Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako mogu da pitam na koji nacin je supruga urgirala? i gde je urgirala?

Ja u ovom trenutku cekam vec 2 meseca na termin, u medjuvremenu pisao ambasadi ali samo genericki mejl kao odgovor i da budem strpljiv..

Hvala na odgovoru

Ovako nema svrhe slati email ambasadi jer to nece nista da ubrza,kad predate vase papire u ambasadi tek onda moze da se ubrza ako postoji dobar razlog za to,u mom slucaju supruga ima uput za operaciju I tako da mog malog nema ko da pricuva za to vreme I stim Sam ja dobio vizu u roku 2 Dana,urgira se kod Ausländeramt u mestu gde vi dolazite,u Ambasadi ovde nemoze nista da se ubrza znaci samo u Nemackoj..pozz

Marko polako sa konstatacijom .Supruga moze i odma poci sa tobom ali turisticki .Da bi i ona dobila boravisnu vizu mora podneti zahtev u ambasadi tj.aplicirati za vizu za spajanje porodice i skupiti potrebnu dokumentaciju iz informatora .

Znaci jesam dobro shvatila, moze i bracni partner odma poci, turisticki i tamo odradjivati sve za spajanje porodice? Dok traje turisticka viza?

Znaci jesam dobro shvatila, moze i bracni partner odma poci, turisticki i tamo odradjivati sve za spajanje porodice? Dok traje turisticka viza?

Iskreno ja sam jos u postupku dobijanja termina za radnu vizu a kad odem onda mi sledi spajanje porodice .A dao sam Vam odgovor na osnovu prenesenih iskustva .Mada vecina kaze da cim jedan bracni drug dobije radnu vizu ovaj drugi treba odmah aplicirati za spajanje porodice .Ovo ce vam zvucati smesno ali sta ako bracni drug koji aplicira za spajanje porodice dobije termin odmah posle mesec dana a vi nemate jos ni dve platne liste .npr.
Ja licno zbog dece i njihove skole necu zuriti a i svako je prica za sebe .Bitno je samo da se svaki informator na sajtu ambasade lepo procita vise puta i sve ce vam biti jasno .A ovde samo prenesete iskustvo bilo pozitivno ili negativno ipak je to jedno vise iskustvo.

Od termina ima li sta? Da li je neko dobio u petak?
Hvala
Kolko vidim necemo dobiti ni do sledeci petak.

- - - - - - - - - -

Niko nije javio .A sledeci petak je 25.12 neradni dan ambasade tako da ako ne puste nesto pred bozic sto se nadam da ce im biti pravi potez jer bi ljudima ulepsali praznike.

Los ti kalendar, sledeci petak je 22

Iskreno ja sam jos u postupku dobijanja termina za radnu vizu a kad odem onda mi sledi spajanje porodice .A dao sam Vam odgovor na osnovu prenesenih iskustva .Mada vecina kaze da cim jedan bracni drug dobije radnu vizu ovaj drugi treba odmah aplicirati za spajanje porodice .Ovo ce vam zvucati smesno ali sta ako bracni drug koji aplicira za spajanje porodice dobije termin odmah posle mesec dana a vi nemate jos ni dve platne liste .npr.
Ja licno zbog dece i njihove skole necu zuriti a i svako je prica za sebe .Bitno je samo da se svaki informator na sajtu ambasade lepo procita vise puta i sve ce vam biti jasno .A ovde samo prenesete iskustvo bilo pozitivno ili negativno ipak je to jedno vise iskustvo.

pa to tesko da moze da se desi.

Iz licnog iskustva - Supruga je aplicirala za plavu kartu 19.09 i tada su nam iz agencije koja je posredovala rekli da bi i ja trebalo da apliciram za spajanje porodice posto se to dugo ceka (inace agencija je iz nemacke i oni posreduju izmedju njenog poslodavca i nje u procesu sredjivanja dokumentacije i vize itd.).
Ali upravo iz tog straha da poziv za mene stigne pre njene vize mi to NISMO uradili. I ja sam aplicirao za vizu onog dana kada je ona predala dokumenta u ambasadi (24.10). Od tada ja cekam na termin (sto znaci i da ga dobijem sledece nedelje - za sta je mala verovatnoca da ce se desiti) termin bi bio u januaru i to najverovatnije krajem januara.

A da ne spominjem da nakon predaje dokumenata u ambasadi, oni imaju rok izmedju 8-12 nedelja da daju odg za vizu..

Tako da je ovo u sustini jedna velika igra zivaca pa ko izdrzi.

Ja se trudim da nadjem strpljenja.

Toliko od mene.. pisem ovde samo svoje iskustvo

Pozdrav

Jeste gospodjo upravu ste 25 je ponedeljak izvinjavam se .i dalje se nadam i cekam a dok cekam od 15 novembra do sad A1.1 sam vec preso napadam sad A 1.2 tako da do 1 februara krenem na A2 jbg da se ovo cekanje iskoristi pametno i korisno

Pa novembra ste zakazali termin? Ili cekate odgovor za vizu. Ako do pre bozica ne izdele termine, znaci mi iz avgusta i jula mozemo cekati konačan termin u februar.

Pa novembra ste zakazali termin? Ili cekate odgovor za vizu. Ako do pre bozica ne izdele termine, znaci mi iz avgusta i jula mozemo cekati konačan termin u februar.

