Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poz forumasi. Evo jedno pitanje.

Registrovo sam se za termin pocetkom decembra. Noks 3-5. Dobio registarski broj i sad cekam. Medjutim. Vidim da u pasosu imam jos slobodna 3 lista za vizu.

Sta mislite da li da izvadim novi pasos pa kad budem isao na termin ambasadu da nosim stari i novi pasos jer sam aplicirao za termin na starom pasosu i tamo mi je registarski broj koju sam ukucao kada sam se registrovao za vizu.

Nadam se da mi u ambasadi nece praviti zbog toga problem. Jer cesto idem u Bosnu preko Hrvatske pa mi je pasos nalupan vizama ulaznim i izlaznim. Bolje sad da menjam pasos nego kad dobijem vizu onda moram se kasnije smarati sa menjanjem pasosa a jos cu ako bog dragi da imati i radnu vizu u njemu. Inace ovaj sad pasos mi vazi do maja 2020...

Ja sam jesenas vec otkazao dva termina zbog kasnjenja nekih papira iz DE, termini su bili po noksu 6-8 samo za ausbildung a ne za blau card, oba puta sam dobio datum posle 10-15 dana i termini su bili 35-40 dana od registracije. Sad opet cekam na termin samo se sada oduzilo, registrovao sam se 22.1.2018-e i jos nema termina.

Javi kada dobijes termin.

Cao, ja sam se 20.01. registrovala za termin isto za ausbildung (altenpflegerin) jos cekam... prosle god sam isto dva termina stornirala zato sto skola nije htela da ceka toliko dugo.... ne znam vise ni sta treba od dokumentacije, prosle god su trazili zustimmung, ove kao to sve oni sami zavrsavaju... sad imam ugovore od skole i prakse... i cekam,..javi kad dobijes termin. pozz

1.Kada nadješ poslodavca, potrebno je da potpišete ugovor takav da je za tu pokrajinu prihvatljiv, tj. da je brutto plata u okvirima za taj posao. Na nekoj od prethodnih stranica ovog foruma možeš pronaći link za ovu informaciju. Od poslodavca treba još dodatno tražiti Gewerbe ili Handelsregisterauszug. Odavde sve pada na tebe, poslodavac je završio svoje obaveze.

2. Nije tačna informacija o tim ugovorima koju imaš, viza ne može da se dobije ako ugovor ne ispunjava uslove o godišnjem odmoru, bolovanju itd. Obično u ugovoru piše 6 meseci probni rad, ali to je maksimum. Sve u svemu znaju oni kakav ugovor moraju da daju, bez brige. Što se tiče posla vozača, neće Nemac da lomi kičmu, a i za ostale teške poslove, zato nas i traže. Nije problem u novcu nego su "fini".

3. Takođe kao i pod br. 1, proveri da li je ta plata dovoljna za dobijanje vize.

4.Kod promene poslodavca pre isteka 2 godine, prvo pronaći novog poslodavca, predati u Agentur für Arbeit novi ugovor sa novim poslodavcem za Zustimmung, ako se Zustimmung odobri odraditi otkazni rok i preći u drugu firmu. Loše je prvo napustiti posao pa onda krenuti u novu priču, ima kratak rok koliko se može biti bez posla.

Ima ovde nekoliko vozača, raspitaj se bolje o tom Code 95, postoje neke cake tu, šta je priznato a šta ne.

@klepetalo Hvala puno na odgovoru i pomoci oko ovih pitanja,vec sam se zabrinuo da niko nece da mi pomogne i odgovori.
Da li je kod trazenja posla u Nemackim firmama obavezan Europass ili Bewerbung,kako se vec zove ili nije??

Pozdrav svima, hteo bih da cujem necije misljenje u vezi potencijalnog problema.
Naime, nameravao sam krajem meseca da posaljem zahtev za termin po NOKS 6-8. Trenutno sam u fazi skupljanja dokumentacije, i samo jos listing iz PIO mi je ostao da uzmem. E sad, ono sto moze da bude problem je sto je firma iz Nemacke postom poslala dokumentaciju ambasadi u Bg bez mog znanja, misleci da aplicira za mene na taj nacin. I to nepotpunu dokumentaciju, u smislu da su poslali ugovor o radu, izvod iz nemackog registra, pismo u kom objasnjavaju zasto bas mene da zaposle, i moje prevedene diplome o skolovanju, koje su btw prevodili u Nemackoj, i koje imaju pecat prevodioca ali nemaju apostil.
Moj plan je bio da se do mog apliciranja i vencam sa sadasnjom devojkom kako bi ona kasnije dosla preko procedure spajanja porodice, a ne da ceka 2 godine..

