Posle 59 dana stigao mi je mail za termin za spajanje porodice.Datum - 11.10.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav!Dali je neko dobio poziv za viziranje pasosa,I koliko je cekao obradu zahteva za radnu vizu!
Pozdrav, možda glupo pitanje ali gdje su formulari za traženje vize za zapošljavanje (obično, ne plava karta)?
Ako je to ovo
http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/4689894/Daten/7767663/EWT022_262BeschV.pdf
gdje je onda tu prostor za fotografiju (Dve fotografije nalepite na predviđeno mesto (na svaki obrazac po jednu))?
Hvala
Nije to,treba ti zahtev za vizu,imas na sajtu ambasade,tamo je prostor za sliku...a taj papir potpisi i predaj zajedno sa dokumentima plus dve kopije naravno
Hvala svima na odgovorima![]()
Kada sam potvrdio termin, pisalo je da mi je termin od 13:15 do 15h i to mi deluje predugo. Jel zna neko kako izgleda to sve, da li postoji intervju ili se samo razvrstavaju dokumenta?
Jedno pitanje,imam astmu u nekom laksem obliku da li mi to moze predstavljati problem kod dobijanja vize i da li je neophodno to negde napisati?
Mene isto zanima da li je neko uspeo da spoji poroducu dok nije zavrsio nostrifikacioni proces, cuo sam da moze ali bi bilo dobro da neko to potvrdi ko je vec odradio sve.Moze li neko iz licnog iskustva da mi kaze, posle koliko vremene, medicinska sestra u DE moze da podnese zahtev za pripajanje porodice. Da li mora da ceka da istekne prvi ugovor, ili moze posle prva tri meseca? U sustini, koliko sve to odprilike traje? Hvala unapred!
Imam pitanje povodom boravisne vize odnosno radne posto nisam uspeo pronaci slucaj kao moj.
Dobio sam vizu: spajanje porodice na 3 meseca. E sad mene zanima posto sam vec u nemackoj kako i sta trebam uraditi da dobijem boravisnu odnosno radnu dozvolu na duzi period. Supruga mi je zaposljena za stalno i ona je clan eu odnosno bugarski drzavljanin. Sad ja sam dobio vizu: Mult . FAMILIENANGEHÖRIGER EINES FREIZÜGIGKEITSBERECHTIGTEN UNIONSBÜRGERS GEM.& 3 FREIZÜGG/EU . E sam mene zanima i jos imam li pravo raditi sa tom vizom i kako dalje zatraziti boravisnu a ujedno i radnu vizu. Nalazim se na podruciju bavarske. Unapred hvala! ???
Pozdrav svima.Da li moze da se dobije boravisna ili radna viza u Nemačkoj ako imam prijavljen boravak u Bugarskoj.Hvala
Cao svima,
imam pitanje za MIDHealer-a, kada se predaje za plavu kartu jedna od stavki je Izvod iz privrednog registra Nemačke. Da li je ovo neophodno (vidim da pise sa strane da se time može ubrzati proces ali ne pise kao za osiguranje "po potrebi" pa bih rekla da je obavezno. S druge strane ne verujem da bi meni firma dala bilans primanja i rashoda)? Hvala unapred![]()
Поздрав свима. Овако, добио сам визу на 6 месеци, пријављен сам у фирми која је у Франкфурту али у њој не радим, само су ми направљени папири преко фирме. Потребно ми је било да се пријавим негде у близини Франкфурта како бих даље завршавао визу на 3 године. Пре неколико недеља пријавио сам се на стан у близини Франкфурта и тражили су ми потврду да радим у тој фирми да би ми продужили визу на 3 године а пошто ја не могу да добијем ту потврду јер не радим у тој фирми, шта даље да радим како бих могао да продужим визу ? Рекли су ми уколико не доставим ту потврду да ће ми поништити визу и морам се вратити за Србију.
Jedno pitanje, imam vizu dobijenu u srb na osnovi radnog ugovora, ovde sam se prijavio u opstini i bio sam u Ausläderamt-u da se prijavim ali sam dobio termin tek za 10.08. da predam dokumenta. Počeo sam da radim 1.08.
