Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pogresila
UPRAVO STIGAO MAIL
aplikacija 21.01 termin 03.04 noks 6/8

Cestitam! Koliko sam ispratio u porukama, za plavu kartu se ceka 2 meseca i kusur, a viza je gotova za ~3 meseca...
Koji stepen obrazovanja imas, odnosno koju diplomu/diplome si predala? Ja sam se juce prijavio za NOKS 6-8, ali me buni da li treba da predam i Bachelor i Master, ili samo Master (koja me direktno i kvalifikuje za ponudjeno radno mesto). Je l' nemacki bio potreban na terminu?

Muma imam jedno pitanje-nedoumicu pa rekoh mozda znas odgovor... Da li mi je nuzno da na terminu predam i diplomu o obrazovanju i listing iz PIO, a rec je o noksu 1-2 i za taj posao nemam diplomu i obican radnik je u pitanju? Hvala...

Ja nosim sve i izvod iz pio fonda, diplomu prevedenu iako nije vezana za posao, i preporuke poslodavca da sam radila posao isti koji cu radim u de,i to prevela.

Pa kad dobijes mail sa terminom imas link tj.podvuceno POTVRDA gde pritisnes i otvoriti ti drugi prozor u brovseru i gde pise da ste potvrdili Vas dolazak u dato vreme ime i prezime pa meil pa broj pasosa i za to imas tri dana da potvrdis.

Dopuna i imate vremena do tri dana pred datum termina da potvrdite vas dolazak na isti .Ako do tri dana pred termin ne potvrdite dolazak vas termin ce biti dodeljen sledecem broju po redu a bas broj pasosa nece moci aplicirati za bilo koji termi iz bezbedonosnih razloga.e tako ja sam imao toliko

Cestitam! Koliko sam ispratio u porukama, za plavu kartu se ceka 2 meseca i kusur, a viza je gotova za ~3 meseca...
Koji stepen obrazovanja imas, odnosno koju diplomu/diplome si predala? Ja sam se juce prijavio za NOKS 6-8, ali me buni da li treba da predam i Bachelor i Master, ili samo Master (koja me direktno i kvalifikuje za ponudjeno radno mesto). Je l' nemacki bio potreban na terminu?

imam b2 sertifikat i imam specijalisticku diplomu i diplomu opstih studija nosim obe,a Bachelor mislim nije dovoljno mozda Master ,za termin za noks 6/8 se ceka preko 2,5 meseca a za vizu ne znam jos.

Dopuna i imate vremena do tri dana pred datum termina da potvrdite vas dolazak na isti .Ako do tri dana pred termin ne potvrdite dolazak vas termin ce biti dodeljen sledecem broju po redu a bas broj pasosa nece moci aplicirati za bilo koji termi iz bezbedonosnih razloga.e tako ja sam imao toliko

Upravo tako i piše u mejlu kada stigne termin.
S tim da ako potvrdite termin a ne pojavite se na isti, vaš broj pasoša će biti u blokadi 6 meseci u sistemu za termine (ovo je sa sajta ambasade)

imam b2 sertifikat i imam specijalisticku diplomu i diplomu opstih studija nosim obe,a Bachelor mislim nije dovoljno mozda Master ,za termin za noks 6/8 se ceka preko 2,5 meseca a za vizu ne znam jos.

Potreban je sertifikat nemackog jezika za Plavu kartu??? O.o To ne pise u informatoru.. :/ Sto se tice diploma, bojim se da te nisam bas najbolje razumeo. Nosim Master dipl. svakako, samo ne znam moram li i Bachelor da ponesem ili ne. Cisto zbog procedure oko apostila, da znam da li da radim apostil za obe diplome ili ne...

Potreban je sertifikat nemackog jezika za Plavu kartu??? O.o To ne pise u informatoru.. :/ Sto se tice diploma, bojim se da te nisam bas najbolje razumeo. Nosim Master dipl. svakako, samo ne znam moram li i Bachelor da ponesem ili ne. Cisto zbog procedure oko apostila, da znam da li da radim apostil za obe diplome ili ne...

"Znanje nemačkog jezika u principu nije propisano. Međutim, u postupku o potrebi poznavanja jezika za željeno zaposlenje moguće je da se naknadno zatraži odgovarajući dokaz. Ambasada iz tog razloga savetuje da obratite pažnju na sledeće smernice, pomoću kojih značajno možete da utičete na uspeh i pozitivnu odluku o Vašem zahtevu:" - ovako pise na sajtu, sto znaci ne mora ali mogu da traze. Generalno mislim da traze za medicinske sestre, lekare kao i prilikom spajanja porodice!
I jos jedno pitanje apostil pecat si stavljao u sudu ili je to moguce i kod notara uraditi? i on ide samo na original diplomu?
Mislim da je najbolje da poneses i jednu i drugu pa kad budes predavao da objasnis situaciju pa ce sluzbenica proceniti da li treba obe da uzme ili samo master :)

Moje iskustvo:
Aplicirao za termin 17.08.2017. po starom sistemu, dobio email 14.02.2018. u kojem me obavestavaju da imam termin 27.02.2018. Predao papire i cekao odgovor do danas 09.03.2018. Zvali su me iz ambasade telefonom i rekli da mi je viza odobrena, potrebno je da donesem pasos na viziranje i osiguranje u trajanju od 6 meseci od dana kada planiram odlazak, viziranje pon, uto, sre i cet od 8h do 10h.
U pitanju je radna viza, sportski trener, oblast Baden Wuerttemberg
Pozdrav i sve najboje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back