Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ovako druze ja sam pre dva ipo meseca dosao u nemacku kao vozac kamiona.Od papira u Ambasadi ti je potrebno Zustimmung, Arbeitsvertrag, Handelsregister firme,Pasos i Listing iz PIO fonda, popunjeni zahtevi,2 slike.To je ono najpotrebnije ali od dodatnih papira sam imao ADR Sertifikat jer mi je firma to trazila i imao sam Sertifikat A2 o poznavanju Nemackog jezika koji uopste nije bio neophodan a mislim da tebi nece trebati ni ADR niti A2 sertifikat.Pozdrav i nadam se da sam ti pomogao bar malo.

- - - - - - - - - -

E ovako druze ja sam pre dva ipo meseca dosao u nemacku kao vozac kamiona.Od papira u Ambasadi ti je potrebno Zustimmung, Arbeitsvertrag, Handelsregister firme,Pasos i Listing iz PIO fonda, popunjeni zahtevi,2 slike.To je ono najpotrebnije ali od dodatnih papira sam imao ADR Sertifikat jer mi je firma to trazila i imao sam Sertifikat A2 o poznavanju Nemackog jezika koji uopste nije bio neophodan a mislim da tebi nece trebati ni ADR niti A2 sertifikat.Pozdrav i nadam se da sam ti pomogao bar malo.

Ok, hvala. :)

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

E ovako druze ja sam pre dva ipo meseca dosao u nemacku kao vozac kamiona.Od papira u Ambasadi ti je potrebno Zustimmung, Arbeitsvertrag, Handelsregister firme,Pasos i Listing iz PIO fonda, popunjeni zahtevi,2 slike.To je ono najpotrebnije ali od dodatnih papira sam imao ADR Sertifikat jer mi je firma to trazila i imao sam Sertifikat A2 o poznavanju Nemackog jezika koji uopste nije bio neophodan a mislim da tebi nece trebati ni ADR niti A2 sertifikat.Pozdrav i nadam se da sam ti pomogao bar malo.[/QUOTE]

hvala Mihajlito video sam tvoj post odma ali nisam stigo ranije da odgovorim a u medjuvremenu je Ambasada izbacila nove obrasce i sad je da kazem lakse razvrstano ocigledno im samo vozaci traze vize kad su napravili posebno prijavu za njih i koliko sam video nema neke razlike osim onoga sto se znalo a nije pisalo u obrascu tipa da za vozaca autobusa ili taksija ti treba gete diploma b1 nivo u sustini to je to .Videcemo kada krenu termini i ako se ljudi sete da posle predaje i dobijanja vize napisu ovde svoja iskustva i sta su predavali konkretno od dokumenata za koji poso

bio opet na sajtu ambasde savet svima da i vi odete i prelistate izmene .Definitivno su se potrudili da olaksaju prijavu i razvrstali sve pohvale za trud ali me i dalje muci sta je sa nama koji smo aplicirali npr. ja 27 avgusta a maila sa terminom nema i ako stigne za februar zaistummung ce isteci sta onda dali vaditi novi ili nositi ovaj koji je isteko

Mislim da ako smo vec jednom dobili saglasnost da cemo ga dobiti opet.Posto na sajtu sada lepo pise da ce oni resavati sa biroima u Nemackoj mi mozemo samo da i kad dobijemo termin lepo spremimo dokumentaciju po novim obrascima i ja cu naravno poneti stari zaistummung nemam sta da izgubim a oni ce sigurno sluzbenim putem traziti novi .Mislim da ce nam biti lakse jer smo vec prosli proveru kod njih na birou i da samo treba da se izda novi.Makar se nadam da ce tako biti.

Ako moze pomoc i neki savet .Radi se o kodu 95.Na novom obrascu pise da treba da se ima ILI da poslodavac se pismeno izjasni da ce se obuka i polaganje izvesti po dolasku u Nemacku.E ovako raspitao sam se u Sloveniji je polaganje( pricam za kategorije po starom jednostavnije je ) 600 eura polaganje za C i E .A negde sam procitao da oni koji su polozili kategorije pre marta 2008 idu samo na predavanja i uz neku taksu dobiju kod 95.Intersuju me vasa iskustva ipak je meni 600 eura puno novca i neznam dali ce se taj kod priznati kada prijavim boraviste u Nemackoj ili ako znate koliko kosta polaganje istog u Nemackoj.

Najlogicnije mi je da sve nas koji smo pre 1.11 registrovani za termin da moraju da nas "ociste" po starom postupku apliciranja za vizu.. znaci za zustimmungom i sva ona dokumeta po informatoru..a od 1.11 ide novo e sad kojom ce to brzinom da ide nzm.. ali mi svi koji cekamo ovoliko dugo polako padamo u ocaj..barem ja..a zustimmung ce valjda da uvaze.. ali sve to mozganje,mozganje,mozganje.. DAJTE VISE TERMIN DA SE SVI OPRAVLJAMO!:)

sad kad vidim da ste pisali o izmenama ne znam koliko će biti korisno ali svakako

Prvo apliciranje ZA TERMIN - 16. juna - POGREŠNO
Drugo apliciranje ZA TERMIN ZA PLAVU KARTU - 19. septembra.
2. oktobra - dobila mejl sa terminom za 24.oktobar!
Danas (3.11.) su mi javili da je viza odobrena;

Srećno svima!
Mom suprugu i meni je ceo ovaj proces bio jako izazovan ali smo se naučili strpljenju i realno ceo proces još traje jer on tek treba da dobije termin (NISMO znali da prilikom mog termina MOŽE I ON da preda papire....) eto da znate za tu informaciju...ovde je nisam videla a naravno da na sajtu ambasade ne piše.

Srećno svima! U zdravlje!

- - - - - - - - - -

i da, bitna info - NISAM imala Zustimmung...
i posao je u Berlinu

- - - - - - - - - -

i na sam intervju nisam ponela original diplome, to mi traže da ponesem sad kada budem išla da dajem pasoš na viziranje... + pio fond mi nije bio potpun - imala sam neke ugovore o delu koji nisu bili zabeleženi i ETO, SVE JE PROŠLO U NAJBLJEM REDU. A sam bog zna da sam i sama us ebe sumnjala (pih pih)... drž'te se!

Pozdrav,
treba mi vise pojasnjenja oko zdravstvenog osiguranja neophodnog za podizanje vize. Nikako da skapiram gde to uzimam i koliko kosta. Prelistavao sam forum ali imaju vrlo sture informacije o tome, takodje sam pisao nekim clanovima foruma u inbox. Razmisljam da kupim sada putno osiguranje na 6 meseci putem interneta, ali ne znam da li je to ono sto trazi ambasada? Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru!

Pozdrav,
treba mi vise pojasnjenja oko zdravstvenog osiguranja neophodnog za podizanje vize. Nikako da skapiram gde to uzimam i koliko kosta. Prelistavao sam forum ali imaju vrlo sture informacije o tome, takodje sam pisao nekim clanovima foruma u inbox. Razmisljam da kupim sada putno osiguranje na 6 meseci putem interneta, ali ne znam da li je to ono sto trazi ambasada? Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru!
Milenijum.....imas i br mobilnog.u poruci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back