U firmi kazu, pa mi smo vec odradili to, zovi ambasadu pitaj za savet..

I sad je problem sto ne znam sta mi je ciniti.. Da li da apliciram i ja regualrno kao i svi, i pored ovoga? Da li da cekam odgovor firmi iz ambasade? Da li to sto je firma aplicirala na ovaj nacin moze da meni napravi problem kada ja budem aplicirao..?

Hvala unapred ako iko odgovori. :)

Pozdrav svima, hteo bih da cujem necije misljenje u vezi potencijalnog problema.
Naime, nameravao sam krajem meseca da posaljem zahtev za termin po NOKS 6-8. Trenutno sam u fazi skupljanja dokumentacije, i samo jos listing iz PIO mi je ostao da uzmem. E sad, ono sto moze da bude problem je sto je firma iz Nemacke postom poslala dokumentaciju ambasadi u Bg bez mog znanja, misleci da aplicira za mene na taj nacin. I to nepotpunu dokumentaciju, u smislu da su poslali ugovor o radu, izvod iz nemackog registra, pismo u kom objasnjavaju zasto bas mene da zaposle, i moje prevedene diplome o skolovanju, koje su btw prevodili u Nemackoj, i koje imaju pecat prevodioca ali nemaju apostil.
Moj plan je bio da se do mog apliciranja i vencam sa sadasnjom devojkom kako bi ona kasnije dosla preko procedure spajanja porodice, a ne da ceka 2 godine..

U firmi kazu, pa mi smo vec odradili to, zovi ambasadu pitaj za savet..

I sad je problem sto ne znam sta mi je ciniti.. Da li da apliciram i ja regualrno kao i svi, i pored ovoga? Da li da cekam odgovor firmi iz ambasade? Da li to sto je firma aplicirala na ovaj nacin moze da meni napravi problem kada ja budem aplicirao..?

Hvala unapred ako iko odgovori. :)

Rekao bih da ćeš morati da zakažeš termin kao svi. Zakazivanje termina je uslov da te puste tog dana da predaš zahtev i dokumenta. Ako tvoja firma nije zakazala termin u tvoje ime (i dobili kao odgovor mail sa registracionim brojem ), to što su poslali dokumenta ambasadi ne znači ništa i ne bi trebalo da ti pravi ikakav problem.

Uzevši u obzir trenutnu dinamiku dodele termina, slobodno zakaži termin već danas, imaćeš dovoljno vremena i da se oženiš i odete na medeni meseci pre nego što ti uopšte zakažu termin.

- - - - - - - - - -

Termini ...ni danas? Pocinjem da se pitam da nije zatvorena Ambasada ili neki kolektivni go od 2 meseca ...:)...:)

Ma i oni su sigurno imali pauzu zbog izbora i sada čekaju da se formira vlada :)

@klepetalo Hvala puno na odgovoru i pomoci oko ovih pitanja,vec sam se zabrinuo da niko nece da mi pomogne i odgovori.
Da li je kod trazenja posla u Nemackim firmama obavezan Europass ili Bewerbung,kako se vec zove ili nije??

Nije obavezan nego je poželjan. U suštini dobar CV, neko motivaciono pismo ili preporuka. Ostvarenje kontakta sa poslodavcem je 99% posla. Najteže je Nemcu objasniti celu ovu proceduru. Nije ti na odmet položiti A1 za vozača, na telc, ösd ili Goethe. Vidim da je to novina vozačima.

- - - - - - - - - -

Poz forumasi. Evo jedno pitanje.

Registrovo sam se za termin pocetkom decembra. Noks 3-5. Dobio registarski broj i sad cekam. Medjutim. Vidim da u pasosu imam jos slobodna 3 lista za vizu.

Sta mislite da li da izvadim novi pasos pa kad budem isao na termin ambasadu da nosim stari i novi pasos jer sam aplicirao za termin na starom pasosu i tamo mi je registarski broj koju sam ukucao kada sam se registrovao za vizu.

Nadam se da mi u ambasadi nece praviti zbog toga problem. Jer cesto idem u Bosnu preko Hrvatske pa mi je pasos nalupan vizama ulaznim i izlaznim. Bolje sad da menjam pasos nego kad dobijem vizu onda moram se kasnije smarati sa menjanjem pasosa a jos cu ako bog dragi da imati i radnu vizu u njemu. Inace ovaj sad pasos mi vazi do maja 2020...

