Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MOLIM VAS za POMOC! Imala sam zabranu za Sloveniju na 3 meseca, to je isteklo ali mi stoji u pasosu. Da li to moze u ambasadi da utice na odobrenje vize? I ako apliciram sa starim brojem pasosa da li mogu sa novim na termin po vizu? Hvala puno!

Da rešimo dilemu "stari-novi pasoš"
Ja sam se lično registrovala za termin sa starim pasošem i devojačkim prezimenom.
Kada je stigao mejl sa terminom, odštampala mejl i taj papir sam stavila u stari pasoš, a zahtev za vizu i sve ostale dokumente u novi pasoš.
Na vratima konzulata sam prikazala stari poništeni pasoš, a službenici predala novi. Naglasila sam na vratima ljudima da je to stari, nikakav problem nije, samo da se podudara sa rezervacijom termina.

Ima tu nešto po sredi, radi se samo neki test da potvrde taj tvoj B1. Raspitaću se bolje pa ću ti reći. Ali B1 ti u svakom slučaju završava veliki posao. I ja sad učim za B1 samo ne verujem da ću stići da položim pre vize.

Ja imam sledece nedelje pa ako uspem da polozim taman ce biti do sredine maja najkasnije gotov a do tada verovatno necu dobiti termin.Hvala unapred na informaciji u vezi integracionog kursa.Od kada cekas na termin?

Koliko se cekaju rezultati ispita na polaganju Goethe. Nije bitno koji A1 B1.
Koliko dana. Ako polozis kad bude sertifikat?

Ne znam za Goethe ali je kod svih uglavnom isto(Telc,Ösd)moras mesec dana pre ispita da prijavis i uplatis a od dana polaganja ja sam cekao oko 40 dana na Telc sertifikat,a znam ljude koji su na ösd isto toliko cekali,za goethe konkretno ne znam

Ja imam sledece nedelje pa ako uspem da polozim taman ce biti do sredine maja najkasnije gotov a do tada verovatno necu dobiti termin.Hvala unapred na informaciji u vezi integracionog kursa.Od kada cekas na termin?

Ja sam bila na terminu za spajanje, 14.03. Da, ako ideš na Ösd biće ti tamo u maju gotov sertifikat, ja sam A1 čekala 32 dana od dana polaganja. Sad i ako rešim da izadjem na B1, moraću na Goethe, bude sve gotovo za dve nedelje. Ali ti imaš vremena :)

- - - - - - - - - -

Da li je dozvoljen boravak u Nemacku dok se ceka termin za vizu?.Cekam od 14.10.2017.Po clanu 26.2.Da li je neko imao problema zbog toga?

Dozvoljen je turistički boravak bilo gde dok su papiri u obradi. Samo obratite pažnju da vam telefon bude uz vas, ako zovu na viziranje da se možete javiti.

Ja sam bila na terminu za spajanje, 14.03. Da, ako ideš na Ösd biće ti tamo u maju gotov sertifikat, ja sam A1 čekala 32 dana od dana polaganja. Sad i ako rešim da izadjem na B1, moraću na Goethe, bude sve gotovo za dve nedelje. Ali ti imaš vremena :)

Idem na Telc,a vreme mi je dala ambasada i to bas mnogo;););)S obzirom da sam usao u sedmi mesec cekanja ostaje mi jos malo vremena do porodjaja:)

Upozorenje za podnosioce zahteva za vizu
Postoje određene tehničke i organizacione mere koje isključuju mogućnost da se jednom zakazani termin prebaci na drugu osobu (pri zakazivanju između ostolog mora da se navede ime podnosioca zahteva i broj pasoša).

Ukoliko zakažete termin, stvarno možete da podnesete zahtev za vizu samo ukoliko su lični podaci navedeni prilikom zakazivanja termina, koji se naknadno ne mogu promeniti, (prezime, ime, datum rođenja, broj pasoša) identični sa ličnim podacima prilikom ličnog podnošenja zahteva. Ukoliko nisu identični, podnosilac zahteva neće imati priliku da preda zahtev. Greška prilikom unosa podataka ili pogrešno uneta kategorija vize se ne prihvata kao objašnjenje za neslaganje podataka. Prilikom zakazivanja termina u više navrata upozoravamo podnosioce zahteva da pažljivo provere unete podatke.

Iz gore navedenih razloga ne postoji nikakva mogućnost za trgovinu terminima. Zakazivanje termina je besplatno.

Dozvoljeno je, međutim, da ovlastite ili iznajmite nekoga – i da platite tu uslugu – da umesto Vas zakaže termin. Postoji mogućnost da nepoštene agencije ili kancelarije za posredovanje iskoriste tu činjenicu. Diplomatska predstavništva na svojim internet prezentacijama izričito upozoravaju da ne treba koristiti usluge takvih agencija. Diplomatska predstavništa Savezne Republike Nemačke ne sarađuju sa trećim licima ili agencijama koje po nalogu podnosilaca zahteva zakazuju termine ili nude druge vrste usluga za novac.

Termine koji su otkazani Ambasada ponovo vraća u sistem, tako da ih možete bukirati. Ti termini su nekad dostupni veoma kratkoročno, što može dovesti do nesporazuma. Takve termine ponovo vraćamo u sistem isključivo radi što boljeg korišćenja postojećih kapaciteta.

Žao nam je što za neke kategorije viza zbog prebukiranosti u dogledno vreme ne možete zakazati termin. Sistem će nakon određenog vremena automatski ponuditi nove slobodne termine. Ambasada se trudi da u skladu sa velikim brojem zahteva za izdavanje viza poveća kapacitete za obradu zahteva.

