Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas mi je drago za vas uspeh ako mozes neki kontakt od tvog poslodavca u privatnoj poruci da prenesem svom poslodavcu jer isto ima i nas vise koji cekamo taj famozni termin za istu
Sve je islo preko agencije za zaposljavanje tako da su nas oni za sve obavestavali, nemam direktan kontakt sa poslodavcem.. Jedino sto.mogu da ti.pomognem, iz agencije u kojoj sam popunjavao zahtev su hteli preko nas da poruce poslodavcu da se dogovore da ti grupni termini idu preko njih..

- - - - - - - - - -

Da li je poslao molbu u vidu mail-a ili bas kao pismo? Da li vam je iz ambasade receno da stornirate svoje prijave?

Mislim da je bio mail, a javila nam je agencija preko koje idemo, pretpostavljam da su iz ambasade poslodavcu javili..

koliko ja pratim nista ,u soku sam ,sutra niko nema termin a ni narednih dana,cekam termin po noksu 6/8 i vec mi i datum pocetka rada u ugovoru zastareo a salje mi
poslodavac vec koji put ugovor,novi vise traziti necu,ovo je nenormalno i frustrirajuce

Koliko dugo vec cekas? Meni u ugovoru pise pocetak rada 1.4. ako ne dobijem do tada termin da li treba da trazim novi ugovor?

Koliko dugo vec cekas? Meni u ugovoru pise pocetak rada 1.4. ako ne dobijem do tada termin da li treba da trazim novi ugovor?

Ovo mi je 3 i stavili mi 1.03 kao pocetak...ja sam svaki put kad istekne trazila nov da mi posalju da ne bih imala problem i sa tim, ne mora da znaci da bih imala...sada cu taj sa datumom pocetka 01.03 da nosim...mislim sada cu tj jednog dana cu...i ponecu im sve prethodne ugovore....aplicirala novembra pa stornirala cekajuci ugovor (moja greska), aplivirala 21 januara u nadi da ovaj noks ide brzo (isao u poslednjih god dana, cekale kolege sve ukupno mesec ipo od aplikacije preko termina do vize, dobijali nakon 2 ned od aplikacije mail da im je termin za 2 i viza za jos 2 ned)ovo sad....
Definitivno nemam obraza sefu nov ugovor da trazim....isteci ce mi i sertifikat jezika koliko se ceka :)....ma isteci cu i ja sa zivcima...:)

Ovo mi je 3 i stavili mi 1.03 kao pocetak...ja sam svaki put kad istekne trazila nov da mi posalju da ne bih imala problem i sa tim, ne mora da znaci da bih imala...sada cu taj sa datumom pocetka 01.03 da nosim...mislim sada cu tj jednog dana cu...i ponecu im sve prethodne ugovore....aplicirala novembra pa stornirala cekajuci ugovor (moja greska), aplivirala 21 januara u nadi da ovaj noks ide brzo (isao u poslednjih god dana, cekale kolege sve ukupno mesec ipo od aplikacije preko termina do vize, dobijali nakon 2 ned od aplikacije mail da im je termin za 2 i viza za jos 2 ned)ovo sad....
Definitivno nemam obraza sefu nov ugovor da trazim....isteci ce mi i sertifikat jezika koliko se ceka :)....ma isteci cu i ja sa zivcima...:)

Au, znaci bas dosta cekas, ja sam definitivno mislila da ce ovo sve brze ici, ne razumem u cemu je problem :/ Da li si od poslodavca trazila i Handelsregisterauszug der dt. Firma/Gewinn- und Verlustrechnung?

Zanima me moze li buduci poslodavac da NE navede u ugovoru tacan datum pocetka mog rada vec da navede u ugovoru da cu se kod njega zaposliti odmah po dobijanju vize.

Jer niko od nas ne zna kada ce tacno da dobije vizu pa da nam ugovori ne isteknu zbog cekanja vize i onda opet vadi novi ugovor?

Kako su ovde pisali ljudi svoja iskustva nije bitno ako je prosao datum pocetka rada koji stoji u ugovoru,nego je bitno da ugovor nije stariji od 6 meseci,a mislim da mora da stoji u ugovoru datum

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back