Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja stornirala termin i evo upravo se ponovo registrujem! E sad ako neko ima ovde trenutno da mi da informaciju da ponovo ne pogresim! Prezime mi je djordjevic! U pasosu je slovo dj samo ono sa crticom nem dj! Da li se registrujem marija dordevic kako inace stoji i u saglasnost ili sa djordjevic! Sa (j) ili bez slova j

Treba kako je upisano u pasosu!

Ja stornirala termin i evo upravo se ponovo registrujem! E sad ako neko ima ovde trenutno da mi da informaciju da ponovo ne pogresim! Prezime mi je djordjevic! U pasosu je slovo dj samo ono sa crticom nem dj! Da li se registrujem marija dordevic kako inace stoji i u saglasnost ili sa djordjevic! Sa (j) ili bez slova j
Ja mislim da je to nebitno, prepisi kako je u saglasnosti...
Ja sam se registrovao bez tih nasih Ć ,Š, Đ slova, bitan je br pasosa.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam aplicirao za termin 20.07. za radnu boravisnu vizu,na odobrenje mi stoji datum 11.07
E sada, ako mi daju termin posle 11.januara, jel mi zastaruje ovo odobrenje i moram da vadim drugo, ili se to ne vazi jer sam usao u proceduru?
I ako vadim novo odobrenje, nije onda isti broj, automatski ja onda treba da apliciram za novi termin?
Molim za odgovor ko je upucen u ovu temu i ko je mozda imao slicnog iskustva!
Hvala unapred!

Ja sam aplicirao za termin 20.07. za radnu boravisnu vizu,na odobrenje mi stoji datum 11.07
E sada, ako mi daju termin posle 11.januara, jel mi zastaruje ovo odobrenje i moram da vadim drugo, ili se to ne vazi jer sam usao u proceduru?
I ako vadim novo odobrenje, nije onda isti broj, automatski ja onda treba da apliciram za novi termin?
Molim za odgovor ko je upucen u ovu temu i ko je mozda imao slicnog iskustva!
Hvala unapred!

I mene to sad plasi..meni je takodje 11/7 s tim sto sam se reg.18/7.. Ako su stigli sa termina do 15/7 a tad je dat 24/11..a dusanka je dobila 22 januara..ja ne razumem gde su tih mesec dana..

Pozdrav svima na temi,

Ovako. Moja tetka je u Nemačkoj bila dugo na crno ali sada se vratila i dobila naš pasoš (srpski). Međutim moja baba je u Nemačkoj i ima tamo boravak i radnu vizu. Baka ima zdravstvenih problema. Da li baka ima pravo da dovede moju tetku da se brine o njoj?

Kakav je postupak?

Ako može bilo kakvo objašnjenje i ako imate linkove bilo na srpskom bilo na nemačkom.

P.S: Tetka je za svo ovo vreme provedeno u Nemačkoj dosta solidno naučila nemački.

Čuo sam da bi ona trebalo da aplicira u Srbiji za vizu (da li može sve to da obavi u Nemačkoj ili pak ne?) da li je to tačno?

Hvala unapred.

Pa kako tek u januaru termin. Jos nisu decembar izdelili. Al ste u Bg ambasadi ili Sarajevo

Bg ambasada, ali mislim da, ako ste citali forum od pocetka, nema pravila u davanju termina. Neko dobije termin pre iako je aplicirao kasnije od drugih....i još termin bude za manje od mesec dana i sl.....uopste nema nikakvog reda i pravila, tako mi se cini.

Pozdrav svima na temi,

Ovako. Moja tetka je u Nemačkoj bila dugo na crno ali sada se vratila i dobila naš pasoš (srpski). Međutim moja baba je u Nemačkoj i ima tamo boravak i radnu vizu. Baka ima zdravstvenih problema. Da li baka ima pravo da dovede moju tetku da se brine o njoj?

Kakav je postupak?

Ako može bilo kakvo objašnjenje i ako imate linkove bilo na srpskom bilo na nemačkom.

P.S: Tetka je za svo ovo vreme provedeno u Nemačkoj dosta solidno naučila nemački.

Čuo sam a i čitao sam da zahtev treba da podnese u Srbiji u Nemačkoj ambasadi , da li može da sve to tetka obavi u Nemačkoj ili ipak mora sve u Srbiji?

Hvala unapred.

Pozdrav svima na temi,

Kakav je postupak?

Pročitao sam da se ceo postupak mora obavit u nemačkoj ambasadi u Srbiji, da li je to tačno tj. da li se može sve obaviti u Nemačkoj?

Hvala unapred.

Iskreno se nadam da cete svi koji ste aplicirali u julu dobiti bar decembar....nemojte odmah da se sekirate, eto opet ne idu po redu, ima ljudi koji su aplicirali pre mene, a niko nije javio da je dobio termin. Ko ce ga znati!?!

Moj poslodavac i ja smo bili u auslanderbehorde da vidimo da u De zavrsimo vizu. I on pitao da ured posalje dopis za vanredni termin. Oni su mi objasnili dda se desavalo da kad poslodavac ili ured trazi ternim brzi, da konzulat ostavi da cekamo duze. I ppitali da li hocu da salju doppis ili ne. Ja rekla ne. Tako da moguce da ste zbog toga dobili tako kasno termin.

Moj poslodavac i ja smo bili u auslanderbehorde da vidimo da u De zavrsimo vizu. I on pitao da ured posalje dopis za vanredni termin. Oni su mi objasnili dda se desavalo da kad poslodavac ili ured trazi ternim brzi, da konzulat ostavi da cekamo duze. I ppitali da li hocu da salju doppis ili ne. Ja rekla ne. Tako da moguce da ste zbog toga dobili tako kasno termin.

Vrlo moguce!

Nemoj da storniras termin, probaj za to vreme da nadjes novog poslodavca, imas skoro tri meseca sanse da dobijes novi ugovor i zustimmung.
Pa ne moze tako, westun1983, ja sam prijavljenja za zaposlenje sa odobrenjem nemačke službe za zaposlenje pod odredjenim brojem zustimmunga...a taj drugi posao će imati drugi broj zustimmunga, tako da....

- - - - - - - - - -

Pa u pasosu je slovo D sa crticom odakle da nadjem na tastaturi crticu! Znaci da napisem Dordevic? A inace sam djordjevic nejasno mi je

Šta si uradi na kraju Maci1986...jesi se prijavila ponovo?

Jesam, morala sam i na kraju dva meseca bacena u vodu mada ovo saglasnost mi vazi sest meseci a izdata je po novom datumu 20.09.2017 tako da imam malo nade da cu stici i da ne kasnim mnogo! sta je tu je, morala sam da storniram jer mi je bilo netacno! E sad je pitanje hocu li stici ili ce saglasnost da isto padne u vodu! Mnogo sam vam bila dosadna, izvinite! Ali muke su muke

Da li ima nekog ko je slao zahtev za vizu za kurs nemčkog u Nemačkoj? Naime ja bih trebala sa kursom da krenem u Februaru, mislila sam da je 3 meseca dovoljno ako apliciram sad krajem Okt kada dobijem potvrdu iz skole iz nemačke al čitajuci vase komentare nzm da li da odlazem to? Da li je neko imao iskustva sa tim ili je ovde vecina aplicirala za radnu vizu? Puno srece svima

Sent from my D6503 using Tapatalk

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back