Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
minimalna bruto plata je za plavu kartu i to se usklađuje svake godine.

ne računajući minimalnu platu po gradu/mestu da bi vam uopšte odobrili vizu ali to ne bi trebalo da je bitno za noks 6-8

... bilo bi divno da nije ali ako vec piše u informatoru "PLAVA KARTA: Obavezno vodite računa o donjim granicama godišnje plate!".. šta se može.. tu je crno na belo

U Informatoru sa sajta Nemačke ambasade za noks 3, postoji 11 stvari neophodnih za dobijanje vize. Uspeo sam da skupim 9 tih stvari, ali me ovo buni, ima li neko informacije o tome šta je tačno ovo?

''Licenca za bavljenje poslom/ nostrifikacija licence od strane nemačkih organa Rešenje o nedostatku kompetencija/ neophodnosti postizanja dodatnih kvalifikacija u cilju priznanja istovetnosti u inostranstvu stečene diplome (rešenje o deficitima) Original + 2 fotokopije
Ist ''

kao i ovo ''Izvod iz trgovinskog registra Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda/ ili prijava privredne delatnosti + 1 kopija''.

Vozac jedno pitanje!Citam nesto u vezi ovih grupnih termina sto se zakazuju!Kakva je razlika izmedju tih i nasih ovih!

Poslodavac sa punomocjem 10 ili 15+ kandidata zakaze termin preko detasmana.
Firma kontaktira Ambasadu i oni ih upute u proceduru.
Nema nikakve razlike u tome kada odes na termin, isti ti papiri trebaju i na kraju ista se viza dobije.

- - - - - - - - - -

U Informatoru sa sajta Nemačke ambasade za noks 3, postoji 11 stvari neophodnih za dobijanje vize. Uspeo sam da skupim 9 tih stvari, ali me ovo buni, ima li neko informacije o tome šta je tačno ovo?

''Licenca za bavljenje poslom/ nostrifikacija licence od strane nemačkih organa Rešenje o nedostatku kompetencija/ neophodnosti postizanja dodatnih kvalifikacija u cilju priznanja istovetnosti u inostranstvu stečene diplome (rešenje o deficitima) Original + 2 fotokopije
Ist ''

kao i ovo ''Izvod iz trgovinskog registra Nemačke/ili bilans prihoda i rashoda/ ili prijava privredne delatnosti + 1 kopija''.

Izvod iz trgovinskog registra kupujete sami ili vam salje poslodavac na mail pa stampate.
Ovde mozete kupiti https://www.handelsregisterauszug-deutschland.de/

a defizitbesheid oko toga mora ipak neko da vam se javi ko je prosao to, ne znam kako ide za med radnike.

Ist ''

Šta si po profesiji odnosno za šta tražiš vizu?

Ako je ta famozna grupna viza u stvari detasman viza onda to nema veze sa ovim sto mi svi hocemo, bio sam dva puta preko detasmana, vezan sam za nasu firmu, mozes biti godisnje 9 meseci pa se vratiti kuci 3 meseca ili u cugu dve godine ali posle mora pauza dve godine. Sa detasmanom nemas nikakva prava u vezi pretvaranja u boravisnu vizu.

Oce li mi neko objasnit kako se to zavrsava viza u nemacku . Neki moji drugovi koji su na crno radili u DE posle 3 meseca morali su da se vrate kuci i kazu gazda im zavrsava vize tamo treba da cekaju kao mjesec- dva dana ???!!!! Ja im objasnjavam da ne moze tako da moraju kao mi ispadam budala
Moze da se zavrsi,potrebna je ulazna viza bilo kakva,to je prvi uslov da bi se ostalo moglo zavrsiti,pisano je o tome na ovim forumu morate dosta stranica unazad da listate.

- - - - - - - - - -

Ako je ta famozna grupna viza u stvari detasman viza onda to nema veze sa ovim sto mi svi hocemo, bio sam dva puta preko detasmana, vezan sam za nasu firmu, mozes biti godisnje 9 meseci pa se vratiti kuci 3 meseca ili u cugu dve godine ali posle mora pauza dve godine. Sa detasmanom nemas nikakva prava u vezi pretvaranja u boravisnu vizu.
Moze da se zavrsi kad se ode u Nemacku,pisano je o tome na formu,nije lako ali mnogi su zavrsili bar ovde sto su pisali,ima to dosta stranica unazad treba listati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back