Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da javim da sam danas dobila mejl sa terminom za spajanje porodice. Aplicirala 03.10.2017., danas dobila termin za 29.01.2017

Pozdrav

Woooohoooo!!!:zskace:
Usli su u oktobar!
Izvinite na preteranoj reakciji, ali stvarno se radujem!

A zasto se ne javlja DejanZ74? Da nije i on danas dobio termin?

- - - - - - - - - -

Па мене не констатују ни мејловима, ни писмом директ на амбасаду, ни послодавац мејлом на упит, ово постаје прилично иритантно. Датум 21.07

Joj, pazi, da nisi prosao kao Ogi12, da ispadne da si sam sebi stornirao termin, a covek ni kriv ni duzan. Ne znam kako da proveris, jedino kao i njegov poslodavac, da kazes ti svom, da pozove Berlin.

IUSNJ-NON-EU
IUSNJ-SPAJANJE PORODICE
ODOBRICE VAM MODERATORI CLANSTVO

- - - - - - - - - -

Presretac 77 nasla sam i ja na par mesta taj opis spajanja porodice ali i dalje nema spomena od kvadrature, novcane potrebe, Kindergelda i Steuerklasse. Hvala na trudu svakako! :)

imate odgovor u prvih 10 stranica mislim pisao je osnivac teme o tome opsirno da ne kopiram njegove postove , tu su nisu na nekom sajtu ako me razumete
a naso sam na netu sablone CV pa cu se baciti na poso taman da ubijem vreme do termina a svaki predlog je dobo dosao

imate odgovor u prvih 10 stranica mislim pisao je osnivac teme o tome opsirno da ne kopiram njegove postove , tu su nisu na nekom sajtu ako me razumete
a naso sam na netu sablone CV pa cu se baciti na poso taman da ubijem vreme do termina a svaki predlog je dobo dosao

Sve sam ja to iscitala od moderatora, ali ne moze se iskoristiti diskusija sa krstarice kada se ode u De. Sve znam cak i na pamet, samo mi treba da je izjava i zakon od Bundesrepublik Deutschland :)
Nije ni bitno, necu vise nikog da opterecujem time, ako ikad iko nadje to molicu da objavi.
Da, to je ok sa interneta, klasika CV, ako si vozio u EU, imas Code 95, ako ga nemas pisi mogucnost polaganja u DE, iskustvo, skeniraj vozacku i sve sto bi moglo pomoci. Bilo bi dobro da ti je CV u PDF formatu. itd. Propratno pismo da si najmotivisanija osoba na svetu, da se prilagodjavas kao zmija zemlji, da ti odgovara rad u svim uslovima, ma sve naj naj. Za ulaznu vizu pristani na sve, a kad odes gore, kako hoces. Uvek ima opcija da menjas poslodavca.

Izvini sto pitam, zbog cega ti treba CV? Zar nemas ugovor?

Woooohoooo!!!:zskace:
Usli su u oktobar!
Izvinite na preteranoj reakciji, ali stvarno se radujem!

A zasto se ne javlja DejanZ74? Da nije i on danas dobio termin?

- - - - - - - - - -

Joj, pazi, da nisi prosao kao Ogi12, da ispadne da si sam sebi stornirao termin, a covek ni kriv ni duzan. Ne znam kako da proveris, jedino kao i njegov poslodavac, da kazes ti svom, da pozove Berlin.

Па гледао сам постове али нисам видео контакт мејл или телефон на који треба позвати, макар службу ако неко зна па ћу претражити

Па гледао сам постове али нисам видео контакт мејл или телефон на који треба позвати, макар службу ако неко зна па ћу претражити

Ne zna niko, ne zna ni ogi12, jer je to poslodavac obavio, ako sam dobro razumela, javice se on vec da ti pojasni. Probaj u pretrazivac maila da kucas "termin" da ti izadju svi mejlovi gde se termin spominje. Daj boze da si ga prevideo na mejlu. Pomogla bih ti rado, ali ne znam kako.

Ne zna niko, ne zna ni ogi12, jer je to poslodavac obavio, ako sam dobro razumela, javice se on vec da ti pojasni. Probaj u pretrazivac maila da kucas "termin" da ti izadju svi mejlovi gde se termin spominje. Daj boze da si ga prevideo na mejlu. Pomogla bih ti rado, ali ne znam kako.
Ма ок знам да нема помоћи, него онако ћаскамо :) нисам једини још двоје троје знам да нису добили из јула,можда смо сви системске грешке :) Поз

To je bas mnogo ako znas jos njih. Nesto tu opasno ne stima. Ako znas malo bolje nemacki, mozda da si potrazio neki kontakt na sajtu Ministarstva spoljnjih poslova Nemacke, pa da im posaljes e-mail. Ne pada mi na pamet nista, ja bih, iskreno, poludela da se meni to desi. Mozda mozete pitati u Eurotrag ili u Evropu sta bi mogao da uradis?

