Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam pitanje, mozda glupo al nisam primetio da je neko to vec pitao al mozda neko i zna. Ovako, letos kad je gazda preda za zustimung za mene prvi put dobio odbijenicu, mala satnica(14.5€), on promeni ugovor i poveca (16.5€) i onda odmah odobre. E sad, znate li da li on mora meni davati platu po tom novom ugovoru ili ne mora? Glupo mi da ga pitam..inace na cekanju sam, predao 8.1 dopunu odneo 11.1, pa onda i poslao email, pa i postom, povratne info nema al valjda ce biti ok... (elektromonter-posao)

Ne znam za ugovore odgovor, mozda se neko javi. Mom suprugu je bila 19e satnica, tako i ostala kad je otisao. Kada je imao ugovor za ambasadu pisalo je na njemu da ima 6 meseci probnog rada, medjutim kada je otisao dali su mu da potpise novi ugovor za stalno, nije ni bio na tom probnom radu, ali je sve ostalo isto kao i na prethodnom, sati rada, plata, uslovi rada, bonusi itd. E sad, da li imaju pravo menjati ti i satnicu, a sa ovom od 16.5e si dobio zustimmung.............probaj da pitas u grupi na Facebooku-u IUSNJ-NON-EU tamo ih ima vise koji su prosli celu proceduru i duze su u De.

Javi kad te budu obavestili iz Ambasade! Srecno!

Poslednja izmena:
Naravno da provere, to odrade u ZAV kada treba da izdaju zustimmung. I licno znam lika koji je cekao par meseci da istekne 10 god od prekrsajnog postupka da bi poslali ugovor u ZAV i ovi izdali saglasnost, dobio vizu. Niko ne osporava da nas ne proveravaju, nego je poenta da pises da se ljudi koji cekaju vise meseci na termin pripreme i docekaju ispalu i odbijenicu???!?!?!?!? Po kom osnovu covece?!?!? Zato sto je tako u Becu?!?!!?
Sad si prosao kako si prosao u Austriji i treba svi ovde da ti se sklonimo s puta.
Neka mi neko drugi objasni o cemu se ovde radi???????

Nevezano za ovo, nasla sam primer popunjavanja zahteva za vizu ali ne znam kako da ga okacim? Zna li neko ili da kuckam stavku po stavku?

Evo ovde je objasnjeno kako

https://forum.krstarica.com/showthread.php/428900-Postavljanje-slika-na-Forum

Moze li mi neko reci da li vazi u Ambasadi ugovor sa poslodavcem poslat preko meila u pdf formatu? Da li ga moram kopirati u boji?

Koliko sam zapazila, traze original ugovor (+ 2 kopije), ali insistiraju na originalu. I da ne bude stariji od 6 meseci. To je ono sto sam citanjem ovde zakljucila. Ako je neko uspeo da preda skeniranu verziju bez da mu prave problem, neka napise.

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

Izvinjavam se sto je ovako, ali je printscreen sa telefona.
Neke izmene su ovde,
drzavljanstvo, drzava rodjenja se ne pise na Srpskom nego na Nemackom
i tamo gde pise NO pisati NEIN

Poslednja izmena:
Ja imam pitanje, mozda glupo al nisam primetio da je neko to vec pitao al mozda neko i zna. Ovako, letos kad je gazda preda za zustimung za mene prvi put dobio odbijenicu, mala satnica(14.5€), on promeni ugovor i poveca (16.5€) i onda odmah odobre. E sad, znate li da li on mora meni davati platu po tom novom ugovoru ili ne mora? Glupo mi da ga pitam..inace na cekanju sam, predao 8.1 dopunu odneo 11.1, pa onda i poslao email, pa i postom, povratne info nema al valjda ce biti ok... (elektromonter-posao)

Nisam 100% sigurna ali koliko sam ja upucena kad odes potpisaces sa firmom Novi ugovor sa kojim ce da te prijave sa datumom kada stvarno budes krenuo da Radis. Kako u tom ugovor bude pisalo tako CE te placati. Ovaj ugovor je za ambasadu samo. Nece ti dati ispod minimalca to nesmeju ali je vrlo moguce da CE te placati koliko je i prvi put planirao. Neka me neko ispravi ako sam lose informisana.

Ok onda
Da li se moze dobiti rwr karte ako na testu migration.at imam 66 od 70 poena potrebnih? Da li izlaze u susret u tom slucajz? Da li ti imas tu kartu?
Poz

Ne moze se dobiti da ti fali samo 1 bod,jbg zadrti su,mora biti u bocu.Obzirom da spominjes bodove,verovatno znas dosta toga,ali jedina sansa ti je na certifikate jezika .Sta imas od sertifikata jezika.U obzir dolazi pored nemackog i engleski.

