Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima,
Vec duze vreme pratim ovu temu.Da li zna neko sta se desava trenutno u Ambasadi ? Do termina je nemoguce doci, doslo je do zastoja kod njih. Da li je neko u skorije vreme dobio vizu? Ja sam trenutno u Nemackoj, agencija je dala saglasnost da radim, potpisala ugovor i cekam sada za termin, ali danima se nista ne desava, a meni u skorije vreme istice turisticka viza ???? Bila bih zahvalna da mi neko odgovri ☺

Poštovane kolege forumsši,

Dugo pratim ovaj forum i želeo bih da se prvi put upišem sa pitanjima vezanim za spajanje porodice. Dosta sam pročitao ovde, ali neke informacije do sada nigde nisam uspeo da pronađem a nadam se da će mi uskoro zatrebati.

Naime, ja i moje dvoje dece bi u nekom narednom periodu trebalo da se pridružimo mojoj supruzi koja je u Nemačkoj. Zanima me sledeće pa bih bio zahvalan ako bi mi neko sa iskustvo spajanja poridice mogao pomoći.

Da li prilikom aplikacije za termin ja moram da podnesem tri odvojene ( za mene + za dvoje dece), pošto koliko vidim na sajtu ambasade aplikacije za supružnika i dete stoje odvojeno?
Ako prilažem odvojeno, da li te papire oni spajaju i dobijamo (kad dobijemo..) termin zajedno? Logično je da idemo na termin zajedno, ali nisam siguran...

Da li išta znači ambasadi ako ja isto nađem posao u Nemačkoj tj. poslodavca koji bi poslao papire da bih ja po dolasku počeo da radim (ugovor ilii šta god treba od poslodvca) ?

i ono najvažnije, koliko se sada čeka na termin za spajanje porodice....predpostavljam da je nekoliko meseci ali eto ako je neko skoro to završio ili zna nešto više od mene bio bi od pomoći..

Hvala unapred i živi bili

Prilikom registracije za termin upisujete svoje lične podatke koji se traže, kao i brojeve pasoše dece i ukoliko ste vas troje upisujete broj posetilaca 3 .U Ambasadu idete naravno svi zajedno u terminu koji budete dobili.
Za Vas popunjavate formulare pridruživanje supružnika,a za decu pridruživanje deteta roditeljima.Sve potrebne papire predajete zajedno i nakon toga čekate.
Ja sam čekao termin dva meseca,ali vidim da je sad to tri+ iz nekog razloga.Što se tiče posla sigurno da ne može da škodi ,s obzirom da po dobijanju vize odmah možete da radite.
Naoružajte se strpljenjem i samo napred.

8 nedelja sigurnih....

- - - - - - - - - -

Zdravo svima,
Vec duze vreme pratim ovu temu.Da li zna neko sta se desava trenutno u Ambasadi ? Do termina je nemoguce doci, doslo je do zastoja kod njih. Da li je neko u skorije vreme dobio vizu? Ja sam trenutno u Nemackoj, agencija je dala saglasnost da radim, potpisala ugovor i cekam sada za termin, ali danima se nista ne desava, a meni u skorije vreme istice turisticka viza ???? Bila bih zahvalna da mi neko odgovri ☺
Imamo identicnu situaciju.S tim sto sam ja predao za vizu.31.08.2017..jos uvek nema odgovora za vizu proslo je 8 nedelja.pozzz

Ja ocekujem ovih dana da dele i nadam se da ce biti decembar,jer su stigli do 24/11 a ne 2018..zavisi kad ste se prijavili..ja sam 18.7 i molim boga da budem u sledecoj turi ako uopste ima nekog reda..

Muz registrovao se 11 avgusta a ja 25 avgusta. Znam osobu koja je dobila termin 4 decembra a registrovala se sredinom juna, pa je preskocili, pa nakon imejla ambasadi dobila 4 decembar.

Postovanje.Imam nekoliko pitanja.Na bilo koje ako dobijem bilo kakav odgovor bicu zaista mnogo zahvalan.

1) Zaposljenje sa odobrenjem po clanu 26 da li to znaci da kada tek dobijem radni ugovor od poslodavca i dokument na kom stoji da niti jedan Nemac ne odgovara poslodavcu,da li tek kada dobijem taj dokument mogu da rezervisem razgovor ili mogu ranije?

2)Termin za apliciranje radne vize sam zakazao juce preko sajta ambasade,popnuio sve,ali mi nista nije stiglo,niti mail kao vid potvrde niti da sam napravio gresku ili da sam popunio ispravno polja n a stranici.

3) Da li mi je potreban A1 ako cu raditi na placu automobila ( pranje kola i premestanje vozila...)

4) Sutra kada budem u Nemackoj i dobijem boravisnu dozvolu, da li moja supruga mora pri spajanju porodice da ima sertifikat A1 ili ne ?

5) Da li je istina da Agencija moze nesto vise da uradi za mene ili nije to jest da li je i sada kao i pre neku godinu sistem da se ceka posle 12 nocu da se popuni termin ili je sada to drugacije ?

