Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja sam trazila bezuspešno. A vidim i pisu da su vodili advokate kad predaju u auslanderamt i kad ne računaju, advokat se ubacuje sa zakonom. Znaci, postoji samo mi ne znamo da nadjemo.

Svima racunaju kindergeld i to vam se povecava u netto,i racuna vam se promena klase samac placa 1.klasu pri spajanju racunaju 3.klasu npr.mojoj zeni u 1.klasi uzimaju porez izmedju 900i1000€ a kad se spojimo racuju trecu klasu od 370 -400e znaci sigurnih jos 500e ostaje na racunu ,kindergeld je 198€ za ovu godinu

Svima racunaju kindergeld i to vam se povecava u netto,i racuna vam se promena klase samac placa 1.klasu pri spajanju racunaju 3.klasu npr.mojoj zeni u 1.klasi uzimaju porez izmedju 900i1000€ a kad se spojimo racuju trecu klasu od 370 -400e znaci sigurnih jos 500e ostaje na racunu ,kindergeld je 198€ za ovu godinu

Iskreno, nama bi došlo i vise od 500€ da nam računaju i KG i klasu 3, i malo sam zabrinuta jer ako nam nijedno ne uračunaju bićemo u minusu nekih 80€, stan nam je malo skup.

- - - - - - - - - -

Pa na sajtu ambasade apliciras za spajanje porodice i cekas termin. 5 meseci.

Tacno. EU supružnici se spajaju u Nemačkoj, a non-EU preko ambasade.

- - - - - - - - - -

Do 21.9 se stiglo za pripajanje,ja cekam od 11.10

Da, znam. Ja sam 2 nedelje posle vas. Nadam se da ce da počne deljenje svima, malo ova monotonija ide na zivce. Ne mogu ni da se nadam.

sa sajta www.berlin.de/willkommenszentrum/familie/nachzug-von-familienangehoerigen/

google translate tako da ima pravopisnih gresaka ili pogresno prevedenih reci izvinite

Selekcija clanova porodice

Немачки држављани и грађани земаља ван ЕУ, који имају дозволу боравка или поравнања, могу довести своје чланове породице у Њемачку. Ово се зове "породично окупљање". За улазак у Њемачку члановима породице потребна је виза, за даље боравке боравишну дозволу. Спајање породице је ограничено на супружника (или регистрованог супружника) и заједничке малољетне дјеце или, у случају малолетника који живе у Њемачкој, њиховим родитељима. Остали чланови породице - тј. З. Као ујака, тетке или баке и дједови - могу се слиједити само у врло ограниченим изузетним случајевима.

За грађане ЕУ који живе у Њемачкој, посебна, издашнија правила примјењују се на спајање породице. Ако грађанин ЕУ има право на слободно кретање (нпр. Као радник или самозапослена особа или самозапослена особа) а супружник или супружник долази или жели да се пресели у Њемачку са њим или њом, онда такође супружник или супружник право на слободно кретање. Не треба му ни виза нити боравишна дозвола. Ово важи и ако супружник није сам држављанин ЕУ, а односи се и на партнере у регистрованим партнерствима.

Шта морам да урадим за окупљање супруга / породице?
За Спајање породице је генерално потребно да тигхт- ЕНИНГ из иностранства чланова породице виза , аплицирали за у немачком дипломатском представништву (амбасада / конзулат) у земљи у којој су (који је на најмање шест месеци дозволио јој или његов пребивалиште ostajem). Важно је тражити визу за предвиђену сврху боравка - не з. Б. туристичка виза.

Апликацију за визу заједнички испитује страна мисија и канцеларија за имиграцију у месту пребивалишта партнера који већ живи у Њемачкој.