Vozac desettog septembra sedamnajssre

- - - - - - - - - -

Desetog septembra za vozacs

Isto kao ja samo 14 dana kasnije ,kada smo mi aplicirali nije bilo ovazno poznavanje jezika i ljudi koji su predavali dokumenta u ponedeljak za vozace isto nije imala sertifikat za A1
nemam ga ni ja jer i u novom obrascu za vozace doslovce pise " Znanje nemačkog jezika u principu nije propisano. Međutim, u postupku provere o potrebi poznavanja jezika za željeno zaposlenje moguće je da se naknadno zatraži odgovarajući dokaz. Vozači autobusa ili „taxi“-a moraju dokazati poznavanje nemačkog jezika na nivou B1.
Sertifikati obavezno moraju biti izdati od strane Geteovog instituta, Austrijskog kulturnog instituta ÖSD-a ili škole za učenje stranih jezika koja poseduje TestDaF ili Telc licencu. "
Tako da ja idem bez toga pa sta bude.

dopuna a po obrascu po kojem cemo predavati NOKS 1-2 isto pise

Znanje nemačkog jezika, u principu, nije potrebno.
Međutim, Ambasada ukazuje na činjenicu da se za određene delatnosti i
profesije koje podrazumevaju rad sa strankom podrazumeva određeno
poznavanje jezika, te se naknadno može i zatražiti potvrda o znanju jezika.
Potvrde moraju obavezno biti izdate od strane Geteovog instituta,
Austrijskog kulturnog instituta u skladu sa ÖSD ili škole za učenje stranih
jezika koja je certificirana u skladu sa TestDaF ili Telc.

Poslednja izmena:
A jel si probala da se registrujes ponovo,samo moras probati sa drugim emailom?

Nisam probala.niti znam koji drugi email?
Ja sam im pisala na oba,tj.na " termin i viza"
Stim,sto sam dobila 04.12.odgovor od njih da sam registrovana, sa sve moji podacima...ali do tog dana bez termina.Sto znaci da postoji i od tog dana pa nadalje cekam....
Ponavljam de vec sa ovim...sve isto pisem..oh.... I sta kako da se ponovo registrujem?
Sve ponovo iz pocetka...?Ogi?
Ja sam 26.2
Kako si ti prosao? Mislim sta si ti uradio vezano za terminom...?Pozz

Takodje da dodam: zvala sam ambasadu i javila mi se gospodja koja je bila vrlo ljubazna i na moje pitanje sta se desava sa mojim terminom,odgovorila mi je da ne daju info.telef.pisite email.Medjutim,ja joj rekla da sam pisala ali nisam dobila povratni odg.Tada mi je rekla da jedino sto moze da mi kaze/ pomogne je tako da kazem poslodavcu da im posalje fax sa upitom o term.Mozda ce tako odgovoriti.To sam i uradila.Sada cekam( o) odg.Takodje na moje pitanje o ugovoru starijem od 6 meseci,odgovorila je da mora nov u originalu.Ponavljam,zaista je bila ljubazna!

Nisam probala.niti znam koji drugi email?
Ja sam im pisala na oba,tj.na " termin i viza"
Stim,sto sam dobila 04.12.odgovor od njih da sam registrovana, sa sve moji podacima...ali do tog dana bez termina.Sto znaci da postoji i od tog dana pa nadalje cekam....
Ponavljam de vec sa ovim...sve isto pisem..oh.... I sta kako da se ponovo registrujem?
Sve ponovo iz pocetka...?Ogi?
Ja sam 26.2
Kako si ti prosao? Mislim sta si ti uradio vezano za terminom...?Pozz
Ja sam morao ponovo da se registrujem po noksu, pa sad cekam.. ne znam sta da ti kazem, ne znam sta im se desava jbt gde bio jul

Ja sam morao ponovo da se registrujem po noksu, pa sad cekam.. ne znam sta da ti kazem, ne znam sta im se desava jbt gde bio jul

Da, zaista gde je jul....usao u istoriju...
Kao i tvoj jun,jel...
Ne znam sta da radim ni ja...
Cekacu sada da vidim da li ce poslodavcu odgovoriti...
Katastrofa...vidim da ni drugi ne dobijaju...avgust takodje ceka...koliko sam primetila ima ih dosta...ne znam

Da, zaista gde je jul....usao u istoriju...
Kao i tvoj jun,jel...
Ne znam sta da radim ni ja...
Cekacu sada da vidim da li ce poslodavcu odgovoriti...
Katastrofa...vidim da ni drugi ne dobijaju...avgust takodje ceka...koliko sam primetila ima ih dosta...ne znam
Ali nema sta da izgubis probaj se registrovati i ako prihvati tvoju registraciju znaci da su te skinuli sa liste...a ako ne budes mogla da se registrujes znaci da si jos na cekanju,samo moras i email drugi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back