- - - - - - - - - -

Da li moze neko drugi da nam ustupi i zakaze Termin ?
Informacija je snimljena sa sajta Ambasade.
Lep pozdrav.

Postovanje
Aplicirao sam za termin po NOKSU 1-2 09.03.2018
Da li moze neko da mi kaze ko jos aplicirao po N1-2 , koliko se dugo ceka na termin.
I da li moze neko da se javi ko je zavrsavao Vizu preko gradjevine
Pozdrav

Posto vidim da mi niko nije odgovorio da se ponovim, i da postavim jos koje pitanje .... Pored ArbeitVetraga Imam i papir za Agentur für arbeit ... Da li mi je potreban jos neki papir? I zasto pri registraciji Mi je pisalo na Noksu 1-2 u meilu REGISTRIERUNGT/WARTELISTE TERMIN ARBEITSAUFNAHME MIT ZUSTIMMUNG DER BUNDSAGENTUR FÜR ARBEIT / REGISTROVANJA ZAPOSLENJE SA IZDATOM DOZVOLOM ZA RAD OD SAVEZNE AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE Kad od 01.10.17 nije potrebno i da li ce to prestavljati problem?

Upozorenje za podnosioce zahteva za vizu
Postoje određene tehničke i organizacione mere koje isključuju mogućnost da se jednom zakazani termin prebaci na drugu osobu (pri zakazivanju između ostolog mora da se navede ime podnosioca zahteva i broj pasoša).

Ukoliko zakažete termin, stvarno možete da podnesete zahtev za vizu samo ukoliko su lični podaci navedeni prilikom zakazivanja termina, koji se naknadno ne mogu promeniti, (prezime, ime, datum rođenja, broj pasoša) identični sa ličnim podacima prilikom ličnog podnošenja zahteva. Ukoliko nisu identični, podnosilac zahteva neće imati priliku da preda zahtev. Greška prilikom unosa podataka ili pogrešno uneta kategorija vize se ne prihvata kao objašnjenje za neslaganje podataka. Prilikom zakazivanja termina u više navrata upozoravamo podnosioce zahteva da pažljivo provere unete podatke.

Iz gore navedenih razloga ne postoji nikakva mogućnost za trgovinu terminima. Zakazivanje termina je besplatno.

Dozvoljeno je, međutim, da ovlastite ili iznajmite nekoga – i da platite tu uslugu – da umesto Vas zakaže termin. Postoji mogućnost da nepoštene agencije ili kancelarije za posredovanje iskoriste tu činjenicu. Diplomatska predstavništva na svojim internet prezentacijama izričito upozoravaju da ne treba koristiti usluge takvih agencija. Diplomatska predstavništa Savezne Republike Nemačke ne sarađuju sa trećim licima ili agencijama koje po nalogu podnosilaca zahteva zakazuju termine ili nude druge vrste usluga za novac.

Termine koji su otkazani Ambasada ponovo vraća u sistem, tako da ih možete bukirati. Ti termini su nekad dostupni veoma kratkoročno, što može dovesti do nesporazuma. Takve termine ponovo vraćamo u sistem isključivo radi što boljeg korišćenja postojećih kapaciteta.

Žao nam je što za neke kategorije viza zbog prebukiranosti u dogledno vreme ne možete zakazati termin. Sistem će nakon određenog vremena automatski ponuditi nove slobodne termine. Ambasada se trudi da u skladu sa velikim brojem zahteva za izdavanje viza poveća kapacitete za obradu zahteva.

- - - - - - - - - -

Informacija je snimljena sa sajta Ambasade.
Lep pozdrav.

Hvala vam.

A kako moze da se ovlasti neko ?

Hvala vam.

A kako moze da se ovlasti neko ?

Pa to Vam je u prevodu, da neko umesto Vas zakaže termin. Na Vama je da li ćete platiti agenciji da to uradi umesto Vas, dati prijatelju, sestri, bratu ili nekom drugom svoje podatke da udje na sajt Ambasade i zakaže umesto Vas itd. Ne misli se na pravno ovlašćenje već na fiktivno. Sve u svemu, Ambasada apeluje da se ne plaća i ne koristi treće lice. A retko ko je toliko kompjuterski neobrazovan da ne može sam sebi zakazati.

Pa to Vam je u prevodu, da neko umesto Vas zakaže termin. Na Vama je da li ćete platiti agenciji da to uradi umesto Vas, dati prijatelju, sestri, bratu ili nekom drugom svoje podatke da udje na sajt Ambasade i zakaže umesto Vas itd. Ne misli se na pravno ovlašćenje već na fiktivno. Sve u svemu, Ambasada apeluje da se ne plaća i ne koristi treće lice. A retko ko je toliko kompjuterski neobrazovan da ne može sam sebi zakazati.

Vas za ministra inostranih poslova.. Svaka pohvala za pomoc ljudima i strpljenju.

Hvala.

Dva puta sam pogresio I stornirao. Treci put ne mogu I obavestava da je vec zakazan a nisam. Kao da me ima u sistemu.

Ja sam A1 polagao na goethe institutu u Minhenu. Pre podne je Prüfung a popodne rezultati i odmah dele sertifikate. A platio sam 95 eura naravno isto unapred prilikom zakazivanja.

Naravno, posto imam rodjake blizu Minhena kod njih sam bio do polaganja i posle polaganja. Ovde kod nas sam zavrsavao sa suprugom na oxford akademiji individualne casove,nekih 10 casova i otisao tamo i polozili, ja 88 poena a supruga sa 94. I potpuno je isto bilo polaganje kao sto smo se spremali ovde

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back