Zaista bilo kakav odgovor mi je od enormne pomoci.

Hvala !!!

8 nedelja sigurnih....

znači 2 meseca za vizu + pre toga 3 meseca minimum za termni...nekih 5-6 meseci za spajanje porodice, sjajno zaista :mrgreen:

Da li ima nekih naznaka produktivnijeg rada u ambasadi što se tiče radnih/boravišnih viza? Moja supruga je u januaru i termin i vizu završila za mesec dana + je morala dva puta da ide u ambasadu da donosi neka dokumenta ( nije blue card u pitanju)...

Poslednja izmena:
Zdravo, hvala na odgovoru. Mada, sada me malo plasite. Kazete da cekate vec 4 meseca na termin. Da li je problem da svako napise za koju kategoriju ceka? znam da se za spajanje porodice ceka najduze, ali za radne dozvole, plave karte i obrazovanje ne bi trebalo da bude bas toliko. Hvala unapred :)

Ja od 21.07 čekam za termin , zaposlenje sa izdatom privremenom radnom dozvolom

Zdravo, hvala na odgovoru. Mada, sada me malo plasite. Kazete da cekate vec 4 meseca na termin. Da li je problem da svako napise za koju kategoriju ceka? znam da se za spajanje porodice ceka najduze, ali za radne dozvole, plave karte i obrazovanje ne bi trebalo da bude bas toliko. Hvala unapred :)

Ja sam med.sestra cekam za posao negovatelja,registrovala sam se za vizu za izdatom saglasnoscu po 26,2 clanu

Pozdrav svima.Ako moze neko da mi pomogne u vezi dobijanja radne dozvole u Nemackoj u Hamburgu.Ja sam u Hamburgu vec 2 meseca i moj poslodavac ima volje da mi da posao.On je meni napravio ugovor,mi smo sve to uredno potpisala.Koji je sada sledeci korak?Sta treba moj poslodavac da uradi dalje?Kojoj ustanovi u Nemackoj on treba da posalje zahtev i sta je sve potrebno od dokumentacije da bih ja dobio radnu dozvolu i da bih mogao kasnije da podnesem zahtev za radnu vizu u Nemackoj ambasadi u Beogradu?Jer i moj poslodavac nije siguran sta treba da radi,jer se prvi put susrece sa Srpskim pasošem.On mene salje da ja licno odem u instituciju za strance(Ausländerangelegenheiten).I oni meni u toj instituciji kazu da ja moram u Nemackoj ambasadi u Beogradu da podnesem zahtev za vizu.Da li moj poslodavac mora da podnese prvo zahtev za radnu dozvolu u Nemackoj ili to mogu i ja sam sa ugovorom koji mi je on dao?Sta treba da radi moj poslodavac da bih ja dobio radnu dozvolu u Nemackoj i kasnije podneo zahtev u Nemackoj ambasadi u Srbiji.Pomagajte ljudi,vec 2 meseca sam u Hamburgu i jos uvek moj poslodavac nije poslao zahtev i stalno mene licno salje da idem u neke institucije i uvek dobijem odgovor da moram prvo da se obratim Nemackoj ambasadi u Srbiji.

Pozdrav svima.Ako moze neko da mi pomogne u vezi dobijanja radne dozvole u Nemackoj u Hamburgu.Ja sam u Hamburgu vec 2 meseca i moj poslodavac ima volje da mi da posao.On je meni napravio ugovor,mi smo sve to uredno potpisala.Koji je sada sledeci korak?Sta treba moj poslodavac da uradi dalje?Kojoj ustanovi u Nemackoj on treba da posalje zahtev i sta je sve potrebno od dokumentacije da bih ja dobio radnu dozvolu i da bih mogao kasnije da podnesem zahtev za radnu vizu u Nemackoj ambasadi u Beogradu?Jer i moj poslodavac nije siguran sta treba da radi,jer se prvi put susrece sa Srpskim pasošem.On mene salje da ja licno odem u instituciju za strance(Ausländerangelegenheiten).I oni meni u toj instituciji kazu da ja moram u Nemackoj ambasadi u Beogradu da podnesem zahtev za vizu.Da li moj poslodavac mora da podnese prvo zahtev za radnu dozvolu u Nemackoj ili to mogu i ja sam sa ugovorom koji mi je on dao?Sta treba da radi moj poslodavac da bih ja dobio radnu dozvolu u Nemackoj i kasnije podneo zahtev u Nemackoj ambasadi u Srbiji.Pomagajte ljudi,vec 2 meseca sam u Hamburgu i jos uvek moj poslodavac nije poslao zahtev i stalno mene licno salje da idem u neke institucije i uvek dobijem odgovor da moram prvo da se obratim Nemackoj ambasadi u Srbiji.

Vas poslodavac mora da ispuni dva obrasca za zustimmung i posalje u ZAV. kad dobijete zustimmung onda zakazujete termin. Jer u Bg ambasadi ide i broj zustimmung i datum izdavanja pri zakazivanje termina. Vas poslodavac moze imejlom poslati za zustimmung i to direktno u Essen.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back