Da li ja uopšte mogu da radim pre predaje dokumenata u Ausläderamt-u???
Dobar dan gospodo. Imam jedno pitanje vezano za spajanje porodice preko deteta. Zena i ja smo vencani u Srbiji,zena ima nemacku trajnu vizu i dete nam je rodjeno u nemackoj u Dortmundu. Dete je dobilo drzavljanstvo nemacko samim tim i pasos. Zena je na trudnickom bolovanju do 1 novembra, posle pocinje da radi. Radice krace radno vreme, samim tim joj je i plata manja. Da li neko zna proceduru, koliko novca je potrebno da me izdrzava, dok ne nadjem posao. I da li ce me odbiti mozda za vizu???
Pre svega moram reci, svaka cast za temu i opis mogucnosti dobijanja radne dozvole, ovo je do sada najopsirnije sto sam mogao pronaci u vezi odlaska u Nemacku.
Imam par pitanja,
znam da ste vec napomenuli da spajanje porodice podrazumeva da su deca maloletna, ali me interesuje da li postoji mogucnost spajanja ako su punoletni? U slucaju da su oba roditelja otisli u Nemacku, imaju radnu dozvolu i vizu, a deca (punoletna) nisu zadovoljna zivotom u Srbiji pa bi da dodju u Nemacku kod roditelja sa polozenim minimum A1 nivo-om Nemackog. Pri tome ne mislim da je glavni razlog nezadovoljstvo zivota u Srbiji, nego samo da li to ima nekog dobrog uticaja prilikom trazenja vize u Ambasadi, da li to znaci nesto ako su roditelji u Nemackoj?
Sledece pitanje je, ako ja imam zanat koji je veoma trazen u Nemackoj ( Tehnicar za kompjutersko upravljanje - radnik na CNC masinama ), posto je masinstvo u pitanju strucni jezik je engleski, a pitanje glasi da li bih mogao sa odlicnim poznavanjem Engleskog jezika da odem u biro za zaposljavanje u Nemackoj i trazim posao u struci?
Postovani,radim u Nemackoj 6 meseci.Prvu radnu dozvolu sam dobio na tri godine.Ne radi se o Blue Card vec je klasicna viza u pitanju.Firma sa kojom sam stupio u kontak i koja je garantovala za mene,je i firma naravno u kojoj sada radim.Moj bruto na godisnjem nivou je 25000.Moje pitanje je...Koje su moje obaveze prema firmi,u smislu ostanka rada u njoj?Da li sam duzan da ostanem do kraja isteka prve radne vize ili kraci vremenski poeriod,ili mozda cak i vise od te tri godine!?
Unapred hvala.
Prijatelju,
Obzirom da se razumeš u ovu temu, imam jedno pitanje za tebe. Ja dolazim iz Srbije, ali imam dvojno državljanstvo, odnosno po rođenju imam i hrvatsko državljanstvo. Planiram se seliti za Nemačku. Međutim jedan od mojih sinova je maloletan i ima 14 godina, dok je drugi punoletan i napunio je ove godine 18 godina. Međutim, obzirom da je on slepo lice i da je višestruko ometen u razvoju, ja sam sada na sudu podneo zahtev nad starateljstvom. Kakva je situacija po ovom pitanju. Da li ja mogu njega bez problema da prijavim preko mene. Supruga i oni nemaju hrvatsko državljanstvo.
Pozdrav i hvala unapred.
Postovani,
da li je neko imao situaciju da je pod nekim kreditom a da ima ponudu da ode u Nemacku da radi prijavljeno? Kakva je situacija onda ? Da li se gleda uopste kreditna zaduzenost pri predaji dokumenta za izradu radne vize?
Hvala
Jedno pitanje,imam astmu u nekom laksem obliku da li mi to moze predstavljati problem kod dobijanja vize i da li je neophodno to negde napisati?
Danas dobila vizu,posle dve nedelje od predaje zahteva u ambasadi!