Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
28 decembra 2017 sam se prijavio mejlom za termin,kada mislite da ce mi odgovoriti sa datumom termina?

U redu razumem da si neupucen i da ne nisi u toku. Ali zar ti nije palo na pamet da prelistas poslednjih 10-15 strana foruma i malo pohvatas kako se krece dobijanje termina.

Pritom napisao si kad mozes da ocekujes da te pozovu, za koju vizu si aplicirao? Da li si prelistao sajt ambasade i video koliko tipova vize postoje..

Malo vise truda samo....

a sto se tice termina, cekaces najverovatnije kao i svi ostali bar 2-3-4-5-6 meseci

U redu razumem da si neupucen i da ne nisi u toku. Ali zar ti nije palo na pamet da prelistas poslednjih 10-15 strana foruma i malo pohvatas kako se krece dobijanje termina.

Pritom napisao si kad mozes da ocekujes da te pozovu, za koju vizu si aplicirao? Da li si prelistao sajt ambasade i video koliko tipova vize postoje..

Malo vise truda samo....

a sto se tice termina, cekaces najverovatnije kao i svi ostali bar 2-3-4-5-6 meseci
7,8,9,10,11,12..............
A mozda i sutra.

Ogi,da li me zezas da cu dobiti termin za 15 ak dana ili je ozbiljno?

Druze, zezaju te ljudi jer si totalno neupucen. Polako iscitaj poslednjih minimum 4-5 stranica na forumu da ti se ne bi ovo vise desavalo.
Deljenje termina za radnu je stiglo do 01.08. ko se prijavio, a ima i nekih iz jula. Ti si 5 meseci daleko od dodele termina. Ne ocekuj uskoro, prati povremeno ovde kako ljudi dobijaju pa ces ukapirati sam kad ces biti na redu.

Nevezano za ovo, narode, od medicinara sam iscackala da je skoro do kraja januara ambasada njihova. Ako nista drugo, nadam se da ce nama u tom periodu bar da javljaju. NADAM SE :)

Ej ljudi evo i mene, jutros sam bio u ambasadi, imao termin. Ovako- nisam uspeo da nabavim Gewerbe pa su mi jedva prihvatili ostalu dokumentaciju, ostalo je na cekanju al da donesem sto pre i to licno(gazda na odmoru van DE a i kolektivni odmor, nikog nema)... sertifikat jezika mi nisu trazili niti me ko sta pitao u vezi toga, a koliko sam video ni nikog drugog ko je bio tada, a vecina su bili vozaci..bio sam na salteru B i radnica prilicno neljubazna, dok su ostale cini mi se dosta ljubaznije al tu dosao na red, sta cu...e sad, coveku pored mene su trazili da donese nov ugovor jer je stariji od 6 meseci a meni nista nisu rekli iako je i moj...kazu imaju 50tak stranki dnevno i to je to, do 12i15 primaju dokumenta. Ja sam imao u 15 do 10 ali sam kasnio dosao oko 10 ali to nije nikakav problem...

Ja ocekujem samo da mi jave za termin nista vise,kada je,to jest kada ce biti?

Na prolece. Ne znam sta drugo da ti kazem. Letos je bilo 2 meseca od prijave, trenutno je 5-6, za ubuduce ne zna niko. Svi bismo otisli u narednih sat vremena da mozemo. Strpljenja malo.

- - - - - - - - - -

Ej ljudi evo i mene, jutros sam bio u ambasadi, imao termin. Ovako- nisam uspeo da nabavim Gewerbe pa su mi jedva prihvatili ostalu dokumentaciju, ostalo je na cekanju al da donesem sto pre i to licno(gazda na odmoru van DE a i kolektivni odmor, nikog nema)... sertifikat jezika mi nisu trazili niti me ko sta pitao u vezi toga, a koliko sam video ni nikog drugog ko je bio tada, a vecina su bili vozaci..bio sam na salteru B i radnica prilicno neljubazna, dok su ostale cini mi se dosta ljubaznije al tu dosao na red, sta cu...e sad, coveku pored mene su trazili da donese nov ugovor jer je stariji od 6 meseci a meni nista nisu rekli iako je i moj...kazu imaju 50tak stranki dnevno i to je to, do 12i15 primaju dokumenta. Ja sam imao u 15 do 10 ali sam kasnio dosao oko 10 ali to nije nikakav problem...

Ako je samo Gewerbe na konju si! Srecno!

Na prolece. Ne znam sta drugo da ti kazem. Letos je bilo 2 meseca od prijave, tre

Ako je samo Gewerbe na konju si! Srecno!

Za sada je samo to, nabavljajte na vreme.... a sto se tice ugovora ni meni nije jasno, dal je do sluzbenika ili sta, ja se sad bojim da ne budu trazili i meni naknadno...zato moj savet vam je da ipak pripremite i nov za svaki slucaj...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back