Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini, nisam te razumela.
Kako si tacno promenila noks?
Da li si stornirala stari i aplicirala za novi termin ili su te oni nekako prebacili?

Oni su mi rekli da storniram stari i prijavila sam se za novi bez ikakvog problema i bez ikakvog cekanja izmedju. Jedini problem koji sam imala ranije je sto u polju gde treba da se upise br pasosa, nije stajalo da to treba da se upise...i samim tim i pogresila...ne znam idalje kako sam uspela ovo proslog puta da pogresim..da nisam slucajno pogledala drugi obrazac, a da je tamo pisalo sta treba da bude upisano, pa sam iz tog raloga se prijavila na tom obrascu...ili je doslo do greske, ne znam...uglavnom tako je kako je.

Oni su mi rekli da storniram stari i prijavila sam se za novi bez ikakvog problema i bez ikakvog cekanja izmedju. Jedini problem koji sam imala ranije je sto u polju gde treba da se upise br pasosa, nije stajalo da to treba da se upise...i samim tim i pogresila...ne znam idalje kako sam uspela ovo proslog puta da pogresim..da nisam slucajno pogledala drugi obrazac, a da je tamo pisalo sta treba da bude upisano, pa sam iz tog raloga se prijavila na tom obrascu...ili je doslo do greske, ne znam...uglavnom tako je kako je.

Ma, super, vazno da si resila problem i uspela ponovo da apliciras.

Sad strpljenje samo.
Bice to sve super. ;-)

Ne. Mislim da nekih 48 sati posle storniranja ne mozes da zakazes termin.
Mada za vreme nisam sigurna.

- - - - - - - - - -

To kada dobijes termin. Ovako si na listi cekanja.

- - - - - - - - - -

Mislim da da, pisali su na forumu o tome i to skoro.

Uh to mi bas ne treba
Valjda nece zato sto hocu da se prebacim za vozace kad odem radim kod ovog trazim za vozace a zbog cega hoce da odbiju

Pozdrav svima,
imam jedno pitanje:registrovao sam se za noks 1-2 sa starim pasosem i u medjuvremenu sam morao da izvadim novi posto mi je onaj stari isticao 13.11.2019 god.i svakako dok docekam termin i vizu ne bih mogli da mi odobre samu vizu zbog skorog isteka pasosa.E sad moje pitanje glasi:da li mogu sa starim ponistenim pasosem uci u ambasadu posto sam se sa njim registrovao,a da nov predam za viziranje?
Unapred hvala.

Mozes

Golden eye, i ja mislim isto kao Akita.
Na zalost, smatra se laziranjem podataka.
Ali, mozda mozes da proveris nekako, da pozoves ili posaljes neki e-mail.
Apsurdno je da cekas 10 meseci na termin po 1-2, ako si 6-8.

Nema to veze pod kojim noksom si aplicirao za termin. Bitno je kad dobijes termin da u obrascu koji predajes navedes ispravan noks. Ja sam aplicirao kao 1-2. A u stvari sam 3-5. I dobio sam termin.

Zdravo svima!

Pre otprilike nedelju dana počela sam da pratim ovaj forum. Iskreno, nisam pročitala baš svih 300 strana, ali većinu jesam. Nisam nigde naišla na ono što mene interesuje.
Naime, želim da prijavim termin po NOKSU 3-5, ali želim ujedno da prijavim i ćerku za spajanje porodice. Moj poslodavac mi je rekao da mogu odmah da je prijavim i da se to zove spajanje porodice "unapred". Slala sam upit ambasadi, kako da izvršim prijavu, s obzirom na to da se za spajanje čeka kraće nego za NOKS 3-5, ali oni su mi poslali neki uopšteni odgovor (u nastavku).

Molim za pomoć ako je neko bio u ovakvoj situaciji. Hvala.

"Guten Tag,
Dobar dan,

vielen Dank für Ihre Anfrage. Falls Sie eine Referenznummer per Mail erhalten haben und Sie Ihre Daten korrekt eingegeben haben, haben Sie alles richtig gemacht.

