Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se upisuje datum izdavanja saglasnosti za radnu dozvolu a ne datum izdavanja pasosa i broj te saglasnosti (Mein Zeichen)

Da li je ovo istina,ako jeste onda nije ni cudo sto me ne zovu za termin,posto sam ja upisao datum izdavanja pasosa ?!

Kada sam isao storno izasalo mi je ovo Der angegebene Termin wurde nicht gefunden. Möglicherweise wurde er bereits vorher storniert oder gelöscht.

Pri zakazivanju termina za radnu vizu na polju "* Ausstellungsdatum und Geschäftszeichen der BA-Vorabzustimmung:" treba da upisem datum izdavanja pasosa. Da li sistem priznaje neki poseban format ili moze tip 12.01.2009 ?

I jos jedno pitanje da li kada se putem stranice zakaze termin,dobija notifikacija ili ne,ili je treba preko Agencije da zakazujem termin. Ne znam kako funkcionise tacno obzirom da mi je drug rekao da je on pre godinu dana cekao posle ponoci da "ubode" termin. Molim Vas za bilo koji odgovor.

Unapred beskonacno zahvalan !!!

Ausstellungsdatum und Geschäftszeichen der BA-Vorabzustimmung
Sto znaci treba da upisete broj i datum izdavanja Zustimmunga

Da li je ovo istina,ako jeste onda nije ni cudo sto me ne zovu za termin,posto sam ja upisao datum izdavanja pasosa ?!

Kada sam isao storno izasalo mi je ovo Der angegebene Termin wurde nicht gefunden. Möglicherweise wurde er bereits vorher storniert oder gelöscht.

Pise se broj zustimmunga i datum izdavanja. Tako da je vrlo moguce da nisi lepo ukucao..nazalost ..

Zdravo svima,
Evo mog iskustva, mozda nekome bude znacilo. Prijavila sam se za termin za plavu kartu pocetkom jula, potvrda mi je stigla 24.07. da mi je termin 24.08. Posle predaje dokumenata u ambasadi, cekala sam tacno 9 nedelja. Nisam imala Zustimmung koji bi sigurno ubrzao proceduru. Na informatoru za plavu kartu pise da se bez Zustimmunga ceka 9, 10 nedelja a mozda i duze.
Srecno!

Pa da, znaci da "trazeni terrmin nije pronadjen, moguce da je vec ranije storniran ili izbrisan" zato te ne zovu, e bzvze...:roll:

Molim vas ako mozete ukratko da mi objasnite oko dobijanja saglasnisti za zaposlenje iz nemacke sta tacno treba da se uradi
Ja sam nasao posao,imam potpisane ugovore i svu potrebnu dokumentaciju ali je moj poslodavac zbunjen u vezi toga sta treba tacno da se uradi da se dobije saglasnost od agencije za zaposljavanje
Da li on mora da ide tamo na biro da trazi potvrdu za mene ili to moramo zajedno ili sta vec?!Firma je iz manhajma,bio bih vozac kombija.
Hvala puno.

Molim vas ako mozete ukratko da mi objasnite oko dobijanja saglasnisti za zaposlenje iz nemacke sta tacno treba da se uradi
Ja sam nasao posao,imam potpisane ugovore i svu potrebnu dokumentaciju ali je moj poslodavac zbunjen u vezi toga sta treba tacno da se uradi da se dobije saglasnost od agencije za zaposljavanje
Da li on mora da ide tamo na biro da trazi potvrdu za mene ili to moramo zajedno ili sta vec?!Firma je iz manhajma,bio bih vozac kombija.
Hvala puno.
Pozdrav.Tvoj poslodavac treba podneti zahtev.Obavezno mora napisati plata koja ce ti biti, mora da vodi
racuna , plata nesme biti manja od zakonskog minimuma.Ono sto mislim da je 23000 eura godisnje bruto.Ipak to proveri nisam 100% siguran.Kad podnese to ce cekati do mesec dana.Ja sam npr dobio za 7 dana.Kad to dobijes onda apliciras za termin.

Pozdrav.Tvoj poslodavac treba podneti zahtev.Obavezno mora napisati plata koja ce ti biti, mora da vodi
racuna , plata nesme biti manja od zakonskog minimuma.Ono sto mislim da je 23000 eura godisnje bruto.Ipak to proveri nisam 100% siguran.Kad podnese to ce cekati do mesec dana.Ja sam npr dobio za 7 dana.Kad to dobijes onda apliciras za termin.

