Ali avgust jos nije završen, jos jedan mesec delice avgust. Pa ko da cela srbija u avgust rezervisala termin.
Ja sam od jula čekala termin ....jul se razvukao od kraja oktobra do 15 januara ....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali avgust jos nije završen, jos jedan mesec delice avgust. Pa ko da cela srbija u avgust rezervisala termin.
Zdravo svima,
Dobila sam ponudu za posao u Nemačkoj. U pitanju je administrativni posao specificne prirode za koji nije potrebna diploma fakulteta ali se bazira na specifičnom radnom iskustvu koje ja imam i koje je preko 11 godina dugo. Teoretski ja sam več primljena na to radno mesto ali sada ide zvanični konkurs.
Ja imam fakultetsku diplomu Univerziteta u Beogradu koja mi je priznata u Nemačkoj i koja nije neophodna za ovo radno mesto. Moje pitanje je da li to znači da kada dodje momenat prijavljivanja za termin da ja pripadam NOKSU 6 do 8 ili 3 do 4? Nije mi to baš najjasnije. Takodje, kada bi trebalo da rezervisem termin, da li da sačekam da budem zvanično primljena na radno mesto?
Sledeće pitanje je vezano za porodicu. Imam muža koji nema trenutno posao u Nemačkoj i dete od 10 godina. Kakav bi bio njegov status tamo?
Što se tiče socijalnih stanova da li znate koji su uslovi i kada se može aplicirati za socijalni stan? Da li postoji minimum boravka tamo uz naravno prilaganje visine zarade tj zarada?
Hvala unapred na svakom odgovoru!
Pozzz svima, mozda je glupo pitanje ali mora da pitam. Da li ste vi sami pisali lebenslauf ili vam je to to neko pisao, jer ja pohadjam kurs nemackog ali ne znam jos tako dobro, tek sam na a1.
Opet ništa od termina...
Prošla podela je bila 8. Marta i delili su termine od 10.03. (mada vidim da su nekoj devojci zakazali već za sledeći dan) pa nadalje.
Izgleda je to postala nova praksa i da će nova podela biti tek 3-4. aprila jer su do tada termini podeljeni.

Opet ništa od termina...
Prošla podela je bila 8. Marta i delili su termine od 10.03. (mada vidim da su nekoj devojci zakazali već za sledeći dan) pa nadalje.
Izgleda je to postala nova praksa i da će nova podela biti tek 3-4. aprila jer su do tada termini podeljeni.
Pozzz svima, mozda je glupo pitanje ali mora da pitam. Da li ste vi sami pisali lebenslauf ili vam je to to neko pisao, jer ja pohadjam kurs nemackog ali ne znam jos tako dobro, tek sam na a1.

Vize se mogu podici svim danima osim petka,a ako sam dobro ispratila svaki radni dan javljaju...Neko ce se vec javiti sa detaljnim informacijama...Kojim danima se dodeljuju vize?
Čeka se od par dana pa do 2 meseca max...ali neki prosek je do 3-4 nedeljeOcigledno ove nedelje nista od dodele viza!
Predao 22.08., bio na terminu
13.03. i posle 15 dana i dalje nista.
Ima li neko da su ga pozvali za vizu oko tog datuma? Ili koliko moze da se ceka odgovor na vizu,ako neko zna? Hvala
Pitanje za sve MEDICINARE: Koliko puta se ima pravo na polaganje nostrifikacije u Nemackoj.

Jovana37 da dva puta u svakoj pokrajini podva puta ili ukupno na terotoriji cele Nemacke? To je problem.![]()
Jovana37 da dva puta u svakoj pokrajini podva puta ili ukupno na terotoriji cele Nemacke? To je problem.![]()
Kako vidim nije niko dosad zakazivao termin za stručno obrazovanje po positivliste!?
Ljudi kako je moguce izvaditi novi pasos, ako vam i dalje vazi stari. Nemam prazne 2 stranice, pa zbog toga zelim da izvadim novi. Koliko sam cuo ne smem da prijavim da sam izgubio stari, jer se brise iz baze a treba mi zbog ulaska u ambasadu. Neki savet, pomoc?
Ljudi kako je moguce izvaditi novi pasos, ako vam i dalje vazi stari. Nemam prazne 2 stranice, pa zbog toga zelim da izvadim novi. Koliko sam cuo ne smem da prijavim da sam izgubio stari, jer se brise iz baze a treba mi zbog ulaska u ambasadu. Neki savet, pomoc?
Gledas englesku varijantu, jel da? Tako je i nama. Na nemackom jeziku gledaj, prva zvezdica je broj pasusa, a druga za sta apliciras...Na sajtu za zakazivanje termina ima da se popuni ime, prezimemail adresa, pa neko prazno polje sa zvezdicom (ne znam da li treba nešto da upišem?!), pa padajući meni isto sa zvezsicom
u kojem od ponuđenog ima:
1. Techniker/Maister/Polier - Tehničari/Lica sa položenim majstorskim pismom/Građevinski brigadir
2. Facharbeiter - Lica sa završenim stručnim obrazovanjem
3. Bravar
4. Vozač
5. Medicinski radnici
Spadam ili u 1 ili 2. po ugovoru o radu koji imam (tačno radna pozicija u ugovoru piše Druckmachinenfürer)
Doploma mi je iz iste struke ali šesti stepen stručne spreme tj. viša škola.
Šta odabrati eins oder zwei?
Verovatno je glupo pitanje, al bolje da pitam nego zbog gluposti da pogrešim![]()