Ne aplicirao sam 27 avgusta za vozaca ali tek novembra sam krenuo na kurs tj.intezivno ucenje nemackog za svaki slucaj bolje ikakav papir nego nikakav pa makar i potvrda da sam odslusao kurs a ako bude i test u ambasadi bice mi kud i kamo lakse

Jel to znaci termine dele samo petkom??

Obicno petkom bilo za radne, a 15 novembra delili spajanje, bila sreda. Mada nema pravila. Nekad pustali svim danima. Uvek bude 15. I 25. U mesecu. Nek piste i u nedelju ali samo da krene.

- - - - - - - - - -

Ne aplicirao sam 27 avgusta za vozaca ali tek novembra sam krenuo na kurs tj.intezivno ucenje nemackog za svaki slucaj bolje ikakav papir nego nikakav pa makar i potvrda da sam odslusao kurs a ako bude i test u ambasadi bice mi kud i kamo lakse

Ja od 25 avgusta cekam, mozda budemo zajedno na termin.

Pozdrav,

Ako mogu da vas pitam odakle vam informacija da je potrebno biti minimum 2 godine u braku da bi neko dobio vizu za spajanje porodice u Berlinu?

Hvala najlepse na odgovoru

- - - - - - - - - -

Hvala na informaciji, nadam se da je tacna

pozdrav

Moj prijatelj je bio vencan 4 meseca kada mi je zena otisla za Berlin. Inace su 13 god u braku i imaju dvoje dece. Nakon 3 platnih liste predala za spajanje i odbili su ih i rekli im da mora min 2 god da su u braku. Zakazali im novi termin za god ipo i tada su bili vec 25 meseci u braku i dobili su vize . sto od 1.10 su svi gore. Proverena informacija...

Ne vec za sve brakove sklopljene pre termina za vizu, aa za brakove posle vize mora ono pravilo od 2g

Veruj da nije tako. Pisala sam vec da je moj prijatelj bio vencan 4 meseca pre nego sto je njegova zena krenula i imaju 2 zajednicka deteta koja nose njegovo prezime i u izvodima decijim sve to pise i odbili su ih i receno im je da moraju min 2 god biti u braku. Nakon zalbe su dobili novi termin za god ipo. Na tom novom terminu koji su imali ove god 10 oktobra su dobili Vize i od novembra su svi tamo.

Ja sam se vencao god ipo dana pre dobijene vize a zajedno smo 14 god i imamo dete od 10 i papiri su svi odneti u auslenderbehörde i pregledani i rekli su da je sve u redu inace radi se o pokrajini Hesen

- - - - - - - - - -

Ja dok dobijem termin bice i pune 2god.ali kazem papiri su pregledani u nemackoj i vencani list i receno je da nema problema,jedino ide pravilo od 2 god.za ljude koji su se vencali posle dobitka vize i to su takodje rekli u behördu u DE pokrajina Hesen.Sad ja ne kazem da vi lazete ili nesto ali moguce da dosta tavisi i od pokrajina u kojoj je ko

pa to tesko da moze da se desi.

Iz licnog iskustva - Supruga je aplicirala za plavu kartu 19.09 i tada su nam iz agencije koja je posredovala rekli da bi i ja trebalo da apliciram za spajanje porodice posto se to dugo ceka (inace agencija je iz nemacke i oni posreduju izmedju njenog poslodavca i nje u procesu sredjivanja dokumentacije i vize itd.).
Ali upravo iz tog straha da poziv za mene stigne pre njene vize mi to NISMO uradili. I ja sam aplicirao za vizu onog dana kada je ona predala dokumenta u ambasadi (24.10). Od tada ja cekam na termin (sto znaci i da ga dobijem sledece nedelje - za sta je mala verovatnoca da ce se desiti) termin bi bio u januaru i to najverovatnije krajem januara.

A da ne spominjem da nakon predaje dokumenata u ambasadi, oni imaju rok izmedju 8-12 nedelja da daju odg za vizu..

Tako da je ovo u sustini jedna velika igra zivaca pa ko izdrzi.

Ja se trudim da nadjem strpljenja.

Toliko od mene.. pisem ovde samo svoje iskustvo

Pozdrav

Eto, pa covek misli na sve nije ni cudo sto ste tako odradili prosto hteli ste da sve bude 1/1, ali na kraju kojom brzinom ide bolje da ste ih poslusali jer ocito da je nemoguce da nam njihova brzina bilo sta pobrljavi...

Moj prijatelj je bio vencan 4 meseca kada mi je zena otisla za Berlin. Inace su 13 god u braku i imaju dvoje dece. Nakon 3 platnih liste predala za spajanje i odbili su ih i rekli im da mora min 2 god da su u braku. Zakazali im novi termin za god ipo i tada su bili vec 25 meseci u braku i dobili su vize . sto od 1.10 su svi gore. Proverena informacija...

Zdravo,

Malo me bune neke stvari koje ste pisali.

Bio je vencan 4 meseca kada MI (mu) je zena otisla za Berlin, a zatim kazete da su u braku 13 godina?

Zatim termin im zakazli za godinu i po dana (4 meseca bili vencani i plus 3 meseca zbog platnih listi) a termin zakazan za godinu i po dana..

ako moze samo malo pojasnjenje njihove situacije i koji tip vize je supruga imala? Da li je imala plavu kartu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back