Idemo sutra 16-ta nedelja i jos nista..????????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da slao sam odmah posle 8 nedelje i dobio automatski odgovor da se vreme cekanja produzilo na 10 do 12 nedelja za dodelu termina .Posto u potvrdnom mailu sa referentnim brojem registracije pise da nema potrebe da se raspotujemo za stanje naseg zahteva pre predvidjenog vremena cekanja ali ne pre 8 nedelje jer nema svrhe.
A termin nemoze niko da vam stornira osim vas samih .
Zovi Berlin oni ce ti reci...ovi u ambasadi nece da odgovore na mail
Zaista ne mogu da komentarisem nesto sto ne znam, ali mi nikako nije jasno kako dolazi do storniranja,ako mi to ne uradimo sami...skroz mi glupo da nas oni tamo negde neko stornira,slucajno ili namerno i da kazu da smo mi,osim,ukoliko sl.kad postavljamo pitanje za term.mozda,eventualno se unesu pogresni podaci,te u tom slucaju sistem sam odradi storno...podvlacim: samo pretpostavka.Sto se tice tebe, uz tebe sam/ smo,verujem svi.Jer niko od nas ne zeli da mu se isto desi.Trzim ti fige da sve bude ok.
Idemo sutra 16-ta nedelja i jos nista..????????
Svi pricaju o Berlinu, ali broj niko ne daje.
- - - - - - - - - -
I meni za 7 dana 4 meseca od kad sam aplicirao za termin
Muz moj usao u sesti mesec, a ja skoro pet cekam. Imate na internetu broj telefona i mejl. Na mejl odgovaraju automatski. Na telefon cisto sumnjam da ce dati neku informaciju.
21 nedelja sutra pocinje ,mail imate par stranica unazad a imate i mail za berlin isto na ovom forumu pa gospodo prelistajte i nacicete odgovoro i na pitanja koja tek mislite da postavite
Sretno svima sutra
Muz moj usao u sesti mesec, a ja skoro pet cekam. Imate na internetu broj telefona i mejl. Na mejl odgovaraju automatski. Na telefon cisto sumnjam da ce dati neku informaciju.
Meni sutra 11 nedelja kako sam za spajanje aplicirala. Ako treba jos 2 meseca i vise da cekam.........
Nek' nam je sam Bog u pomoći. Ne znam više šta da kažem.
A jel su ti odgovorili ovi iz berlina
Nek ode muz u ured da pita, neki su se po grupe na fejsu oglasavali da sve zavrsili u de bez ambasadu. Meni nije uspelo za radnu, ali sam probala. Mozda imate srece.
Nek ode muz u ured da pita, neki su se po grupe na fejsu oglasavali da sve zavrsili u de bez ambasadu. Meni nije uspelo za radnu, ali sam probala. Mozda imate srece.
Za koje su to vize u uredu zavrsili (radna,spajanje...) bez odlazaka u ambasadu,i znas li nekoga kome je to uspelo muma?
Nemojte se zavaravati. Spajanje u Nemačkoj je moguće SAMO kada jedan supružnik ima pasoš EU. Možda bi pustili iz humanih razloga tipa kada supružnik mora na operaciju pa da ne izlazi iz zemlje ili kada je supruga pred porodjajem. U svim ostalim slučajevima nije moguće. Nikako.
Provereno!
Ali su supružnici imali EU pasoš. Niste me razumeli. Primer muž EU pasoš(hrvatski), ima boravak i radi u Nemačkoj može se sa ženom koja ima srpski pasoš spojiti u Nemačkoj.Mislim da to nije tacno,ali provericu,znam dosta ljudi koji su dobili vizu za spajanje porodice a nemaju EU pasos.
Ali su supružnici imali EU pasoš. Niste me razumeli. Primer muž EU pasoš(hrvatski), ima boravak i radi u Nemačkoj može se sa ženom koja ima srpski pasoš spojiti u Nemačkoj.
Kada muž ima srpski pasoš i radi i boravi u Nemačkoj, nema tog službenika koji će ženi reći hajde može ovde.
Ha ni u snovima
klepetalo,objasni malo detaljnije sta je to Kindergeld i Steuerklasse 3? kolika primanja,sta,kako,pojasni malo bolje?
Kindergeld je dečiji dodatak od 192€ +- koji evro. Steuerklasse je poreska klasa, ima ih 5, to je porez, doprinosi i zdravstveno i još svakakve gluposti koje vam skidaju sa plate. Najbolja je klasa 3, a najgore 1 i 5. Prvu klasu plaćaju samci i skinu skoro 30% brutto plate.
Kod spajanja, u nekim pokrajinama ne računaju KG i St.klasse 3 i ljudi imaju problema u toku spajanja (najčešće vidim da se pokrajina Bayern žali). Ja ne idem u Bayern, samo bih volela da vidim te kriterijume. Možda bi imalo efekta kada bi supružnici koji predaju dokumenta u De nosili istampan zakon, pa kome neće da računaju to, lepo izvadi sve crno na belo.
Nigde nisam naisla da pominju promenu klase i deciji za racunjanje prihoda za spajanje porodice. Trudila sam se da pronadjem zakon ali ne ide. Pitala sam ljude koji su prosli spajanje, iskustva su im razlicita. Nekom racunaju nekom ne, isti ured ista pokrajina. Tako da zavisimo od volje sluzbenika.