При томе се редовно мора испунити низ општих услова:

Члан породице који жели да се пресели у Немачку мора да поднесе важећи пасош.
Идентитет особе мора бити разјашњен (објашњење обично врши пасош).
Особа или особе којима члан породице жели да се креће мора имати довољан приход да би обезбедио да се особа пребаци или пребаци без потребе да зависи од социјалних давања.
Не мора бити такозваног "интереса за протеривање", што значи да члан породице који је прешао не би требало да изврши кривична дјела и не би требало да угрози јавну безбедност и ред у Немачкој.
Члан породице који већ живи у Њемачкој мора имати дозволу боравка или поравнања (или бити њемачки држављанин или њемачки држављанин). Брак није постојала у матичној земљи, мора или су живели у Немачкој, партнер или партнери имају две године имали пребивалиште прије брачног друга или супружник може да се придружи. Спајање породице током поступка азила није могуће јер се током овог времена не издаје дозвола боравка; чак и људи са толеранцијом немају тврдњу да њихови чланови породице могу слиједити.

У основи, члан породице који већ живи у Немачкој, ако није њемачки, такође мора имати довољан животни простор, мада захтеви нису овде високи.

Даљи захтјеви настају у зависности од тога да ли супружник или брачни друг или дјеца желе да се крећу:

Поновно уједињење на брачног друга или брачног другазахтева ефикасан брак (истополни партнери: регистровано цивилно партнерство). Али није довољно да се брак формално затвори. Неопходно је да партнер и партнер желе стварно партнерство у међусобној одговорности. За "лажни брак" у којем партнер и партнер то не желе, нема визе. Подозрење фиктивног брака често се изражава када постоји велика разлика у доби између партнера и партнера, или када се тешко среће пре брака. Иако постоје индиције да је партнер присиљен да се уда, не издаје се виза. Ако је у земљи поријекла дозвољен плурални брак,

- - - - - - - - - -

Оба супружника морају имати најмање 18 година. Следећи супружник или родитељ мора бити у могућности да комуницирају на немачком бар на једноставан начин (ниво А1).

Деца имају право на спајање породице пре шеснаест година, ако оба родитеља или једини неговатељ имају боравишну дозволу или дозволу за насељавање. Млади људи који су већ 16 или 17 година морати да се повуче ову тврдњу само ако они или заједно са оба родитеља или јединог родитеља са притвору у Немачкој или ако савладају немачки језик (ниво Ц1) или сматра из других разлога може бити да ће добро интегрирати у Немачкој (један разлог може бити, на пример, завршено образовање).
Ако услови за добивање дозволе за боравак не буду испуњени, онда је надлежност странаца да одлуче да ли да одобри боравишну дозволу или да одобри визу. Међутим, то може учинити само ако би иначе довело до "одређених тешкоћа", односно неприхватљиве ситуације за оне који су погођени.

Ако деца или адолесценти живе сами у Њемачкој, нпр. На пример, зато што су овде побегли без родитеља, имиграција родитеља може бити могућа. Ако је млада особа призната као избјеглица или супсидијарна заштита и ниједан родитељ са законским старатељством и даље не борави у Њемачкој, онда родитељ има право на сагласност родитеља. Млади или млади људи не морају да докажу ни довољан доходак ни довољан животни простор, тако да родитељи могу следити. Ако млада особа није призната избјеглица или има супсидијарну заштиту, правила за "остале чланове породице" праћења примјењују се и на његове родитеље.

Остали чланови породице - тј. З. Одрасли браћа и сестре, стари дједови, стрици и тетке - могу се само затегнути ако се то избјегне "екстремне тешкоће". Захтеви су строги. Пример може бити велика потреба за дуготрајном бригом о баки која живи у земљи порекла само ако јој се тамо не може стати. У овим случајевима, надлежност странаца има дискрецију, границу процене, да ли се слаже с поновним уједињењем породице, то ретко користи.

Неки прописи имају изузетке .

изузетак може да буде и да се пријаве за дозволу директно у Немачку, ако законско право на дозволу постоји или враћање поступка виза је неприхватљиво из процеса визне апликације. Међутим, органи за имиграцију обрађују ово правило веома ограничено. Генерално, инсистира се да се поступак за визу састави.

