Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jesaam Muma, imala pa istekao. Da nemate broj te Evrope, ja sam i premppkusavala da ih dobijem i nista. Dobila sam one iz agencije Trag...
hvalaa

Diploma Goethe b2, pokrenuta nostrifikacija, odgovor od Reigerunga. Zena u ambasdi mi rekla da imam sve sto treba a u odbijenici pise da im trenutno na marktu ne treba vise tog zanimanja.

hvala mnogo Muma, zvala sam i amt u Berlinu, isto kazu na marktu ne treba vise tog zanimanja i da sefica moze da se zali ali nesto sumnjam u tu njenu zalbu. Pre ce biti da mi posalje onaj papir da me jos uvek ocekuje, tako su mi ovi iz agencije rekli

Koji informator su uzeli 26.2 ili NOKS 3-5?Mozda i tu lezi problem?Po NOKS 3-5 traze licencu za rad.Tako je pisalo na forumu...

jesaam Muma, imala pa istekao. Da nemate broj te Evrope, ja sam i premppkusavala da ih dobijem i nista. Dobila sam one iz agencije Trag...
hvalaa

Imam medicinsku skolu, pise mi Gesundheits und Krankenpfherin/ Altenpflegerin ohne deutsche Anerkennung.
:(

- - - - - - - - - -

pisala sam ali vas nisam oznacila
gesundheits und krankenpflegerin /Altenpflegerin
imam medicinsku skolu i pokrenula sam anerkennung

Koji informator su uzeli 26.2 ili NOKS 3-5?NOKS 3-5 zahteva licencu za rad...Stavka 7 u informatoru...Na ovom forumu je bila ta informacija...Mozda je to problem...

Znam da se dosta pisalo o Apostil pecatu ali mi neke stvari i dalje nisu jasne... Stavila sam na original tek posle prevoda diplome na nemacki, pa me interesuje da li on MORA da se prevodi? Da li neko ima proverenu informaciju? I da li mora da ide i na dodatak diplomi taj pecat?

Stavlja se na original pre prevoda i on se prevodi. Ukoliko ga ne prevedes mozes da ga kasnije udaris i na kopiju ili da ponovo prevdis...

Koji informator su uzeli 26.2 ili NOKS 3-5?NOKS 3-5 zahteva licencu za rad...Stavka 7 u informatoru...Na ovom forumu je bila ta informacija...Mozda je to problem...

3-5 informator, imam licencu i apsolutno sve od dokumentacije. Zvala sam sve moguce ustanive u Nemackoj koje imaju veze sa vizama i kazu da jednostavno ima dovoljno eu gradjana koji ce da rade taj posao.
Sad valjda treba sefica da napise pismo da zeli bas mene i onda da ulozim zalbu pa bi to VALJDA trebalo da upali. Iskreno ne znam ni sama vise.

3-5 informator, imam licencu i apsolutno sve od dokumentacije. Zvala sam sve moguce ustanive u Nemackoj koje imaju veze sa vizama i kazu da jednostavno ima dovoljno eu gradjana koji ce da rade taj posao.
Sad valjda treba sefica da napise pismo da zeli bas mene i onda da ulozim zalbu pa bi to VALJDA trebalo da upali. Iskreno ne znam ni sama vise.

Ne, treba da napiše Krankenpfleger im Anerkennungsverfahren

Hvala na odgovoru.
Da li ste kao medicinska sestra slali prvo dokumenta NSZ i oni kasnije ZAV-u Nemackoj i radnu dozvolu dobili od njih, ili to sad ne mora da ide na taj nacin?
Hvala vam na odgovoru, kako se blizi termin sve vise se pojavljuje pitanja.. Srecno svima!

Koliko sam pratila iskustva preko programa TRIPLE WIN(NSZ) idu na taj nacin...I brze ide...Tada se ne ceka termin u Ambasadi...U Sarajevu je ARZ..Neko ce se jos vec javiti...

- - - - - - - - - -

Cekam evo 7meseci,koliko sam razumeo ovde da ugovor o radu vazi 6meseci,sada trazim od poslodavca novi da mi posalje ali se on neodaziva vise?
Potpis na ugovoru treba da bude "mladji" od 6 meseci...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back