Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima,

Dobila sam ponudu za posao u Nemačkoj. U pitanju je administrativni posao specificne prirode za koji nije potrebna diploma fakulteta ali se bazira na specifičnom radnom iskustvu koje ja imam i koje je preko 11 godina dugo. Teoretski ja sam več primljena na to radno mesto ali sada ide zvanični konkurs.

Ja imam fakultetsku diplomu Univerziteta u Beogradu koja mi je priznata u Nemačkoj i koja nije neophodna za ovo radno mesto. Moje pitanje je da li to znači da kada dodje momenat prijavljivanja za termin da ja pripadam NOKSU 6 do 8 ili 3 do 4? Nije mi to baš najjasnije. Takodje, kada bi trebalo da rezervisem termin, da li da sačekam da budem zvanično primljena na radno mesto?

Sledeće pitanje je vezano za porodicu. Imam muža koji nema trenutno posao u Nemačkoj i dete od 10 godina. Kakav bi bio njegov status tamo?

Što se tiče socijalnih stanova da li znate koji su uslovi i kada se može aplicirati za socijalni stan? Da li postoji minimum boravka tamo uz naravno prilaganje visine zarade tj zarada?

Hvala unapred na svakom odgovoru!

Ukoliko za taj posao nije potrebna diploma koju imate, onda NOKS 3-5.

Prijavite se slobodno već sada. Valjda ćete završiti sve oko konkursa i ugovora pre nego što dobijete termin.

Suprug će moći slobodno da traži posao tamo bez ikakvih prepreka.
Za spajanje porodice će mu biti potreban sertifikat o znanju Nemačkog jezika na nivou A1 ili više.

Pozdrav drugari. Zanimaju me iskustva.
Ja sam danas popunio zahtev za termin po šablonu NOKS 3-5, i nisam dobio nikakav mejl potvrde ili tako nešto. Je l to inače tako ili? Ili nas obaveste samo kada dobijemo termin? Šta mislite, po nekim vašim iskustvima kada ću dobiti termin? Jer mi se baš žuri, radni ugovor mi već teče mesec dana. Želim svima što kraće čekanje a onda i lep i prijatan boravak u Nemačkoj.

Hvala puno na super brzom i konkretnom odgovoru. Srednja skola mi je Pravno birotehnicka u Beogradu, tako da bi svedocanstvo onda trebalo overiti jel tako? Probala sam da nadjem ali ne uspevam, gde se moze proveriti da li je srednja skola prihvacena tamo? Ili to nije vazno s obzirom da se ne trazi konkretna diploma za to radno mesto?

Hvala jos jednom! I ja razmisljam da se prijavim za termin za sebe, a za spajanje porodice mozda da sacekam koju nedelju ipak...Sta mislite?

Opet ništa od termina...
Prošla podela je bila 8. Marta i delili su termine od 10.03. (mada vidim da su nekoj devojci zakazali već za sledeći dan) pa nadalje.
Izgleda je to postala nova praksa i da će nova podela biti tek 3-4. aprila jer su do tada termini podeljeni.

Da,i ja mislim da ce tako biti a mislim da ambasada nece raditi u petak i ponedeljak zbog njihovog uskrsa,pa videcemo,kad su prosla 6 meseca proci ce i neki dan;)

Na sajtu za zakazivanje termina ima da se popuni ime, prezimemail adresa, pa neko prazno polje sa zvezdicom (ne znam da li treba nešto da upišem?!), pa padajući meni isto sa zvezsicom
u kojem od ponuđenog ima:
1. Techniker/Maister/Polier - Tehničari/Lica sa položenim majstorskim pismom/Građevinski brigadir
2. Facharbeiter - Lica sa završenim stručnim obrazovanjem
3. Bravar
4. Vozač
5. Medicinski radnici

Spadam ili u 1 ili 2. po ugovoru o radu koji imam (tačno radna pozicija u ugovoru piše Druckmachinenfürer)
Doploma mi je iz iste struke ali šesti stepen stručne spreme tj. viša škola.

Šta odabrati eins oder zwei?

Verovatno je glupo pitanje, al bolje da pitam nego zbog gluposti da pogrešim:lol:

Ocigledno ove nedelje nista od dodele viza!
Predao 22.08., bio na terminu
13.03. i posle 15 dana i dalje nista.
Ima li neko da su ga pozvali za vizu oko tog datuma? Ili koliko moze da se ceka odgovor na vizu,ako neko zna? Hvala
Čeka se od par dana pa do 2 meseca max...ali neki prosek je do 3-4 nedelje

- - - - - - - - - -

Pitanje za sve MEDICINARE: Koliko puta se ima pravo na polaganje nostrifikacije u Nemackoj.

Ja sam čula da dva puta imate pravo na polaganje .....

Kako vidim nije niko dosad zakazivao termin za stručno obrazovanje po positivliste!?

Ja sam zakazala termin za doktorske studije 08.02.2018., jos uvek cekam. Prvo sam u September bila odbijena, pa mi je u oktobru gospodin Münch rekao da mejlom prikszem kako cu se finansirati. I to sam uradila tj., poslala mejlom istog dana. Mada sam i termin ,,rezervisala". U nedelju je moj Mentor pisao mejl da ubrzaju proces za moj slucaj, ali niko se ne oglasava. Godinu dana sam na doktoratu, studiram iz Srbije i dolazim kada je potrebno na fakultet. Vise ne znam koliko cu cekati.

- - - - - - - - - -

Ljudi kako je moguce izvaditi novi pasos, ako vam i dalje vazi stari. Nemam prazne 2 stranice, pa zbog toga zelim da izvadim novi. Koliko sam cuo ne smem da prijavim da sam izgubio stari, jer se brise iz baze a treba mi zbog ulaska u ambasadu. Neki savet, pomoc?

Kopiraj prvu stranu starog pasosa, izvadi novi, stari je izgubljen, ali imas prvu stranu.
Javi resenje ili neka neko da savet. Hvala!

Ljudi kako je moguce izvaditi novi pasos, ako vam i dalje vazi stari. Nemam prazne 2 stranice, pa zbog toga zelim da izvadim novi. Koliko sam cuo ne smem da prijavim da sam izgubio stari, jer se brise iz baze a treba mi zbog ulaska u ambasadu. Neki savet, pomoc?

Nije nikakav problem, moj suprug je pre neki dan izvadio nov zbog tog problema. Samo je napisao molbu za hitan pasos gde je naveo bas to ( dve prazne strane) kao razlog.

- - - - - - - - - -

Na sajtu za zakazivanje termina ima da se popuni ime, prezimemail adresa, pa neko prazno polje sa zvezdicom (ne znam da li treba nešto da upišem?!), pa padajući meni isto sa zvezsicom
u kojem od ponuđenog ima:
1. Techniker/Maister/Polier - Tehničari/Lica sa položenim majstorskim pismom/Građevinski brigadir
2. Facharbeiter - Lica sa završenim stručnim obrazovanjem
3. Bravar
4. Vozač
5. Medicinski radnici

Spadam ili u 1 ili 2. po ugovoru o radu koji imam (tačno radna pozicija u ugovoru piše Druckmachinenfürer)
Doploma mi je iz iste struke ali šesti stepen stručne spreme tj. viša škola.

Šta odabrati eins oder zwei?

Verovatno je glupo pitanje, al bolje da pitam nego zbog gluposti da pogrešim:lol:
Gledas englesku varijantu, jel da? Tako je i nama. Na nemackom jeziku gledaj, prva zvezdica je broj pasusa, a druga za sta apliciras...
Na nemackom jeziku se pojavi sve kako treba, engleski prevod zeza...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back