On mora da ide tamo u biro za zaposljavanje da podnese zahtev za mene ili neka druga ustanova ?! Hvala

On mora da ide tamo u biro za zaposljavanje da podnese zahtev za mene ili neka druga ustanova ?! Hvala

Napisah već u privatnoj poruci, ali da ponovimo za one koje možda interesuje - sa pravnog stanovišta, ako je pripremljena sva dokumentacija (ugovor, obrasci, itd.) nije zaista bitno ko predaje zahtev u Birou za rad - po pravilu, to je poslodavac, ali dokumentaciju sa sve obrascima možeš i ti da pokupiš i odneseš tamo. Mada, danas mnogo toga može da se odradi email-om, pa je lično odnošenje i predavanje samo dodatno drndanje.

Dakle, proveri da li poslodavac ima ispravne lične podatke o tebi, i kaži im da to pošalju za tebe i to je to, i onda ne moraš više o tome da razmišljaš.

- - - - - - - - - -

Dobar dan svima. Imam jedno pitanje koje me mnogo muci.Imam ponudu za posao za rad na autoplacu u Nemackoj. Poslodavac ce mi poslati ugovor o radu koji mi je naravno potreban za apliciranje radne vize.Ono sto me muci je da li mi je potreban diploma A1 ili A2 ili nije u opste za apliciranje za radnu vizu pored ostale dokumentacije ili nije. Na nasem sajtu ambasade stoji da je potrebno i da se priznaje diploma Gete univerziteta i jos par ali ne pise za koja zanimanja. Koliko sam razumeo sa ovim novim zakonom na snazi od 2016 godine do 2020 olaksano nam je dobijanje boravisne dozvolje i to je super. Da li neko zna da li mi je potrebna diploma sada kada budem aplicirao za radnu vizu ili nije,i ako jeste da li moze da "ugovor o radu" koji ce mi poslati poslodavac da napomene eventualno da necu imati dodirne tacke sa klijentima pa mi samim tim ne treba diploma ili treba,

Za zahtev za vizu tipa "bilo ko, bilo koji posao", ne treba ti ni A1 ni A2 ni bilo koji drugi stepen poznavanja nemačkog jezika.

- - - - - - - - - -

1) Zaposljenje sa odobrenjem po clanu 26 da li to znaci da kada tek dobijem radni ugovor od poslodavca i dokument na kom stoji da niti jedan Nemac ne odgovara poslodavcu,da li tek kada dobijem taj dokument mogu da rezervisem razgovor ili mogu ranije?

Tek kada dobiješ saglasnost (popularno Zustimmung), jer ti za rezervaciju termina treba broj istog.

3) Da li mi je potreban A1 ako cu raditi na placu automobila ( pranje kola i premestanje vozila...)

Za ovaj tip vize ("bilo ko, bilo koje obrazovanje, bilo koji posao) nije ti potrebna nikakva diploma o znanju jezika.

4) Sutra kada budem u Nemackoj i dobijem boravisnu dozvolu, da li moja supruga mora pri spajanju porodice da ima sertifikat A1 ili ne ?

Da, mora da ima.

5) Da li je istina da Agencija moze nesto vise da uradi za mene ili nije to jest da li je i sada kao i pre neku godinu sistem da se ceka posle 12 nocu da se popuni termin ili je sada to drugacije ?

Agencije ne mogu ništa "više" da ti urade, osim možda pomognu oko popunjavanja obrazaca. Sve ostalo odlučuju službenici u konzulatu, odnosno nadležne službe u Nemačkoj, a na njih agencije nemaju apsolutno nikakav uticaj (ma šta poneki iz agencija tvrdili ;) ).

Poslednja izmena:
Da li u DE moze da radi sa strukom iz oblasti marketinga i odnosa sa javnoscu tj PR?

Može, ali je za to potrebno znanje nemačkog jezika na nivou (školovanog i kulturnog) maternjeg jezika, te intimno poznavanje navika, okoline i generalno duha populacije u Nemačkoj.

Iskreno, ne verujem da to neko može da (uspešno) radi a da nije ili odrastao ovde ili već duže vreme živi u Nemačkoj.

@MidHealer

imamo pitanje koje se odnosi na vizu za spajanje porodice. Već je rečeno da je jedan od uslova za dobijanje vize veličina stana u kojoj bi porodica živela.
Na sajtu Ambasade, na linku koji se odnosi na spajanje porodice, nigde ne piše taj uslov. (http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/4689038/Daten/7767673/FZ02_Ehegattennachzug.pdf)
Da li znaš, koja ustanova i kada proverava veličinu stana?

Hvala puno

Veličina stana se proverava, baš kao i visina primanja, i to od strane lokalnog Biroa za strance (Ausländeramt). Neki službenici u Birou za strance će insistirati samo na minimumu koji je propisan (minimum 10m2 po detetu, 12m2 po odraslom, bez terasa, lođa, podruma i sličnog), neki mogu da traže i više (odvojene sobe za ovo ili ono i slično. Po pravilu, tražiće se samo minimum, a neće detaljnije zagledati osim ako površina ili konfiguracija stana nije totalna egzotika ili baš na donjem minimumu. Naravno, uvek ima i poneki drugačiji primer, ali ovo je ono što se dešava u ogromnoj većini slučajeva.

