Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav dragi forumasi...ostao sam duzan da ispisem svoje iskustvo.. Ispostavilo se da je gazda poslao molbu ambasadi za nas 15oricu..stornirali smo svoje zahteve 26.01. I dodeljen nam je grupni termin 08.02. Jedan od nas je predao papire za sve, 12og I 13og smo dali otiske I platili takse za vize, 27.02. smo obavesteni o dobijanju vize..evo primer da poslodavci mogu da pomognu prilikom apliciranja za termin mimo procedure, ako je zanimanje deficitno.. Ja se evo pakujem..zelim vam svima srecu..

Bas mi je drago za vas uspeh ako mozes neki kontakt od tvog poslodavca u privatnoj poruci da prenesem svom poslodavcu jer isto ima i nas vise koji cekamo taj famozni termin za istu firmu.

Pozdrav dragi forumasi...ostao sam duzan da ispisem svoje iskustvo.. Ispostavilo se da je gazda poslao molbu ambasadi za nas 15oricu..stornirali smo svoje zahteve 26.01. I dodeljen nam je grupni termin 08.02. Jedan od nas je predao papire za sve, 12og I 13og smo dali otiske I platili takse za vize, 27.02. smo obavesteni o dobijanju vize..evo primer da poslodavci mogu da pomognu prilikom apliciranja za termin mimo procedure, ako je zanimanje deficitno.. Ja se evo pakujem..zelim vam svima srecu..

Da li je poslao molbu u vidu mail-a ili bas kao pismo? Da li vam je iz ambasade receno da stornirate svoje prijave?

Postovani forumasi,pozdrav!!!Novi sam clan i unapred bih svima zeleo da se zahvalim na dobrodoslici i svakoj vrsti pomoci,i odgovora na tekuce dileme koje imamo.
Upoznati smo nadam se vecina nas, o novom sistemu od 1.11.2017. s tim sto ja imam nekih dilema,pa sam malo i zabrinut.Zapravo radi se o sledecem.Imao sam termin 23.2. sto je i relativno skoro,predao "zustimmung" koji je istekao i stari ugovor koji je po tom odobrenju. Posto je odobrenje isteklo,jer sam registrovan u avgustu prosle god,vratili su ga, ali zadrzali jednu kopiju i precrtali je.Uzeli su i novi ugovor tj,kopije ,ispodvlacili olovkom kljucne stvari.Interesuje me zapravo da li postoji realan razlog za brigu zbog dobijanja novog odobrenja,koje sad automatski potrazuje ambasada?Kolega je predao dokumentaciju 12.2. i jos nije dobio nikakav odgovor.Kada se moze ocekivati,koliko je realno cekati?Neka pomoc,molim vas!! Jos bolje ako je neko detaljno upucen. Radi se po novom o noksu 1,2 nekvalifikovani radnici. Hvala,prijatelji jos jednom!!!

postovani...neko je pre napisao da mozemo pokusati ponovo da se registrrujemo za termin kako bi proverili da smo jos u sistemu za cekanje termina ili da nismo slucajno stornirani...ako smo u sistemu ne bi nam uspelo da se ponovo registrujemo... sad me zanima da li je to neko probao...hvala unapred na odgovoru... ja sam se registrovao 2.11.17 po noksu 1-2...jos uvek cekam termin...

Postovani forumasi,pozdrav!!!Novi sam clan i unapred bih svima zeleo da se zahvalim na dobrodoslici i svakoj vrsti pomoci,i odgovora na tekuce dileme koje imamo.
Upoznati smo nadam se vecina nas, o novom sistemu od 1.11.2017. s tim sto ja imam nekih dilema,pa sam malo i zabrinut.Zapravo radi se o sledecem.Imao sam termin 23.2. sto je i relativno skoro,predao "zustimmung" koji je istekao i stari ugovor koji je po tom odobrenju. Posto je odobrenje isteklo,jer sam registrovan u avgustu prosle god,vratili su ga, ali zadrzali jednu kopiju i precrtali je.Uzeli su i novi ugovor tj,kopije ,ispodvlacili olovkom kljucne stvari.Interesuje me zapravo da li postoji realan razlog za brigu zbog dobijanja novog odobrenja,koje sad automatski potrazuje ambasada?Kolega je predao dokumentaciju 12.2. i jos nije dobio nikakav odgovor.Kada se moze ocekivati,koliko je realno cekati?Neka pomoc,molim vas!! Jos bolje ako je neko detaljno upucen. Radi se po novom o noksu 1,2 nekvalifikovani radnici. Hvala,prijatelji jos jednom!!!

Moj muz je isti dan bio na termin i nista ne javljaju. Poslodavac zvao zav jos do njih nije stigo zahtev za proveru zustimmunga. Niti su papiri otisli za de. Iz zav i ureda su rekli da pozove ambasadu i trazi da posalju papire. Samo cekanje i nista drugo, i moliti boga da kad vrse proveru nema eu radnika za taj posao.

Moj muz je isti dan bio na termin i nista ne javljaju. Poslodavac zvao zav jos do njih nije stigo zahtev za proveru zustimmunga. Niti su papiri otisli za de. Iz zav i ureda su rekli da pozove ambasadu i trazi da posalju papire. Samo cekanje i nista drugo, i moliti boga da kad vrse proveru nema eu radnika za taj posao.

Postovanje,koji je posao u pitanju i kompanija?Mi smo za radnike na prtljagu u Swissportu.

