Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da vidis onda u tom slucaju mi je bolje da cekam radnu vizu. Samo ja sam kao i vecina aplicirao 3-5 posto sam to tumacio da se gleda po zavrsenoj skoli a ne po radnom iskustvu. Masinski sam tehnicar a gore treba da radim gips i moleraj
Kako to, jer ono sto ti u ugovoru pise tj.
radno mesto koje ides raditi za to treba da imas kvalifikovanu diplomu i po novom i po starom za 3-5,ako nije vracaju bez razmisljanja.

Da vidis onda u tom slucaju mi je bolje da cekam radnu vizu. Samo ja sam kao i vecina aplicirao 3-5 posto sam to tumacio da se gleda po zavrsenoj skoli a ne po radnom iskustvu. Masinski sam tehnicar a gore treba da radim gips i moleraj
Gleda se po školi nisi razumeo, jezik ne bi trebao da se gleda a za radnu vizu ćeš moći samo u svojoj struci da radiš ili ako si nedovoljno kvalifikovan da se tamo dokvalifikuješ. Nemoj sad ovo da razumeš kao PREKVALIFIKACIJA nego kao DOKVALIFIKACIJA.

Da li je neko vrsio nostrifikaciju diplome kao Masinski tehnicar, jer na stranici Anerkennung in Deutschland ne mogu naci nigdje zanimanje masinski tehnicar nego ono tipa mehatronicar, operater cnc masina itd. tj. sve smjerovi u masinskoj skoli koji sada postoje, a ja sam zavrsio srednju masinsku skolu i to za masinskog tehnicara. Ako je neko uspio dobiti vizu i otici kao masinski tehnicar molio bih da mi objasni kako to sve obaviti.

Može li neko ko je bolje upućen pojasniti kako će se i pod kojim uslovima dobijati " viza za traženje posla" .
Koji nivo kvalifikacija će biti potreban itd.
HVALA
Jezik certifikat b1,uvid u vas devizni racun i dovoljno na racunu eura za zivot za tih 6 meseci,svako je moze dobiti ako to ispuni,ne smes nista raditi u Nemackoj dok trazis posao,kad pronadjes posao nazad u Bg ambasadu po radnu vizu,i kruna svega je da mozete pronaci posao samo onaj za koji imate priznate kvalifikacije u Nemackoj i nista drugo.

Jezik certifikat b1,uvid u vas devizni racun i dovoljno na racunu eura za zivot za tih 6 meseci,svako je moze dobiti ako to ispuni,ne smes nista raditi u Nemackoj dok trazis posao,kad pronadjes posao nazad u Bg ambasadu po radnu vizu,i kruna svega je da mozete pronaci posao samo onaj za koji imate priznate kvalifikacije u Nemackoj i nista drugo.
drugim recima, takva viza ne treba nikom zivom!

Pa u sustini takva viza i nije smisljena za nas vec za zemlje iz Azije,Afrike,Amerike itd.Jer po novom zakonu sad svi oni mogu za Svabiju ali oni su mnogo udaljeni od Svabije i mnoge te zemlje ne mogu uopste bez vize ni turisticki da putuju u Nemacku za razliku od nas koji imamo samo 1000km do Nemacke granice, i mi ako hocemo da trazimo posao mozemo bez problema da odemo u Nemacku i bez te vize 3 meseca u toku godine i da pronadjemo posao,tako da ta viza i nije za nas u sustini.

Kada se uzme viza za trazenje posla, nadjete posao u Nemackoj, i ostajete u Nemackoj gde menjate vizu u radnu nakon sto pronadjete posao. Nema logike vracati se nazad, ne pisite kojesta. Malo istrazite po nasim sajtovima i DW pa cete videti. Sve je to jos uvek povrsno ali tako je. Verovatno ce biti i varijante gde ce neko dati garanciiju za vas, dok trazite posao.

• Podržavam
Reactions: ar4
Kada se uzme viza za trazenje posla, nadjete posao u Nemackoj, i ostajete u Nemackoj gde menjate vizu u radnu nakon sto pronadjete posao. Nema logike vracati se nazad, ne pisite kojesta. Malo istrazite po nasim sajtovima i DW pa cete videti. Sve je to jos uvek povrsno ali tako je. Verovatno ce biti i varijante gde ce neko dati garanciiju za vas, dok trazite posao.
Ta viza se ne zove bez razloga viza za trazenje posla,da je tako da mozes ostati sa tom vizom pa svi bi se za nju prijavljivali,kakve garancije to su price za malu decu to ne postoji,i jos nesto za tu vizu morate imati oko 5000 eura na deviznom racunu kao dokaz da se mozete izdrzavati sami dok trazite posao,pa to ko ima njemu je dobro i u Srbiji,tako da ta viza je nista.Imate na sajtu Nemacke vlade sve ove detalje sve je vec poznato.

Ta viza se ne zove bez razloga viza za trazenje posla,da je tako da mozes ostati sa tom vizom pa svi bi se za nju prijavljivali,kakve garancije to su price za malu decu to ne postoji,i jos nesto za tu vizu morate imati oko 5000 eura na deviznom racunu kao dokaz da se mozete izdrzavati sami dok trazite posao,pa to ko ima njemu je dobro i u Srbiji,tako da ta viza je nista.Imate na sajtu Nemacke vlade sve ove detalje sve je vec poznato.
Do pre nekoliko meseci je ta viza mogla da se dobije sa fakultetskim odnosno visim obrazovanjem, vise je nema na sajtu ambasade. I da, kada nadjete posao, ostajete u Nemackoj gde je u odredjenoj instituciji menjate u radnu odnosno boravisnu. Pretpostavljam da ce tako biti i po novom kada uvedu i za srednjoskolsko obrazovanje.

Evo pa pročitajte šta stoji na sajtu nemačke ambasade u Beogradu u vezi novog zakona. Piše od 01.03.2020. i da ko ima znanje jezika može da aplicira za vizu za traženje posla, a da je za radnu vizu potrebna priznata diploma i ugovor o radu nigde ne stoji znanje jezika i koji nivo. Ako je tebi gazda dao ugovor znači da mu odgovaraš znao-neznao jezik šta se to njih tiče. https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2250466
slazem sa sa tobom i novim zakonom meni vec sad firma radi prizananje moje diplome u nemackij da bi ja po novim zakonu otisao da radim bez znananja jezikai imam ugovor o radu sa njom a tamo idem na predavaje jezika

Citat

Evo pa pročitajte šta stoji na sajtu nemačke ambasade u Beogradu u vezi novog zakona. Piše od 01.03.2020. i da ko ima znanje jezika može da aplicira za vizu za traženje posla, a da je za radnu vizu potrebna priznata diploma i ugovor o radu nigde ne stoji znanje jezika i koji nivo. Ako je tebi gazda dao ugovor znači da mu odgovaraš znao-neznao jezik šta se to njih tiče. https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2250466
Možda neće biti potrebno znanje jezika za poslodavca ,ali itekako ce tražiti jezik kad se bude nostrifikovala diploma ,tjs jedan od uslova ce biti jezik ako je vasa struka kvalifikovana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back