Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko moze da mi kaze, ako konacno dobijem vizu (skontala sma koliko se sve ceka... uzasjedan!) kada moram da je podignem? Dali mora odmah da se ide, jel postoji neki rok? Isla bih po podnosenju papira opet onako na 90 dana, pa se plasim da ne dobijem vizu bas tada i da onda moram da se vracam. Jel neko zna? Takodje bi me zanimalo, kako da nostrifikujem diplomu ekonomskog fakulteta? Mada to nema veze sa vizom, jer je viza podneta po osnovu prava za spajanje porodice (suprug je nemac). I da... ako bas neko zeli moze da mi kaze jel zaista postoji sansa da boravisnu dozvolu odradim u nemackoj i kako, jer sam ja vec bila u Ausländerbehörde i odatle su me otprilike oduvali i rekli da jednostavno MORAM u ambasadu! :/ Hvala unapred ... Btw, aplicirala sam za termin 15.12. :O

Dragi forumasi, danas dobio poziv iz ambasade, viza odobrena :) !!!!
29.7 se registrovao za termin, 27.12 ga dobio za 8.1, onda dopuna 11.1 licno odneo (Gewerbe), sutradan poslao i emailom i onda i postom(za svaki slucaj)... posao elektromonter, satnica 16.5e. Sertifikat jezika nemam. U pitanju je Minhen.
Zelim vam puno srece i puno strpljenja, ja sam vec gubio nadu al eto dodje konacno i to!!!
Srecno svima!!!!

Poslednja izmena:
29.7 se registrovao za termin, 27.12 ga dobio za 8.1, onda dopuna 11.1 licno odneo (Gewerbe), sutradan poslao i emailom i onda i postom(za svaki slucaj)... posao elektromonter, satnica 16.5e. Sertifikat jezika nemam. U pitanju je Minhen.
Zelim vam puno srece i puno strpljenja, ja sam vec gubio nadu al eto dodje konacno i to!!!
Srecno svima!!!!

Nek ti je sa srecom jos jedna potvrda da sve ukupno sad izadje oko 6 meseci

Srecno svima!!!!

Jeeeeeeeeeeee

Srecno svima!!!!

Srecno, sad pakuj kofere i pravac De.

Pazi sad.ja sam se prijavio 17.11. 2017g.za vozaca moj kolega 2.11. On je 10. 1.2018 dobio mejl za 16.1.kad je odneo papire u ambasadi sa njim je bio lik koji sa prijavio 22.11.i on je doboi termin za 16.1.
E sad koja je fora u pitanju .po kom osnovu ide .ako ide na eci peci ja nikad necu dobiti termin.ako neko ima neke informacije neka prica

Srecno svima!!!!
Neka je sa srecom kolega,jeste proslo 6 meseci ali je ipak napokon sve proslo dobro,sve najbolje..Mi cekamo dalje...

Pazi sad.ja sam se prijavio 17.11. 2017g.za vozaca moj kolega 2.11. On je 10. 1.2018 dobio mejl za 16.1.kad je odneo papire u ambasadi sa njim je bio lik koji sa prijavio 22.11.i on je doboi termin za 16.1.
E sad koja je fora u pitanju .po kom osnovu ide .ako ide na eci peci ja nikad necu dobiti termin.ako neko ima neke informacije neka prica
Ja sam predao 08.11. isto za vozača, ali isto još ništa.

Dragi forumasi danas posle godinu dana napokon mi je odobrena radna viza. Papire sam predala 29.06.2017 da bih posle toga 11.09.2017 dobila odbijenicu zbog kako je obrazlozeno u njoj nezakonitog ugovora o radu koji sam predala.Odlazim u DE I dobijam drugi ugovor o radu i odlazim lično u ambasadu I ulazem žalbu 10.11.2017. Danas sam napokon imala telefonski poziv iz ambasade i javili su mi da je viza odobrena. Hvala svim forumasima pratila sam vas svakodnevno I dosta toga saznala od vas. Zelim vam mnogo uspeha i sreće i mogu da vam kažem da ne gubite nadu i samo budite strpljivi. Pozdrav svima i srecno. Interesuje me samo koliko dugo mogu da odlozim put jer moram ovde da imam otkazni rok na poslu.

Dragi forumasi danas posle godinu dana napokon mi je odobrena radna viza. Papire sam predala 29.06.2017 da bih posle toga 11.09.2017 dobila odbijenicu zbog kako je obrazlozeno u njoj nezakonitog ugovora o radu koji sam predala.Odlazim u DE I dobijam drugi ugovor o radu i odlazim lično u ambasadu I ulazem žalbu 10.11.2017. Danas sam napokon imala telefonski poziv iz ambasade i javili su mi da je viza odobrena. Hvala svim forumasima pratila sam vas svakodnevno I dosta toga saznala od vas. Zelim vam mnogo uspeha i sreće i mogu da vam kažem da ne gubite nadu i samo budite strpljivi. Pozdrav svima i srecno. Interesuje me samo koliko dugo mogu da odlozim put jer moram ovde da imam otkazni rok na poslu.

znaci ipak rade ovih dana cim ljudima javljaju za vize, ja pomislio da su na kolektivnom posto se niko ne javlja da je dobio termin :D :D

Vama srecno u DE!

Nek je tim ljudima srecno a ostalima nama nek je sa srecom u daljem periodu sta drugo reci

Srecno svima!!!!

Srecno kolega I nadam se da ce I meni uskoro odobriti vizu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back