Postovana MHN, zelela bih da vas pitam za par informacija. po struci sam isto kao vi, ja sam bila u Stutgartu, dosla sam do doga da ne moramo vrsiti nostrifikaciju da bi radili u privatnim skolama, da smo prekvalifikovani.. Dok sam sve to istrazila, doslo je vreme povratka kuci, pa sam htjela da vas pitam jeste li mogli preko neta konkurisati ili ipak da se ode u De i trazi... Nadam se da ste uspjeli da se registrujete. Srdacan pozdrav

Pozdrav

Sto se tice rada u privatnim skolama nostrifikacija nije neophodna. Ja sam sve konkurisala preko interneta i tako imala srecu da me pozovu na intervju. Intervju sam obavila i dobila ponudu za posao. Meni su rekli da izvadim "statement of comparability" od Ministarstva obrazovanja za pokrajinu Hesse (ja sam bila na intervju u Frankfurtu). Trenutno skupljam sve papire a treba ih dosta da to obavim. Kakva su tvoja iskustva u Stuttgartu?

Pozzz

Najveci problem sto poslodavac evo sad vec vise od pola godine zove i pita kad ce i sta se to uopste desava toliko dugo,a od ambasade ni orjentaciju. Kad bih znao kome moze-treba da se plati,platio bih koliko god da kosta,da se zavrsi ova agonija.

Agencija Ali oni ce ti reci za dva tri meseca tako da ces pre stici sa svojom prijavom ja sam se zeznuo sto nisam isao preko agencije imali su termin 20 oktobra a ja slusam druge sad mi ne vredi nego da cekam pa kad me pozovu

- - - - - - - - - -

Da li uopste ima neko predstavu I info do kada su stigli sa terminima od Avgusta.?
Hvala unapred

postovani...neko je pre napisao da mozemo pokusati ponovo da se registrrujemo za termin kako bi proverili da smo jos u sistemu za cekanje termina ili da nismo slucajno stornirani...ako smo u sistemu ne bi nam uspelo da se ponovo registrujemo... sad me zanima da li je to neko probao...hvala unapred na odgovoru... ja sam se registrovao 2.11.17 po noksu 1-2...jos uvek cekam termin...

Prijavio sam se 22.08.17 za termin I naravno jos uvek cekam e sad ponovo Sam se prijavio 15.02.18 I nisam stornirao prvu prijavu I privatilo je tako da imam dve prijave od Avgusta I od februara Mada je moguce da su oni stornirali prijavu od Avgusta a ne vidim razlog zbog cega bi to uradili I zasto

Poslednja izmena:
Da li se salje upit u firmu iz njihovog biroa kad posalje ambasada papire za nemacku?
Od februar vise ne. Tako rekao zav poslodavcu. Dok u januar rekao drugacije, sad kao nemaju mogućnost da razdvajaju predmete.

- - - - - - - - - -

Postovanje,koji je posao u pitanju i kompanija?Mi smo za radnike na prtljagu u Swissportu.

Posao drvosece, ima sve sertifikate, cak polozio i zadnji sertifikat za eu, ali papiri stoje u ambasadu.

Prijavio sam se 22.08.17 za termin I naravno jos uvek cekam e sad ponovo Sam se prijavio 15.02.18 I nisam stornirao prvu prijavu I privatilo je tako da imam dve prijave od Avgusta I od februara

da li ce to sad da ti predstavlja problem zato sto imas dve registracije? ne znam dal smem i ja da probam dal mogu da se registrujem, strah me je da mi automatski ne stornira predhodnuu...? a voleo bih da sam siguran da sam jos uvek u sistemu za cekanje.... ako me razumes...

Daj čitajte pažljivo pitanja i ne širite dezinformacije!!!! Čovek ima diplomu radničkog univerziteta kakav fakultet o čemu ti pričaš?
Pepi znam da Nemci nisu ljubitelji tih diploma ali probaj da dođeš do nekog ko je odbijen i pitaj zašto.
Pa ovako u odbienici im pise kao da je diploma ok ali da sumljaju u njihovom iskustvu u tom poslu i da poslodavac hoce da im samo ucini uslugu da dobiju vizu

Hvala puno na odgovoru. I ja sam ranije slala, al u vrtice i predskolske ustanove, pa se ispostavilo da sam prekvalifikovana, da moram traziti posao u Osnovnim skolama i dalje, tako su mi objasnili. Predala sam papire za dobijanje uvjerenja o ekvivalenciji, placa se 200 eura, rekli su mi da mogu da nastavim skolovanje, odnosno da zavrsim i taj drugi predmet, ako hocu da radim u drzavnim skolama ( jasta :) ) . Da, takodje sam naisla na Support Centar u Stuttgartu i oni su mi objasnili isto tu proceduru, i takodje mi objasnili na koje sve pozivioje mogu da konkurisem, pored prosvjete. Sad sam u BiH i trazim preko neta skole i saljem, pa mozda upali, nema odustajanja..Sretno i tebi .. Bice sve Ok .... Pozdrav

pitao ja poslodavca da mi na ugovoru napise pomocni elektricar medjutim on mi tvrdi da kao pomocnik necu dobiti vizu 90 posto sad neznam dali da uradim apostil pecat na ovu diplomu sto imam pa da probam ako neko nesto zna o tome neka pise hvala u napred
Pa sa diplomom kursa jedino i mozes da radis kao pomocnik nije mi jasno kako si mislio drugacije.

pitao ja poslodavca da mi na ugovoru napise pomocni elektricar medjutim on mi tvrdi da kao pomocnik necu dobiti vizu 90 posto sad neznam dali da uradim apostil pecat na ovu diplomu sto imam pa da probam ako neko nesto zna o tome neka pise hvala u napred

Ako nemaš završenu školu već samo kurs mora ići kao pomoćnik, s tim da bi veliku ulogu igrao dokaz o radu kao električar. Moraš im dokazati nekako da nije nameštaljka. Neko propratno pismo poslodavca gde si radio kao električar, lista zaposlenja iz PIO fonda ili tako nešto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back