Држављани одређених земаља - поред земаља ЕУ: Аустралија, Израел, Јапан, Канада, Нови Зеланд, Јужна Кореја и САД - могу ући без визе у Немачку. Они такође могу поднети захтев за боравишну дозволу да живе са члановима породице након уласка у земљу. Чланови низа других држава - између осталог, Андора, Бразил, Чиле, Ел Салвадор, Хондурас, Монако, Панама, Сан Марино - такође може доћи без визе у Немачку, али понекад само као туристи због старих уговора.

Делимично, изузеци се повезују са особом која већ живи у Немачкој :

Приступање њемачким држављанима је обично лакше него за грађане који нису из ЕУ. Дакле, дете Немца или Немца или родитеља немацког детета мозе доћи иу Немацку ако њихова зивотна средина није осигурана. По правилу, то важи и за супружнике Немаца.

Доступан је и број објеката за признате избјеглице и особе са другим врстама боравка.

Ко ће се квалификовати за азил или тражи азил, избеглице односно посебне заштите тражење или као део тзв. "Ресеттлементпрограммс" је дошао у Немачку или се могу добити од захтева обезбеђивање средстава за живот и доказ о довољним становања изузетак. У прва три месеца одобравања као потребна заштита је још увек тако - тако да је важно да ова група да би захтев за визу за њихове породице што је пре могуће.

Супружници признатих избјеглица и лица са такозваном "супсидијарном заштитом" не морају доказати познавање немачког језика ако је брак већ постојао кад је избјеглица дошла у Њемачку.

Такође, двогодишњи период чекања пред супружника или супружника може да слиједи одговарајуће, не односи се на тражиоце азила и признате избјеглице.

Супружник или брачни друг лица које има "ЕУ Блуе Цард" , другим речима високо квалификованих и у радној посети Немачкој, такође мора да докаже ниједан Немац. Исто важи и за супружника или супружника турских држављана који припадају радној снази или су дошли као деца тих радника у Немачкој, као и супружника и супружника држављана Аустралије, Израела, Јапана, Канаде, Новог Зеланда, Јужне Кореје и САД .

Млади чији су родитељи признати као избјеглице у Њемачкој или чији родитељи поседују "Блуе Цард" ЕУ не морају доказати своје вјештине немачког језика или било какву другу изузетно перспективу интеграције чак и након 16. рођендана.

Остали изузеци су повезани са особом члана породице или чланом породице који жели да се пресели из иностранства. На пример, супружници који се преселе у Немачку не морају доказати да су научили немачки језик, спречени су из здравствених разлога или нису били у могућности или нису спремни да науче језик из посебних разлога.

- - - - - - - - - -

Насупрот томе, под одређеним условима, пооштравање отежава спајање породице:

Који је дошао у оквиру програма хуманитарне снимање у Немачкој, добила је дозволу за боравак, јер је Савезни уред за миграцију и избеглице у његовом или њеном случају је наишао на депортацију забрана или који је добио боравишну дозволу након много година боравка због његовог доброг интеграције, њихов или članovi чији породице могу да уђу само "по међународном праву или из хуманитарних разлога или да чувају политичких интереса Савезне Републике Немачке". За власника низа других хуманитарних дозвола боравка, закон може да уради на било спајање породице.

Даље затезање је на снази од марта 2016. године: свако ко је добио такозвану "супсидијарну заштиту" у поступку азила не би требало дозволити да своје чланове породице доведе у Немачку до марта 2018. године. Ово се односи и на малолетнике чији су родитељи у иностранству.

- - - - - - - - - -

Амбасаде
Да бисте се пријавили за визу, морате ићи у немачку амбасаду или конзулат. Списак свих представништава Савезне Републике Немачке у иностранству може се наћи на сајту Министарства иностраних послова.

Evo informacija iz grupa na fejs. Radna viza registracija 7.8 termin 2.2.dvoje se oglasili. Srecno svima nama i samo da krene.

- - - - - - - - - -

Pitacu prijateljicu muz joj vozac. Ako hoce da mi posalje pa ću vam proslediti.

I moj muž je vozač, ali sam obrisala CV jer je otisao za De i vise od pola bih trebala da menjam. :/ Znam konstituciju, jer sam ga ja i pisala, ako moze pomoći.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back