Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijatelju,

Obzirom da se razumeš u ovu temu, imam jedno pitanje za tebe. Ja dolazim iz Srbije, ali imam dvojno državljanstvo, odnosno po rođenju imam i hrvatsko državljanstvo. Planiram se seliti za Nemačku. Međutim jedan od mojih sinova je maloletan i ima 14 godina, dok je drugi punoletan i napunio je ove godine 18 godina. Međutim, obzirom da je on slepo lice i da je višestruko ometen u razvoju, ja sam sada na sudu podneo zahtev nad starateljstvom. Kakva je situacija po ovom pitanju. Da li ja mogu njega bez problema da prijavim preko mene. Supruga i oni nemaju hrvatsko državljanstvo.

Pozdrav i hvala unapred.

Postovani,radim u Nemackoj 6 meseci.Prvu radnu dozvolu sam dobio na tri godine.Ne radi se o Blue Card vec je klasicna viza u pitanju.Firma sa kojom sam stupio u kontak i koja je garantovala za mene,je i firma naravno u kojoj sada radim.Moj bruto na godisnjem nivou je 25000.Moje pitanje je...Koje su moje obaveze prema firmi,u smislu ostanka rada u njoj?Da li sam duzan da ostanem do kraja isteka prve radne vize ili kraci vremenski poeriod,ili mozda cak i vise od te tri godine!?
Unapred hvala.

Pozdras svima.
Kao da mi nije dovoljno što čekam skoro dva meseca za termin za spajanje porodice,već moram da se bavim i drugim glupostima.U vezi sa tim imam jedno pitanje .Da li neko zna da li će u Ambasadi da mi prave problem zbog toga što u pasošu moje ćerke je njeno ime napisano Nađa, a u internacionalnom izvodu je napisano Nadja. S druge strane ne želim da mi ćerku prekrste u Nada,s obzirom da oni nemaju nikakve kvačice.
Hvala unapred!

Malo sam zardjala sa forumima , pa ne zamerite ako napravim neku gresku u kucanju :)

Moj problem. Imam ugovor , zustimmung i sve papire koje traba da predam u ambasadu. Termin cekam od jula. E sad sadasnji poslodavac nema vise uslova da mi produzi radni odnos po dolasku u Nemacku ali nece povuci ugovor da bih dobila vizu. Kako sad dalje ide.

Nadjem novi posao i sta predajem dalje. U pitanju je selidba iz Minhena u Berlin.

Da li cuvenu boravisnu karticu dobijam samo po prijavi na adresu ili moram da cekam nov posao pa da mi onda rade kartice za boravak i karticu za rad.

I da kako novom poslodavcu sada pisem. Da imam ulaznu vizu koja traje 6 meseci i koju menjam u Nemackoj za radnu ili kako to vec ide. Hvala

Poslednja izmena:
2 meseca i 8 dana otkako sam se prijavila na termin i DANAS stigne ovaj mejl:

Sehr geehrte Damen und Herren,
Poštovane dame i gospodo,

Sie interessieren sich für einen Arbeitsplatz in Deutschland oder haben sich bereits für einen Termin in der Kategorie „Arbeitsplatzsuche“ registriert? Serbische Staatsangehörige benötigen bei der Einreise in die Schengener Staaten für einen touristischen Aufenthalt von bis zu 90 Tagen pro Halbjahr kein Visum. Diese Zeiträume können auch für die Suche nach Arbeitsplätzen genutzt werden.
Želite da tražite posao u SR Nemačkoj ili ste se već registrovali za termin u rubrici „Traženje posla/ Arbeitsplatzsuche“? Srpskim državljanima nije potrebna viza za ulazak u zemlje Šengenskog sporazuma za turistički boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci. Te vremenske periode možete koristiti za traženje poslova.

Die Botschaft ist bemüht, allen Anfragen gerecht zu werden und im Rahmen ihrer Möglichkeiten Termine anzubieten.
Ambasada se trudi da na sve upite ravnopravno odgovori i u skladu sa mogućnostima zakaže termine.

Im Gengensatz zu den Bewerbern für die anderen Kategorien, haben Sie die Möglichkeit, ohne Visum nach Deutschland zu reisen und sich einen Arbeitsplatz zu suchen. Wir bitten deshalb um Verständnis dafür, dass wir Terminwünschen für die Kategorie „Arbeitsplatzsuche“ auf Grund des sehr hohen Antragsaufkommens nur eingeschränkt nachkommen können und mit langen Wartezeiten gerechnet werden muss.
Za razliku od podnosioca zahteva za druge kategorije, Vi imate mogućnost i bez vize da putujete za SR Nemačku i tamo tražite posao. Te molimo za razumevanje da radi veoma velikog broja zahteva samo u određenoj meri možemo zakazivati termine za predavanje zahteva radi traženja posla. Stoga treba računati sa dužim periodom čekanja na termin u toj kategoriji.

Aufgrund des hohen Antragsaufkommens versucht die Botschaft, alle verfügbaren Verarbeitungskapazitäten der Antragsbearbeitung zu widmen. Eine individuelle Beratung jedes einzelnen Antragstellers ist aus Kapazitätsründen leider nicht möglich. Wenn ein Termin für Sie frei wird, erhalten Sie eine Terminbestätigung. Alle für die Terminbuchung und das Antragsverfahren erforderlichen Informationen, finden Sie auf unserer Webseite. Schriftliche oder telefonische Anfragen zu Terminen können wir auf Grund des hohen Antragsaufkommens nicht beantworten. Wir bitten um Verständnis.
Zbog velikog broja zahteva za vize, Ambasada se trudi da sve postojeće kapacitete koristi za obradu zahteva. Iz razloga nedovoljnih kapaciteta lično savetovanje podnosioca zahteva za vizu, nije moguće. Čim se za Vas oslobodi termin, dobićete potvrdu o istom. Na našem internet sajtu naćićete sve informacije u vezi zakazivanja termina i podnošenja zahteva za dobijanje vize. Zbog velikog broja zahteva, ne možemo odgovarati na upite putem telefona ili mejla. Molimo za razumevanje.
Wenn Sie bereits eine Reservierung haben und in der visafreien Zeit reisen können, wären wir Ihnen dankbar, wenn Sie Ihre Reservierung stornieren würden.

Ambasada Vam je zahvalna ako biste stornirali termin ukoliko ste ga već rezervisali, a imate mogućnost da putujete po principu bezviznog režima.

Mit freundlichen Grüßen

Ihre Visastelle

Da li je još nekome stigao ovakav mejl i da li je generičan poslat svima ili su eto odlučili da moja prijava čeka još mesec, dva, tri :O

Pišite kad dobijete termin i posle koligo ga dobijate!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back