E MidHealer svaka ti cast za ovu info za kvadraturu za spajanje porodice. A imaju li neki limit i za platu, jer znam da i to gledaju? Pokusavam da sracunam koliko mi je max vremena potrebno da bi stekla sve uslove za spajanje, kolika plata itd...
Samo malo truda i sve ces saznati.Malo prociitaj postove i sve ti pise.
Od 1-50 sranice bar 4 puta je pisano o kvadraturi stana i o minimalnoj obaveznoj plati.

E MidHealer svaka ti cast za ovu info za kvadraturu za spajanje porodice. A imaju li neki limit i za platu, jer znam da i to gledaju? Pokusavam da sracunam koliko mi je max vremena potrebno da bi stekla sve uslove za spajanje, kolika plata itd...

U ovoj poruci (ova ista tema, prva strana) sam detaljno opisao koji kriterijumi su propisani za potrebnu visinu primanja i kvadraturu stana za uspešan Familienzusammenführung, odnosno Familiennachzug.

Takođe, u ovoj poruci (opet ova ista tema, druga strana) sam dao još jedan detaljan proračun za potrebnu visinu primanja, sa primerom bruto plate.

Na kraju, u ovoj poruci (znaš već, ova ista tema... ;) ) sam dao još jedan primer :)

Poslednja izmena:
i ja imam jednu muku ☹️. naime, 15.08 sam poslala zahtev za termin sa izdayom saglasnoscu po clanu 26,2 ali sam stavila samo datum izdavanja dozvole-broj nisam. dobila sam povratnu poruku da sam na listi cekanja. kasnije sam preko foruma videla da je i broj dozvole potreban pa sam zvala ambasadu. dali su mi mail na koji da posaljem svoj problem i uradila sam to. nisam dobila nikakav odgovor jer to nije mail koji salje automatake odgovore vec onaj na koji radnici odgovaraju. taj moj zahtev za termin jos uvek postoji, kada sam probala da idem na storno mogla sam da ga otkazem ali nisam. iskreno ne znam sta da radim i da li je mnogo sto ovoliko cekam da mi jave za termin i da li ce mi uopste bez tog broja i javiti. hvala unapred svima koji znaju odgovor na ovo pitanje, i molim one koji ne znaju da ne pisu. pozdrav ????

Postovanje
Hteo bih da pitam za jednu informaciju u vezi termina za radnu dozvolu ovako
Dobio sam ugovor zustimun i geverbe na ugovoru mi je datum 6.6.2017god pa sam cekao zustimung koji sam dobio malo kasnije.po preporuci drugara koji je otputovao pre 1.5god odem u agenciji da ih pitam da mi zakazu termin jer mi je drugar rekao da ce oni brze zakazati i ja odem 23.8.2017god platim 50e i kazu mi idi kuci zvacemo te.naravno nisu me zvali vec sam ih ja zvao vise puta i odgovor je bio javicemo nema termina itd...vidim ja da od tog nema nista al sta cu jbg.medjuti mozda kasno jer imam sada malo vremena ugovor mi je od 6.6. Pa vazi do 6.12.
Iz price cujem da komsinica poznaje nemacki bas dobro i zakazivala termine onlajn.odem zamolim je i sinoc.on mi javi zakazala sam za 7.11. Ja pun srece al na kraju razgovora mi kaze ...evo vodis lako je sengen vizu zakazati... a joj
Sta ja da radim sada?meni treba termin za radnu dozvolu...
Recite sta da radim?
Hvala puno

Hvala puno.

https://www3.arbeitsagentur.de/web/...dstbai791455.pdf?_ba.sid=L6019022DSTBAI791458

Firma nek popuni ovaj formular i preda za saglasnost

mislim da sam kacio linkove za saglasnost na 10tak-20 stranica pre

Poslednja izmena:
Pozdrav svima u disksiji i razmeni iskustva .
Ovako naso sam poso vozaca kamiona i slepera u Nemackoj bio na razgovor kod gazde vratio se .Posle dve nedelje stize pismo sa ugovorom i odobrenejm biroa ili ti Zaistimmung kako ga vi ovde nazivate .Apliciram za termin 27.08.2017 godine i evo tece deveta nedelja a odgovora nema OK cekamo ima ljudi koji cekaju i duze .Znaci vec devet nedelja citam sajt ambasade njihove informatore ali bih zeleo i od vas da cujem sta ste SVE OD PAPIRA PREDAVALI U AMBASADU .Ja ima ugovor sa poslodavcem , potvrdu sa biroa iz nemacke , kopiju pasosa x 2
fotografije , popunjen zahtev za nacionalnu vizu i potpisana izjava da ne lazem za unete podatke , listing iz pio fonda i sad dali ce mi trebati jos neki dokumenti .

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back