Može slobodno novi. Stari se nosi na uvid, jer kad stigne termin potrebno je odštampati taj mail i pokazati ga na ulazu uz odgovarajući pasoš (U slučaju da izvadis nov, pokazujes taj poništeni). Za sve ostalo koristiš novi.

pozdrav nov sam na forumu dali mogu da apliciram za vizu sa kursnom diplomom elektricara cuo sam da sa takvom diplomom su dobili dosta odbienice diploma je sa univerziteta u sapcu dali ima neko iskustva sa tim pozdrav

Proveri na sajtu anabin.de da li taj univerzitet ima oznaku H+. Ako ima znaci da je taj univerzitet/fakultet priznat u Nemackoj, a ako ima H- znaci da nije, i najverovatnije se zbog toga dobijaju odbijenice.

Proveri na sajtu anabin.de da li taj univerzitet ima oznaku H+. Ako ima znaci da je taj univerzitet/fakultet priznat u Nemackoj, a ako ima H- znaci da nije, i najverovatnije se zbog toga dobijaju odbijenice.
Daj čitajte pažljivo pitanja i ne širite dezinformacije!!!! Čovek ima diplomu radničkog univerziteta kakav fakultet o čemu ti pričaš?
Pepi znam da Nemci nisu ljubitelji tih diploma ali probaj da dođeš do nekog ko je odbijen i pitaj zašto.

Daj čitajte pažljivo pitanja i ne širite dezinformacije!!!! Čovek ima diplomu radničkog univerziteta kakav fakultet o čemu ti pričaš?
Pepi znam da Nemci nisu ljubitelji tih diploma ali probaj da dođeš do nekog ko je odbijen i pitaj zašto.

O kakvoj god skoli da je rec, jednostavno se prvo mora proveriti da li Nemci priznaju tu ustanovu, te diplome!! Poruka je bila jasna, bez ikakvih dezinformacija! Mozda onda samo proverava na drugom sajtu, ali MORA proveriti!

Postovana MHN, zelela bih da vas pitam za par informacija. po struci sam isto kao vi, ja sam bila u Stutgartu, dosla sam do doga da ne moramo vrsiti nostrifikaciju da bi radili u privatnim skolama, da smo prekvalifikovani.. Dok sam sve to istrazila, doslo je vreme povratka kuci, pa sam htjela da vas pitam jeste li mogli preko neta konkurisati ili ipak da se ode u De i trazi... Nadam se da ste uspjeli da se registrujete. Srdacan pozdrav

Pomoc i hvala unapred , boravim kod ljudi u Nemackoj koji su iz Srbije i od kojih sam dobila garantno pismo koji garantuju za mene i da sam im potrebna da im pomazem 24 sata u kuci posto su stariji , baka ima blazi oblik demencije i od notara je overeno i garantno pismo i sifra bolesti . Postoji li neka agencija iz Novog Sada koja posreduje za dobijanje vize i da li je ovo sto ja imam dovoljno ili treba prikupiti jos neku dokumentaciju .. U svakom slucaju treba ni agencija koja mi moze pomoci i da li uopste postoji sansa da na osnovu tog garantnog pisma dobijem vizu .....

Pomoc i hvala unapred , boravim kod ljudi u Nemackoj koji su iz Srbije i od kojih sam dobila garantno pismo koji garantuju za mene i da sam im potrebna da im pomazem 24 sata u kuci posto su stariji , baka ima blazi oblik demencije i od notara je overeno i garantno pismo i sifra bolesti . Postoji li neka agencija iz Novog Sada koja posreduje za dobijanje vize i da li je ovo sto ja imam dovoljno ili treba prikupiti jos neku dokumentaciju .. U svakom slucaju treba ni agencija koja mi moze pomoci i da li uopste postoji sansa da na osnovu tog garantnog pisma dobijem vizu .....

Pozdrav dragi forumasi...ostao sam duzan da ispisem svoje iskustvo.. Ispostavilo se da je gazda poslao molbu ambasadi za nas 15oricu..stornirali smo svoje zahteve 26.01. I dodeljen nam je grupni termin 08.02. Jedan od nas je predao papire za sve, 12og I 13og smo dali otiske I platili takse za vize, 27.02. smo obavesteni o dobijanju vize..evo primer da poslodavci mogu da pomognu prilikom apliciranja za termin mimo procedure, ako je zanimanje deficitno.. Ja se evo pakujem..zelim vam svima srecu..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back