Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, po prvi put nemam pitanje :)

Dobio sam danas vizirani pasos, sve ukupno sam cekao mesec i po dana, mozda malo jace (visokokvalifikovani-kategorija).
Primetio sam jednu stvar, 99% ljudi koji dobiju termin i imaju ugovor sa poslodavcem dobiju i vizu, ne zatezu u ambasadi uopste.
Problem je samo to glupo cekanje na termin.
Zeleo bih da vam se zahvalim svima na forumu na odgovorima, zaista hvala i zelim vam pored naravno zdravlja i srece, da dobijete sto pre tu vizu i da odete u novi cini mi se bolji zivot.

Sve najbolje svima iskreno.

Srdacno.

Poslednja izmena:
Nemacki c2 i engleski b1

Pa kako onda imas samo 66 bodova...koliko imas godina i koji strucni stepen diplome i za koje radno mesto podnosis zahtev.
Bodovanje ide po principu,verovatno znas:
starost : do 30g, od 30-40g i preko 40g......20 bod...10 bod...0 bodova
diploma,kvalifikacija...................................20 bod....25 bod...30 bod
radno iskustvo...po godini 2 boda.......moze si imati max 10 bodova
i znanje jezika........A1..10 bodova....A2 i visi nivoi 15 bodova,engleski B1 10 bodova,
Ne znam za sta podnosis kad ti treba toliko bodova,sa 66 bi trebao dobiti,obzirom da je minimum 50,a max 75 bodova koje moras imati za dobijanje rot-weiss-rot vize

Pozdrav ljudi, po prvi put nemam pitanje :)

Dobio sam danas vizirani pasos, sve ukupno sam cekao mesec i po dana, mozda malo jace (visokokvalifikovani-kategorija).
Primetio sam jednu stvar, 99% ljudi koji dobiju termin i imaju ugovor sa poslodavcem dobiju i vizu, ne zatezu u ambasadi uopste.
Problem je samo to glupo cekanje na termin.
Zeleo bih da vam se zahvalim svima na forumu na odgovorima, zaista hvala i zelim vam pored naravno zdravlja i srece, da dobijete sto pre tu vizu i da odete u novi cini mi bolji zivot.

Sve najbolje svima iskreno.

Srdacno.

Cestitam i srecno,svako dobro Vam zelim!

Ja imam pitanje, mozda glupo al nisam primetio da je neko to vec pitao al mozda neko i zna. Ovako, letos kad je gazda preda za zustimung za mene prvi put dobio odbijenicu, mala satnica(14.5€), on promeni ugovor i poveca (16.5€) i onda odmah odobre. E sad, znate li da li on mora meni davati platu po tom novom ugovoru ili ne mora? Glupo mi da ga pitam..inace na cekanju sam, predao 8.1 dopunu odneo 11.1, pa onda i poslao email, pa i postom, povratne info nema al valjda ce biti ok... (elektromonter-posao)

Jel to bruto ili neto satnica?

Evo da javim Sta su mi Danas odgovorili iz konzulata po pitanju vize jer je cekam od 11.12 za elektricara

Obrada zahteva traje po pravilu 10 do 12 nedelja a u pojedinim slučajevima i duže. Ambasada moli za razumevanje da pre isteka tog roka ne odgovara na upite o stanju obrade zahteva.

Ambasada u zakonom prepisanom roku kontaktira nadležne službe u Nemačkoj i obaveštava svakog podnosioca zahteva nakon pristizanja odluke tih službi o ishodu obrade zahteva.

Ambasada iz razloga zaštite podataka ne daje telefonske informacije. Na upite putem imejla nakon isteka navedenog roka ambasada odgovara isključivo samom podnosiocu zahteva ili drugima licima koja uz upit prilažu svojeručno potpisano ovlašćenje od strane podnosioca zahteva.

Jel moze mala pomoc.
Zanima me za jednog drugara sta je sve potrebno da bi se zakazao termin po ovom novom zakonu. U pitanju je vozac i posto u firmi u Nemackoj gde ce raditi oni nemaju pojma pa vas molim da mi odgovorite(pomognete). Vidim da ne treba onaj papir iz nacionalne sluzbe u Nemackoj. Jel treba ugovor i moze li on bez ugovora da podnese zahtev za termin a da mu posalju ugovor kasnije posto se dugo ceka na termin.
Hvala!!!!!!!
Ja jos nisam dobio termin a prijavio sam 12.8.2017

Jel moze mala pomoc.
Zanima me za jednog drugara sta je sve potrebno da bi se zakazao termin po ovom novom zakonu. U pitanju je vozac i posto u firmi u Nemackoj gde ce raditi oni nemaju pojma pa vas molim da mi odgovorite(pomognete). Vidim da ne treba onaj papir iz nacionalne sluzbe u Nemackoj. Jel treba ugovor i moze li on bez ugovora da podnese zahtev za termin a da mu posalju ugovor kasnije posto se dugo ceka na termin.
Hvala!!!!!!!
Ja jos nisam dobio termin a prijavio sam 12.8.2017

Nek aplicira sta ceka vreme ide A evo saveta i ostalima koji misle da odu preko nek sad apliciraju pa kad dobiju termin nek zapale za De nadju poso vrate se sa ugovorom i rese vizu gazda ih ne ceka puno a i oni se ne nerviraju samo neka paze da ne dobiju kaznu za godinu dana nemogucnosti ponovnog apliciranja e tako.

Nek aplicira sta ceka vreme ide A evo saveta i ostalima koji misle da odu preko nek sad apliciraju pa kad dobiju termin nek zapale za De nadju poso vrate se sa ugovorom i rese vizu gazda ih ne ceka puno a i oni se ne nerviraju samo neka paze da ne dobiju kaznu za godinu dana nemogucnosti ponovnog apliciranja e tako.

Zasto da dobiju kaznu,iz kog razloga? Nije bas jasan zadnji deo tvog posta?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back