3 deo
Kad ste došli na red sednete ispred šaltera i u fioku stavite pasos sa spajalicom spojenom slikom preko dve složene kopije dokumenata .Onda radnica uzme ta dokumenta i krene sa obradom ili ti pregledom dokumenata šta vam bude potražila original pokažete joj ili stavite u fioku ona uzme i dalje radi žena svoj poso skenira sliku ,preglada šta piše u ugovoru i ostalim papirima .Do momenta kada će vam reći da stavite prste na skener radi uzimanja otisaka 4 desne 4 leve ruke i dva palca zajedno .I onda 75 eura ubacite u fioku i čekate .Kada gospođa završi i složi dokumenta na dve gomile spoji ih velikom zumbom stavlja sa strane a vama vraća originale pasoš i 1 sliku i ostala dokumenta koja smatra viškom.Tada će vam reći kako ćete biti obavešteni o vašem zahtevu za vizu i daće vam papir na kom piše da ste platili 75 eura i reći će vam da kada dolazite da vizirate pasoš poneste taj papir zajedno sa osiguranjem (koje kada uzimate obratite pažnju da vam važi 6 meseci jer ako važi na 5 tolko ćete i vizu dobiti) i kopirajte taj papir i osiguranje jer će kopije zadržati u ambasadi a original vratiti sa vizom.Namerno sam izostavio jedan dokumenta gore sa spiska zbog onih koji hoće sve sažvakano bez da pročitaju forum makar 1do 50 strane a to je obavezno pismo preporuke od vašeg gazde gde se hvali kolko ima kamiona i na kojim poslovima od značaja za DE radi itd.Ja lično nisam imao potrebu za nekim razgovorom dok sam bio u ambasadi niti da nešto pitam gospođu za šalterom samo sam odgovarao na pitanja (sve na srpskom)jer bi njeno objašnjenje ujedno produžilo moje čekanje i njen poso obrade mog zahteva tako da sam brzo završio.
Još nešto isključite mobilne i nek ostanu isključeni da vas nebi izbacili napolje da ga nazovem na hladjenje od pola sata ili sat , ako trebate da platite parking ko ja lepo pitaš radnika obezbedjenja da izadješ ispred pustiš poruku za parking i lepo će vas ljudi pustiti vaše je samo da budete ljubazni kao i oni i konkretni.
E to to je moje iskustvo možda će vam sad nek slika šta vas čeka biti jasnija .Papire sam sam popunjavao jes da sam se konsultovao sa prijateljima al nisam platio agenciju ceo postupak od zakazivanja do predaje dokumenata sam i guglanje čitanje i priprema 7 meseci .Sad čekam poziv i to je to i ako znate nekog Nemačkog poslodavca da mu treba vozač sa svim kategorijama i svim kodovima i ADR-om pustite privatnu poruku.Pozdrav ubih vas ovim dugim postom.Bato hvala na obavestenju da su me ljudi spomenuli u komentaru.