Sve sam ja to iscitala od moderatora, ali ne moze se iskoristiti diskusija sa krstarice kada se ode u De. Sve znam cak i na pamet, samo mi treba da je izjava i zakon od Bundesrepublik Deutschland :)
Nije ni bitno, necu vise nikog da opterecujem time, ako ikad iko nadje to molicu da objavi.
Da, to je ok sa interneta, klasika CV, ako si vozio u EU, imas Code 95, ako ga nemas pisi mogucnost polaganja u DE, iskustvo, skeniraj vozacku i sve sto bi moglo pomoci. Bilo bi dobro da ti je CV u PDF formatu. itd. Propratno pismo da si najmotivisanija osoba na svetu, da se prilagodjavas kao zmija zemlji, da ti odgovara rad u svim uslovima, ma sve naj naj. Za ulaznu vizu pristani na sve, a kad odes gore, kako hoces. Uvek ima opcija da menjas poslodavca.

Izvini sto pitam, zbog cega ti treba CV? Zar nemas ugovor?

evo naso sam ti objasnjeno i imas dole pravni osnov pri dnu

https://www.berlin.de/labo/willkomm...gen/service.285912.php/dienstleistung/305289/

ma nemogu vise da se objasnim ljudima sta je istina i pravi put vec cu ima dati sta traze a radi se o tome da je kolega cuo da je firma iz Nemacke sredila papire grupi vozaca u roku od mesec dana a covek nije vican kompjuterima i pisanju CV pa da mu pomognem u sastavljanju istog jer dali nece ili nemoze da me shvati da su to price za malu decu i da se sad zna kako se odlazi na rad u DE. eto zato mi treba a ja imam ugovor i zaustumung i sve ostalo spremno a stici ce i novi ugovor sa skorijim datumom i gazda je covek od reci kao i ja tako da moj put se zna samo vreme da prodje

Poslednja izmena:
evo naso sam ti objasnjeno i imas dole pravni osnov pri dnu

https://www.berlin.de/labo/willkomm...gen/service.285912.php/dienstleistung/305289/

ma nemogu vise da se objasnim ljudima sta je istina i pravi put vec cu ima dati sta traze a radi se o tome da je kolega cuo da je firma iz Nemacke sredila papire grupi vozaca u roku od mesec dana a covek nije vican kompjuterima i pisanju CV pa da mu pomognem u sastavljanju istog jer dali nece ili nemoze da me shvati da su to price za malu decu i da se sad zna kako se odlazi na rad u DE. eto zato mi treba a ja imam ugovor i zaustumung i sve ostalo spremno a stici ce i novi ugovor sa skorijim datumom i gazda je covek od reci kao i ja tako da moj put se zna samo vreme da prodje

Hvala puno, sad cu ja to detaljno da iscitavam. Hvala!
da......ima mnogo njih kojima su glave napunjene kojekakvim tzv informacijama.

Hm posto ce i mene cekati to spajanje porodice kasnije sto ne napises konkretna pitanja oko cega imas nedoumica pa cemo ih zajedno razjasniti i naci zakonsko opravdanje

Konkretno, treba mi zakonsko opravdanje za racunanje KG i SK3. Moj muz je otisao gore kao vozac. Nakon sto je otisao ja sam posle mesec dana aplicirala za spajanje jer se dugo ceka. Ja imam A1 sto je meni nekako najbitnije za ambasadu, sve ovo ostalo, internacionalni izvodi i papiri se lako vade. On u auslanderamt treba da nosi ugovor o stanu sa warm kirijom, koji je nam je malo skuplji, ali to je za sada mogao da nadje da bismo pokrili potrebnu kvadraturu za spajanje. 3 platne liste i svoj ugovor za stalno. Imamo dvoje dece, za koje mi treba 2x296 eura i za nas dvoje 374x2, to je vec 1340eura. Sa tim kad saberem warm kiriju fali nam 60-80 eura, nisam sad tacno sigurna. I bilo bi mi dovoljno da mi racunaju ili Kindergeld ili Steuerklasse 3 da se super uklopimo. A on nema pogodno radno vreme da moze da radi i mini-job za 450 eura. Ne znam ni da li bi mu gazda izasao
u susret da mu za toliko poveca platu. Nadam se da sam malo pojasnija situaciju.
Sad bih ja volela da nadjem taj zakon gde se racunaju te olaksice, da bismo bili nekako 100% sigurni, jer vec sam u nekom elementu da mi je dosta cekanja i razdvojenosti, jos ako treba da dobijem odbijenicu i da pisem zalbe, onda.............:zroll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back