Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sta sluzi taj registarski broj konkretno mislim,ne znam,a u mejlu jel pise zakazan datum za predaju dokumentacije u ambasadi ili to naknadno obaveste? Ne znam nemojte zameriti.

To je broj koji dodje u prvi imejl, on potvrdjuje listu cekanja, i kad dodje redosledom vaš broj onda vam ambasada pusti drugi imejl sa tacnim datumom termina. I onda morate da uđete u imejl i potvrditi odlazak na termin. Jeste li dobili prvi mejl nakon registracije..

Ja sam konkurisao za AUSBILDUNG imam praksu kao lekar na psihijatriji, 20 sati nedeljno rada. DA li je neko konkurisao za ovu VIZU i zna li koliko se CEKA?
HVALA.

Cao kolega. Evo da ti pomognem svojim iskustvom. Ja sam trazila termin za tu vizu 23. oktobra, 8. novembra su mi dali termin za 1.decembra sam predala papire i jos uvek cekam na njihov odgovor da li mi je viza odobrena ili ne. Zelim ti puno srece.

Marko, hvala na odgovoru ali ovde u noksu 3-5 stoji da Je to sa diplomom a moj drug nema diplomu kuvara vec samo ugovor za kuvara!?

NOKS 3-5 je ko ima diplomu struke i to ce raditi u Nemackoj. Tvoj drug ako nema diplomu kuvara ima neku drugu srednju skolu a radice u Nemackoj kao kuvar. Onda treba da se prijavi NOKS 1-2

Evo copy paste sa sajta Nemacke ambasade:

"Ukoliko menjate oblast zaposlenja (npr. Vaša diploma je iz oblasti metalne struke a željeno zaposlenje u ugostiteljstvu bez dokaza o završenom obrazovanju u ugostiteljstvu) Vaš termin zakazujete u kategoriji 1-2 NOKS-liste".

Pozdrav svima u grupi. Imam jedno pitanje, nasla sam poslodavca,skupila sve papire i zakazala termin za vizu. U pitanju je pflegehelfer. Poslodavac mi je rekao da mi diploma A1 nije potrebna. Mada kako citam neko je prilozio u ambasadi,a neko ne.. zanima me da li je obavezna diploma za to zanimanje,ili nije?

Na sajtu ambasade pise da je potreban B1 sertifikat negovateljima i medicinskom osoblju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back