Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala :) srecno i vama!
A treba mi pomoc, sad gledam ugovor mi je od 26.6.17, negde procitah da ne priznaju stariji od 6 meseci... sta onda da radim dal da trazim nov od poslodavca? Ili sta?a nemam nesto vremena...

S obzirom da ide N.Godina i neradni dani pitanje je da li ce Vam stici drugi ugovor!?To sam i ja procitao da ne bude stariji od 6 meseci,a koliko je tacno,ne znam.Toliko vazi i zustimmung...Mozda da pitate ambasadu mailom?

Sto se ugovora tice, priznaju stari i obavezno je da se ponese, to sam dobila u mailu a i tako mi je rekla jedna ljubazna zaposlenica ambasade kada sam zvala. Oni ce reci da li treba novi i ako bude trebao mozete ga dostaviti naknadno. Zbog Vas je mozda bolje da ga imate, ali bez brige i ako ne uspe da stigne.
I drago mi je jako zbog Vas i svakoga ko dobije termin, to mi daje nadu da cemo ipak na kraju svi dobiti. Srecno ! :)

Sto se ugovora tice, priznaju stari i obavezno je da se ponese, to sam dobila u mailu a i tako mi je rekla jedna ljubazna zaposlenica ambasade kada sam zvala. Oni ce reci da li treba novi i ako bude trebao mozete ga dostaviti naknadno. Zbog Vas je mozda bolje da ga imate, ali bez brige i ako ne uspe da stigne.
I drago mi je jako zbog Vas i svakoga ko dobije termin, to mi daje nadu da cemo ipak na kraju svi dobiti. Srecno ! :)
Hvala!!!

Dobio sam termin za vizu.
Interesuje me sledece pa bih zaista molio ako neko zna da mi odgovori.
Sto se tice zdravstvenog osiguranja, ja sam stavio u prijavi da imam vazece zdravstveno osiguranje za Nemacku.
Da li moram to ovde da izvadim u Srbiji, ili se podrazumeva da mi poslodavac to obezbedjuje?
Gde se vadi to zdravstveno osiguranje za Nemacku u Beogradu, koja je procedura?
Covek u agenciji pored ambasade mi je rekao da mogu to nakadno da izvadim kod njih, ali ja iskreno sumnjam u njihovo znanje, mozda nisam u pravu.

Hvala mnogo unapred.

Veliki pozdrav.

Sto se tice zdravstvenog osiguranja, ja sam stavio u prijavi da imam vazece zdravstveno osiguranje za Nemacku.
Da li moram to ovde da izvadim u Srbiji, ili se podrazumeva da mi poslodavac to obezbedjuje?
Covek u agenciji pored ambasade mi je rekao da mogu to nakadno da izvadim kod njih, ali ja iskreno sumnjam u njihovo znanje, mozda nisam u pravu.

Hvala mnogo unapred.

Veliki pozdrav.

Cestitam na dobijenom terminu i ostalima koju su dobili .
U nekom od predhodnih postova neko je objavio da je nosio putno osiguranje za 6 meseci kad je podizao pasos kao dokaz da ima osiguranje tako i ja planiram da uradim .A valjda se podrazumeva da kad odes u De i budes prijavljen od strane gazde da ces imati Aok

Hvala mnogo unapred.

Veliki pozdrav.

Kad ste dobili termin i koji datum registracije i datum. Termina

Cestitam na dobijenom terminu i ostalima koju su dobili .
U nekom od predhodnih postova neko je objavio da je nosio putno osiguranje za 6 meseci kad je podizao pasos kao dokaz da ima osiguranje tako i ja planiram da uradim .A valjda se podrazumeva da kad odes u De i budes prijavljen od strane gazde da ces imati Aok

Hvala vam od srca i ja zelim svima da dobiju termin sto pre. To putno osiguranje nosim na termin ili kad dobijem vizirani pasos?

@muma Termin sam dobio za 4 januar a registrovao sam se 25 novembra, plava karta - visokokvalifikovani noks 6-8.

@sheikh Probajte da otvorite stranicu preko drugog browsera (Chrome, Explorer....)

Pozdrav svima i zelim vam da dobijete termin sto pre i hvala vam mnogo na pomoci preko ovog foruma koji je najbojli za informacije.

Sve najbolje.

Srdacan pozdrav!

Hvala mnogo unapred.

Veliki pozdrav.

Prilikom predaje papira u ambasadi receno mi je da moram prilikom donosenja pasosa na viziranje da dostavim i putno osiguranje.U ugovoru stoji da cu biti osigurana preko poslodavca ,ali mi je radnica iz amb. rekla da moram imati i putno.Kada sam dosla na viziranje,pri predaji pasosa odmah traze i polisu osuguranja.

Prilikom predaje papira u ambasadi receno mi je da moram prilikom donosenja pasosa na viziranje da dostavim i putno osiguranje.U ugovoru stoji da cu biti osigurana preko poslodavca ,ali mi je radnica iz amb. rekla da moram imati i putno.Kada sam dosla na viziranje,pri predaji pasosa odmah traze i polisu osuguranja.

Aha ok, hvala vam puno. A gde treba da izvadim putno i zdravstveno osiguranje u Beogradu? I da li je greska ako kazem da imam zdravstveno osiguranje za Nemacku a ne dostavim ga u ambasadi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back