NA KOJA DOKUMENTA IDE APOSTIL I DAL NA ORIGINAL ILI NA KOPIJU?HVALA
Na kopiju. Original je original i tu ne ide pecat...
Prvo sud a onda ovlasceni prevodilac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NA KOJA DOKUMENTA IDE APOSTIL I DAL NA ORIGINAL ILI NA KOPIJU?HVALA
ako mogu da pitam na koji nacin je supruga urgirala? i gde je urgirala?
Ja u ovom trenutku cekam vec 2 meseca na termin, u medjuvremenu pisao ambasadi ali samo genericki mejl kao odgovor i da budem strpljiv..
Hvala na odgovoru
Marko polako sa konstatacijom .Supruga moze i odma poci sa tobom ali turisticki .Da bi i ona dobila boravisnu vizu mora podneti zahtev u ambasadi tj.aplicirati za vizu za spajanje porodice i skupiti potrebnu dokumentaciju iz informatora .
Znaci jesam dobro shvatila, moze i bracni partner odma poci, turisticki i tamo odradjivati sve za spajanje porodice? Dok traje turisticka viza?
Od termina ima li sta? Da li je neko dobio u petak?
Hvala
Kolko vidim necemo dobiti ni do sledeci petak.Od termina ima li sta? Da li je neko dobio u petak?
Hvala
Niko nije javio .A sledeci petak je 25.12 neradni dan ambasade tako da ako ne puste nesto pred bozic sto se nadam da ce im biti pravi potez jer bi ljudima ulepsali praznike.
Iskreno ja sam jos u postupku dobijanja termina za radnu vizu a kad odem onda mi sledi spajanje porodice .A dao sam Vam odgovor na osnovu prenesenih iskustva .Mada vecina kaze da cim jedan bracni drug dobije radnu vizu ovaj drugi treba odmah aplicirati za spajanje porodice .Ovo ce vam zvucati smesno ali sta ako bracni drug koji aplicira za spajanje porodice dobije termin odmah posle mesec dana a vi nemate jos ni dve platne liste .npr.
Ja licno zbog dece i njihove skole necu zuriti a i svako je prica za sebe .Bitno je samo da se svaki informator na sajtu ambasade lepo procita vise puta i sve ce vam biti jasno .A ovde samo prenesete iskustvo bilo pozitivno ili negativno ipak je to jedno vise iskustvo.
Kolko vidim necemo dobiti ni do sledeci petak.
- - - - - - - - - -
Los ti kalendar, sledeci petak je 22
Jeste gospodjo upravu ste 25 je ponedeljak izvinjavam se .i dalje se nadam i cekam a dok cekam od 15 novembra do sad A1.1 sam vec preso napadam sad A 1.2 tako da do 1 februara krenem na A2 jbg da se ovo cekanje iskoristi pametno i korisno
Kolko vidim necemo dobiti ni do sledeci petak.
- - - - - - - - - -
Los ti kalendar, sledeci petak je 22
Pa novembra ste zakazali termin? Ili cekate odgovor za vizu. Ako do pre bozica ne izdele termine, znaci mi iz avgusta i jula mozemo cekati konačan termin u februar.
Jel to znaci termine dele samo petkom??
Ne aplicirao sam 27 avgusta za vozaca ali tek novembra sam krenuo na kurs tj.intezivno ucenje nemackog za svaki slucaj bolje ikakav papir nego nikakav pa makar i potvrda da sam odslusao kurs a ako bude i test u ambasadi bice mi kud i kamo lakse
Da li mozda neko zna do koliko sati se predaju dokumenta u ambasadi?
Da li mozda neko zna do koliko sati se predaju dokumenta u ambasadi?
Pozdrav,
Ako mogu da vas pitam odakle vam informacija da je potrebno biti minimum 2 godine u braku da bi neko dobio vizu za spajanje porodice u Berlinu?
Hvala najlepse na odgovoru
- - - - - - - - - -
Hvala na informaciji, nadam se da je tacna
pozdrav
Ne vec za sve brakove sklopljene pre termina za vizu, aa za brakove posle vize mora ono pravilo od 2g
Ma to nije tacno bitno je samo da budete vencani pre dobijanja vize supruznika,ako se uzmete posle dobijanja vize onda mora da se ceka 2god.
pa to tesko da moze da se desi.
Iz licnog iskustva - Supruga je aplicirala za plavu kartu 19.09 i tada su nam iz agencije koja je posredovala rekli da bi i ja trebalo da apliciram za spajanje porodice posto se to dugo ceka (inace agencija je iz nemacke i oni posreduju izmedju njenog poslodavca i nje u procesu sredjivanja dokumentacije i vize itd.).
Ali upravo iz tog straha da poziv za mene stigne pre njene vize mi to NISMO uradili. I ja sam aplicirao za vizu onog dana kada je ona predala dokumenta u ambasadi (24.10). Od tada ja cekam na termin (sto znaci i da ga dobijem sledece nedelje - za sta je mala verovatnoca da ce se desiti) termin bi bio u januaru i to najverovatnije krajem januara.
A da ne spominjem da nakon predaje dokumenata u ambasadi, oni imaju rok izmedju 8-12 nedelja da daju odg za vizu..
Tako da je ovo u sustini jedna velika igra zivaca pa ko izdrzi.
Ja se trudim da nadjem strpljenja.
Toliko od mene.. pisem ovde samo svoje iskustvo
Pozdrav
Moj prijatelj je bio vencan 4 meseca kada mi je zena otisla za Berlin. Inace su 13 god u braku i imaju dvoje dece. Nakon 3 platnih liste predala za spajanje i odbili su ih i rekli im da mora min 2 god da su u braku. Zakazali im novi termin za god ipo i tada su bili vec 25 meseci u braku i dobili su vize . sto od 1.10 su svi gore. Proverena informacija...