Postovani forumasi,pozdrav!!!Novi sam clan i unapred bih svima zeleo da se zahvalim na dobrodoslici i svakoj vrsti pomoci,i odgovora na tekuce dileme koje imamo.
Upoznati smo nadam se vecina nas, o novom sistemu od 1.11.2017. s tim sto ja imam nekih dilema,pa sam malo i zabrinut.Zapravo radi se o sledecem.Imao sam termin 23.2. sto je i relativno skoro,predao "zustimmung" koji je istekao i stari ugovor koji je po tom odobrenju. Posto je odobrenje isteklo,jer sam registrovan u avgustu prosle god,vratili su ga, ali zadrzali jednu kopiju i precrtali je.Uzeli su i novi ugovor tj,kopije ,ispodvlacili olovkom kljucne stvari.Interesuje me zapravo da li postoji realan razlog za brigu zbog dobijanja novog odobrenja,koje sad automatski potrazuje ambasada?Kolega je predao dokumentaciju 12.2. i jos nije dobio nikakav odgovor.Kada se moze ocekivati,koliko je realno cekati?Neka pomoc,molim vas!! Jos bolje ako je neko detaljno upucen. Radi se po novom o noksu 1,2 nekvalifikovani radnici. Hvala,prijatelji jos jednom!!!