Ambasada se zahvaljuje na Vašem upitu. Vaša registracija je uspešna ako ste dobili mejl sa referentnim brojem i ukoliko ste uneli ispravne podatke.

Wir werden uns unaufgefordert per E-Mail mit Ihnen in Verbindung setzen und Ihnen einen Termin zuteilen.

Die Rückmeldung kann einige Zeit in Anspruch nehmen, bitte warten Sie diese E-Mail ab. Zuvor kann Ihnen auch auf direkte Nachfrage keine Terminauskunft genannt werden.

Automatski ćemo Vam uputiti mejl radi dodele termina.

Možda ćete duže čekati na povratnu informaciju, molimo Vas da budete strpljivi i sačekate naš mejl sa informacijom o Vašem terminu.

Pre toga, svakako, nismo u mogućnosti da damo informacije o Vašem terminu, nema potrebe da nas kontaktirate.

Die Wartezeiten auf einen Termin zur Beantragung eines Visums betragen zur Zeit mindestens

Berufe ohne Qualifikation (bis 2 Jahre Ausbildungszeit)

10 Monate

Berufe mit Qualifikation/ Berufsabschluss (Mittelschulabschluss/ Fach- oder Fachhochschulabschluss mit 3-4 Jahren Ausbildungszeit)

7 Monate

Hochqualifizierte, Blaue Karte, Werklieferungsverträge

5 Monate

Familienzusammenführung

6 Monate

Trenutno se za termin radi podnošenja zahteva za dobijanje vize čeka najmanje:

Zanimanja bez kvalifikacija (do dve godine stručne spreme)

10 meseci

Zanimanja sa kvalifikacijom / srednjom stručnom spremom (završena srednja (stručna) škola / viša stručna škola ili visoka škola strukovnih studija u trajanju od 3 ili 4 godine)

7 meseci

Stručnjake sa završenim visokoškolskim obrazovanjem, plava kartica, ugovori o izradi pokretnog materijalnog dobra

5 meseci

Spajanje porodice

6 meseci

Einzelne Anfragen zu den Wartezeiten können nicht beantwortet werden.

Ne odgovaramo na pojedinačna pitanja u vezi sa vremenom čekanja.

Die aktuellen Wartezeiten, sehen Sie ebenfalls auf unserer Homepage www.belgrad.diplo.de unter „Service/ FAQ (Häufig gestellte Fragen)“.

Trenutno okvirno vreme čekanja isto možete videti na našem internet sajtu www.beograd.diplo.de u rubrikama „Service/ FAQ (često postavljena pitanja)“."

@Akioki i ostali..
Kod koga ste prevodili diplomu, kod kog tumaca u Bg? I nikako da ukapiram kako iskopirati prevod jer je on zapecacen sa onim koncem i ostalo?

Akademija Oxford. Nemam konac vec pecat na spajalici. Kada sam kopirala nisam razdvajala, nego jednu, pa drugu stranu.
Na jednoj strani original, na drugoj zahtevan prevod, na cosku presavijeno i zahevtano. Pa tako sam i kopirala, bitno je da se ne razdvaja. Tako su mi i na faxu uzeli kopije bez problema. Ja sam upisana 2017, Februar , a papire prevodila decembar 2016.. 800,00 je bilo po strani.
Ovaj mejl mi nije u funkciji, zaboravih lozinku.

Akademija Oxford. Nemam konac vec pecat na spajalici. Kada sam kopirala nisam razdvajala, nego jednu, pa drugu stranu.
Na jednoj strani original, na drugoj zahtevan prevod, na cosku presavijeno i zahevtano. Pa tako sam i kopirala, bitno je da se ne razdvaja. Tako su mi i na faxu uzeli kopije bez problema. Ja sam upisana 2017, Februar , a papire prevodila decembar 2016.. 800,00 je bilo po strani.
Ovaj mejl mi nije u funkciji, zaboravih lozinku.

Hvala!

- - - - - - - - - -

Dragan Djokić iz Bg ima nemački pečat, ako ti je to važno a ambasada prihvata sve naše ovlašćene prevodioce sa teritorije Srbije. Kopira se pažljivo, ali može.

Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back