Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima! Citala sam temu, veoma je korisna i hvala svima sto su javno podelili dragocene informacije.

Imam jedno pitanje, na koje nikako ne mogu da nadjem odgovor. Situacija je sledeca: u procesu sam za dobijanje madjarskog drzavljanstva. Kada se to i desi, dobijem pasos, plan mi je, kao i mnogima da se uputim u Nemacku. :)
E sad, imam verenika, sa kojim planiram vencanje. Neki ljudi su mi rekli da se nikako ne uzimamo pre nego sto ja odem u Nemacku, da je bolje da on dodje tamo turisticki i da tamo obavimo vencanje. S druge strane, ja sam nasla neke informacije na internetu, da se u procesu spajanja porodice obraca paznja da li je vencanje obavljeno pre ili posle mog dolaska u Nemacku, nalazenja posla itd... Ako je posle, da se vrse neke provere, da je komplikovanije i sporije.

Cilj nam je naravno, da i on dobije boravisnu i radnu dozvolu sto je pre moguce.

Znam za detalje o velicini stana i dovoljnom primanju. Ne znam gde i kada da se vencam, da li i gde je potrebno da on dostavi sertifikat o A1. :)

Hvala svima unapred

Ako može malo pojašnjenje, na formularu za podnošenje vize za zapošljavanje (obična), pod tačkom 9 (Svrha boravka u SRNJ), na dnu piše (sa mjestom predviđenim za kvačicu):

Ich beabsichtige, mich nicht länger als zwölf Monate im Bundesgebiet aufzuhalten und beantrage ein Visum mit einer Gültigkeit für den
gesamten Aufenthaltszeitraum. Nameravam da ne boravim na teritoriji Savezne Republike Nemačke duže od dvanaest meseci i podnosim
zahtev za izdavanje vize koja važi za čitavo vreme mog boravka.

Pogledajte prilog 452667

Da li to treba označiti ili ne? U konkretnom slučaju ponuđen mi je ugovor na 2 godine, ali vjerovatno prva viza ide na godinu dana. Dakle namjeravam boraviti duže od 1 godine, ali ću vjerovatno morati produžavati vizu.
Šta da stavim tu?

ja sam se isto dvoumio i na kraju ću ostaviti prazno. Baš iz tog razloga koji si naveo...

Nemanja88 ili BILO KO KOGA NE MRZI DA NAPISE PAR RECENICA ... :gace:
veliki pozzz
posto nisam u toku STA JE POTREBNO DA IMAM OD PAPIRA DA BIH ZATRAZIO TERMIN ZA VIZIRANJE ???? Naravno vazeci pasos itd....
oprosti na ovakvom pitanju ali nov sam u ovoj sljaci ...sory
P.S Imam ugovor sa poslodavcem u Nemackoj samo da mu javim termin da nepravimo veliku razliku izmedju ugovora o radu i termina viziranja, kapiras...
LP Dalibor
HVALAAAAA....

Poslednja izmena:
meni javili danas za 10. novembar
a zahtev sam podneo 5. jula

Za koju vizu? Je l za onu sa saglasnošću Nemačke nacionalne službe za zapošljaavanje?

Hvala!!

Pitam jer ja čekam od 15.6. za nacionalnu vizu (BEZ SAGLASNOSTI) jer mi je diploma verifikovana i plata ok . Da mi ne treba saglasnost obavestila me je agencija unajmljena od strane firme sa kojom imam potpisan ugovor od juna meseca i stalno datum pomeramo jer nemam nikakvu info o terminu iz ambasade.
Rekoh da sam prijavu za termin poslala 15.6. i odmah dobila obaveštenje o registracionom broju...ali ništa od mejla sa intervjuom i dalje...

Pitanje za MidHealer -a
Viza tip D mi je u pasošu i važi od 10.07.17. Dobio sam danas Aufenthaltstitel i ona mi važi od 10.08.17. do 06.07.19. jer mi i pasoš važi do tog datuma. Sad... žena mi danas u Ausläderamt-u spomenu da ponovo trebam Zustimmung vaditi posle tog vremena valjda... nisam je razumeo najbolje da li zbog novog pasoša kad budem izvadio jer onda ni ova Aufenthaltstitel karta više ne važi ili je spomenula u kontekstu promene firme pre navršenih 2 godina da mora cela procedura opet...???
Inače sam počeo da radim 01.08.17. i ugovor mi je za stalno...

Pomoc,dobio sam radni ugovor,posao elektroinstalatera,cekam broj odobrenja da mi posalje vlasnik firme iz DE,na onom papiru iz Bundesagentur für arbeit u odeljku gde pise Qualifikation mi je oznaceno polje Ausbildung als elektroanlagenmonteur.Jel mi treba papirologija za deficitarna zanimanja ili ono drugo za bilo koje?Da li mi je dovoljan A1 nemacki,gazda ne pravi pitanje

Pitanje za MidHealer -a
veliki pozzz
posto nisam u toku STA JE POTREBNO DA IMAM OD PAPIRA DA BIH ZATRAZIO TERMIN ZA VIZIRANJE ????
Naravno vazeci pasos itd....
Oprosti na ovakvom pitanju ali nov sam u ovoj sljaci ...sory
P.S Imam ugovor sa poslodavcem u Nemackoj samo da mu javim termin da nepravimo veliku razliku izmedju ugovora o radu i termina viziranja, kapiras...
LP Dalibor
HVALAAAAA....

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back