužno je ,ali se ništa ne menja već 25 godina. Moram da dodam da smo supruga i ja zajedno 27 godina i u braku 18, i da nam je dosta zaj.......... Hvala još jednom.
P.S.
Molim za potvrdu informacije o novčanom minimumu za porodicu.

Ne znam i ja cekam jos od 21.09.a predpostavljam da je ista email adresa kao i ona sa kojom su potvrdili registraciju pri prijavljivanju.Sledece nedelje bi morali da dele termine...strpljenje...
Mejl je ovaj
termin@belg.auswaertiges-amt.de sa njega dolazi termin.

- - - - - - - - - -

U Heilderbergu (Baden-Witenburg). Hvala na podršci. Sada je prva klasa poreza. Postoji mogućnost da se dobije potvrda od bolnice na kojoj piše da će nakon anekerunga da je zaposle za stalno.Pitanje da li bi ambasada uzela u obzir takvu vrstu dokumenta .Mi smo čvrsto odlučili da za nas i našu decu nema mesta u ovoj zemlji.Tužno je ,ali se ništa ne menja već 25 godina. Moram da dodam da smo supruga i ja zajedno 27 godina i u braku 18, i da nam je dosta zaj.......... Hvala još jednom.
P.S.
Molim za potvrdu informacije o novčanom minimumu za porodicu.

Racunaj za vas oko 800,deca starija od 12g 350.i plus stan warm sa strujom i jos dodatni trosak 100 evra. A ima zakon u iusnj spajanje porodice gde pise da moraju da obracunaju promenu stojer klase i deciji. I jos ako bracni drug ima ugovor o radu i prrda da racunaju i to. Kod nekog uvaze zakon a kod nekog ne. Treba biti bezobrazno iluporan i nedati se prevariti. Srecno

IMG_20180108_215622.jpg

Oliverko, evo potrebnog novca za spajanje porodice. Naravno da bi se uvažilo bilo kakvo uverenje od poslodavca za suprugu. Ako do termina ne budete rešili pitanje stana, nemojte ništa o tome prilagati u Ambasadi. Pustite da prodje vreme i možda supruga reši pitanje stana. Što se tiče pokrajine BW retka su loša iskustva. Želim vam puno sreće, nemojte se već sada nervirati, rano je još.

Gile70 i muma hvala na odgoorima.
nadam se da ce da i mene ogreje sunce iduce nedelje...

pozzzz.

a sta sa ugovorima... treba traziti anex ili moze sa starijim od 6 meseci. inace ja imam ugovor od 01.11.2017.??
hvala

Ambasada trazi noviji ugovir ne stariji od 6 meseci. E sad preporuke svima koji idu na termin je da poslodavac u ugovoru napise Stellenbeschreibung gde ce opisati tacno opis vašeg posla, moze neki opis koji ce pokarakteristikama izdvojiti vas od eu radnika. Ja sam tako trazila da poslodavac ubaci u nivi ugovor pa je upisao sve kao prvi put u one dokumeente za zustimmung. I stvarno iznenađena bila da vizu dibila za tri radna dana i novi zustimmung. Nnista ne prepustajte slucaju uvek idite dva koraka unapred, i uvek oprezno sa rezervom. Od ugovora vam zavisi dal ce dobijete opet zustimmung. Srecno

Ambasada trazi noviji ugovir ne stariji od 6 meseci. E sad preporuke svima koji idu na termin je da poslodavac u ugovoru napise Stellenbeschreibung gde ce opisati tacno opis vašeg posla, moze neki opis koji ce pokarakteristikama izdvojiti vas od eu radnika. Ja sam tako trazila da poslodavac ubaci u nivi ugovor pa je upisao sve kao prvi put u one dokumeente za zustimmung. I stvarno iznenađena bila da vizu dibila za tri radna dana i novi zustimmung. Nnista ne prepustajte slucaju uvek idite dva koraka unapred, i uvek oprezno sa rezervom. Od ugovora vam zavisi dal ce dobijete opet zustimmung. Srecno

ok. hvala na info..
ne znam da li da cekam termin pa da trazim novi ugovor ili da vec sada trazim da mi posalju?

Sto se tice NOKSa 6-8, meni nisu trazili sertifkat jezika, ali sam imao pismo da cu raditi na engleskom i na moj zahtev su i njega preuzeli. Bachelor diplomu nisu trazili, predao sam im samo Master i suplement (dodatak) diplomi. I jedan i drugi dokument imali su legalizaciju ali ne i apostil. Takav je sporazum izmedju zemlje gde sam diplomirao i Nemacke tako da je apostil nepotreban. Naravno izvod iz Anabin baze je obavezan uz diplomu.

Bitno je da je u ugovoru o radu jasno naznaceno nedeljno radno vreme pored ostalih informacija. Kod mene je to falilo pa su me zvali sutradan da donesem pismo od poslodavca (kad budem isao na viziranje) gde ce jasno pisati broj radnih sati na nedeljnom nivou.

Nemojte da koristite mobilne telefone, izbacice vas napolje.

Pozdrav, ako moze pomoc iskusnijih jer imam vise pitanja. Registrovao sam se za termin 16.01. 2018. za NOKS 1-2 jer za to radno mesto nije potrebna neka kvalifikacija i stigao mi je mejl da je registracija uspesna. Kako sam ovde citao, odgovor mogu da ocekujem tek na leto?!
Da li formular za prijavu mora da bude neki original iz ambasade ili moze da se skine ovaj sa njihovog sajta?
Da li moram da trazim novi ugovor o radu jer je na ovom datum iz Januara a s obzirom da realno necu doci na red za 6 meseci taj nece biti vazeci?
Na ugovoru o radu pored radnog vremena plate i svega ostalog pise samo moje ime i prezime pa me interesuje da li je to dovoljno ili treba da navedem jos nesto (datum rodjenja ili sl.), pitam to zbog toga sto bi mogli jednostavno da me pitaju kako da znamo da si ti taj i taj?
Poslodavac mi je u ugovoru naveo pocetak rada "ab sofort" i trajanje"unbefristet" jer sam mu rekao da ne znam kad cu dobiti vizu. Da li je bolje da stavim neki datum i neko ogranicenje na primer godinu dana ili moze i ovako? Jer kod njega mogu da pocnem da radim kad god dodjem to jest kad dobijem vizu.
Da li bi bilo dobro da ponesem boravisnu dozvolu ili neki slican papir te osobe kod koje bih stanovao?
Hvala unapred

Poslednja izmena:
Trebace ti novi ugovor. Jel taj vazi 6 meseci. Drugo bolje da ti nije naveo od kad do kada do kada te zaposljava. Jel bolje da u ugovoru ne pise do kada ce te drzati u radnom odnosu. To govori da si mu preko potreban na duze staze. A papir taj ako imas gde ces biti prijavit ja bi poneo. Pa neka ga makar vide mada ne verujem da ce ga uzeti. Ali to ce ti biti plus. I uci nemacki. Imas fore polozi makar A1 to ce to biti veliki plus u ambasadi.

Pozdrav, ako moze pomoc iskusnijih jer imam vise pitanja. Registrovao sam se za termin 16.01. 2018. za NOKS 1-2 jer za to radno mesto nije potrebna neka kvalifikacija i stigao mi je mejl da je registracija uspesna. Kako sam ovde citao, odgovor mogu da ocekujem tek na leto?!
Da li formular za prijavu mora da bude neki original iz ambasade ili moze da se skine ovaj sa njihovog sajta?
Da li moram da trazim novi ugovor o radu jer je na ovom datum iz Januara a s obzirom da realno necu doci na red za 6 meseci taj nece biti vazeci?
Na ugovoru o radu pored radnog vremena plate i svega ostalog pise samo moje ime i prezime pa me interesuje da li je to dovoljno ili treba da navedem jos nesto (datum rodjenja ili sl.), pitam to zbog toga sto bi mogli jednostavno da me pitaju kako da znamo da si ti taj i taj?
Poslodavac mi je u ugovoru naveo pocetak rada "ab sofort" i trajanje"unbefristet" jer sam mu rekao da ne znam kad cu dobiti vizu. Da li je bolje da stavim neki datum i neko ogranicenje na primer godinu dana ili moze i ovako? Jer kod njega mogu da pocnem da radim kad god dodjem to jest kad dobijem vizu.
Da li bi bilo dobro da ponesem boravisnu dozvolu ili neki slican papir te osobe kod koje bih stanovao?
Hvala unapred

Da, termin očekujte krajem leta.
Što se tiče formulara i zahteva za podnošenje vize sve možete skinuti sa sajta Ambasade, odštampati i popuniti.
Moraće na terminu biti mladji od 6 meseci. Gleda se od datuma potpisivanja.
Trajanje ugovora vam je odlično formulisano i ne treba dirati ništa.
Možete poneti neko propratno pismo od osobe kod koje ćete stanovati. Da piše da se ta osoba slaže da ćete kod njega/nje biti prijavljeni i kopiju nekog dokumenta, vize ili nečeg drugog.
Kao što vam je Marko već napisao, imaćete veliki plus u ambasadi ako iskoriste ovo vreme do termina i položite neki modul jezika. Što veći to bolje po vas.

Trebace ti novi ugovor. Jel taj vazi 6 meseci. Drugo bolje da ti nije naveo od kad do kada do kada te zaposljava. Jel bolje da u ugovoru ne pise do kada ce te drzati u radnom odnosu. To govori da si mu preko potreban na duze staze. A papir taj ako imas gde ces biti prijavit ja bi poneo. Pa neka ga makar vide mada ne verujem da ce ga uzeti. Ali to ce ti biti plus. I uci nemacki. Imas fore polozi makar A1 to ce to biti veliki plus u ambasadi.

Nisi dobro video, poslodavac mu je naveo trajanje ugovora
Ab sofort - unbefristet
Nije mu ugovor uopšte ograničen vremenski.

PLAVA KARTA

hteo bih sa vama da podelim svoje iskustvo koje sam prosao u Nemačkoj.

Pre 4 meseca sam dobio Vizu za traženje posla koja traje 6 meseci i sa kojom mogu naci posao samo u struci( ing elektrotehnike).
Nakon tri meseca sam nasao posao i podneo sam zahtev za plavu kartu u Nemačkoj, znaci nije potrebno dolaziti u Srbiju. Za plavu kartu mi je bilo potrebno da mi je priznata diploma(potvrda ZAB) i ugovor o radu, naravno posao u struci.
Plavu kartu u vidu boravka sam dobio odmah, jedino se kartica ceka tri nedelje.
Imajte samo na umu da za MINT zanimanja je donja granica 40560e ali da je u tom slučaju potreban Zustimmung Bundesagentur für Arbeit koji zna da zeza i ponekad odbiju ljude.

Pogotovo obratite paznju da u slučaju firme koja iznajmljuje radnike(Arbeitnehmerüberlassung), ne možete dobiti Zustimmung po zakonu tako da vas odbijaju automatski.

Ukoliko vam je plata veca od 52000e bruto godišnje, nije vam potreban Zustimmung a samim tim mozete raditi i za firme koje iznajmljuju radnike.

Toliko od mene, svima želim puno sreće u borbi za bolji život! Nemojte se predavati i odustajati od vaših namera koliko god one delovale nemoguće, trud se na kraju isplati!

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back