Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovu pricu od 1.1.2018-te da nece biti potrebna viza je pogresno protumacena.Prvobitna objava je glasila da ce od 1. januara svi gradjani koji nisu EU biti izjednaceni sa gradjanima EU oko trazenja posla,ZNACI SAMO OKO TRAZENJA POSLA, VIZA je i dalje POTREBNA samo sto mozemo da trazimo posao ravnopravno kao da smo EU,e sad to sto je neko procitao...IZJEDNACENI...MOCI DA TRAZE POSAO,pa poceo da siri po raznim forumima,grupama,portalima...kao ne trebaju vize itd je napravilo takvu pometnju .A sto se tice dobijanja vize,strucni kadar i to jos sa deficitarnim zanimanjem je u prednosti od onih koji imaju neki kurs ili hoce da idu kao helferi.Inace,nadao sam se da ce bar od 1. januara uvesti to da se ta prva viza na godinu dana moze dobiti u Nemackoj,kao sto se moze dobiti u Austriji i Svedskoj,ali od toga izgleda nema nista.U pitanju je vrlo jaka filtracija struke,gledace dlaku u jajetu,preostaje nam cekanje i da smo spremni papiroloski sa svim sto zahtevaju da predamo.Viliki pozdrav svima.
Jeste brate, sve sam osetio na svojoj koži... nisam ni uspeo pronaći poslodavca jer imam samo kurs zavarivanja a (bez obzira na ateste, iskustvo, kvalitet), moram da imam diplomu zavarivača treći stepen... a kao helfer nisam uspeo pronaći poslodavca, ili nisam imao sreće ili je nešto drugo.

Za Voraubzustimmung
Covek koji se spajao sa suprugom mi izašao u susret i rekao.
Zajedno sa suprugom je otišao u auslanderbehorde, poneli su:
Platne liste
Ugovor o zakupu stana u kome se navodi da se stanodavac slaze da on zivi sa suprugom u njemu
Prijava boravka zene na taj stan
Njen ugovor o radu za stalno
Njen Aufenthaltstitel
Internacionalni venčani list
Pasoše
Njegov A1
Sve ovo gore u više kopija i
Popunili zahtev za izdavanje Voraubzustimmunga

Zatim se on vratio u Srbiju i na termin poneo sve sto pise na sajtu u Ambasadu, dobio vizu za 4 dana iz razloga sto se sve unapred predalo i nista se nije slalo za De.

Problem se javlja ako je u auslanderbehorde velika gužva službenik vas samo otkaci uz cuvenu recenicu "javite se nasem nadležnom organu u matičnoj zemlji". Znaci treba i malo sreće.

Ko zeli u ovo da se upusta srecno!

- - - - - - - - - -

Procitah ovaj post na fb, koga zanima neka procita. Kaze zavrsio sve u DE za spajanje porodice.
https://www.facebook.com/groups/IUSNJ.NON.EU.INFO/permalink/1893806570949975/

Ili ovako! Pravite ljudi decu! ????????????

Za Voraubzustimmung
Platne liste
Ugovor o zakupu stana u kome se navodi da se stanodavac slaze da on zivi sa suprugom u njemu
Njen Aufenthaltstitel
Pasoše
Njegov A1

Zatim se on vratio u Srbiju i na termin poneo sve sto pise na sajtu u Ambasadu, dobio vizu za 4 dana iz razloga sto se sve unapred predalo i nista se nije slalo za De.

Problem se javlja ako je u auslanderbehorde velika gužva službenik vas samo otkaci uz cuvenu recenicu "javite se nasem nadležnom organu u matičnoj zemlji". Znaci treba i malo sreće.

- - - - - - - - - -

Hvala na informaciji, a vredi pokusati, ništa niko ne gubi.

Za Voraubzustimmung
Platne liste
Njen Aufenthaltstitel
Pasoše
Njegov A1

- - - - - - - - - -

Hvala na ovako iscrpnom odgovoru, probacu da uradim to kada sledeci put budem isao za Nemacku Da probam da ubrzam bar malo taj proces posle termina.

Pisacu naravno svoje iskustvo nakon toga

Pozdrav svima na sajtu... Procitao sam sve stranice i upoznao se koliko toliko o onome sto mi treba mada i dalje imam nekih poteskoća. Situacija je sljedeća : Bio sam u Nemačkoj, otisao u DHL postu, odradio jedan probni dan koji je zahtjevao sef. Posle nekoliko dana od sefa sam dobio sljedece : ugovor na 6 mejseci koji vazi do 31.08.2018 i 2 formulara ''opis posla'' ( stellenbeschreibung ) koje je on popunio, sve sa pecatom i potpisom.

Da li je to taj zusstimung koji svi odje pominju i da li je ovo sve sto mi je bilo potrebno od dokumenata iz nemacke ?

Ostale stavke koje stoje u informatoru nisam sve ispunio, da li da ih popunjavam sam kako znam i umijem ili da trazim te famozne agencije pa da mi to oni urade ( mada ne znam koliko to kosta )

Zamolio bih sve clanove koji cekaju termin i kada dobiju vizu i ostalo,kada govore o svom datumu apliciranja da obavezno navedu
zanimanje ,cisto da svi mi ovde znamo da li se i kako se bave filtriranjem i biranjem zanimanja i obavezno navedu vrstu firme jel
Gewerbe (zanatska radnja) ili je GmbH,takodje i vrlo bitan podatak,ako je gewerbe,da li je vlasnik nas covek ili schvaba.
Konkretno ko ima zanat-kurs ili je helfer i garanciju gewerbea gde je vlasnik nas covek,sansa za dobijanje vize su vrlo male,tako da vas ne cudi ako dugo cekate
jer nece ni da vas zovu jel ce vas odbiti.Zatim,firma ili zanatska radnja ako je nekad imala neko dugovanje,neki minus,neki spor,a ambasda to naravno proverava,
sanse su isto male.Molicu vas sve kad primetite da je neko objavio cekam vec 4-5 meseci ternim i jos mi nisu javili da ga opomenete da odmah napise sta je
po zanimanju i kakva je firma.Moj slucaj je: Imam garanciju nemacke firme GmbH (vlasnik schvaba) i elektricar sam 5-ti stepen,imam sve potrebne papire i aplicirao za termin pre dva meseca.
Po ovakvim objavama moze svako sebe da pronadje u svom zanimanju i otprilike da se zna duzina cekanja.Veliki pozdrav za sve,udruzeni smo jaci od njih.

Moze li neko da mi pojasni kako da skinem registar firme za 8,5 €. Ja sam se registrovala na sajt , nasla firmu ali pre BR Kreditne kartice trazi neki kod . zna li neko sta je to?

Ne moze obicna kartica vec samo sa pey pal karticu.

- - - - - - - - - -

Zamolio bih sve clanove koji cekaju termin i kada dobiju vizu i ostalo,kada govore o svom datumu apliciranja da obavezno navedu
zanimanje ,cisto da svi mi ovde znamo da li se i kako se bave filtriranjem i biranjem zanimanja i obavezno navedu vrstu firme jel
Gewerbe (zanatska radnja) ili je GmbH,takodje i vrlo bitan podatak,ako je gewerbe,da li je vlasnik nas covek ili schvaba.
Konkretno ko ima zanat-kurs ili je helfer i garanciju gewerbea gde je vlasnik nas covek,sansa za dobijanje vize su vrlo male,tako da vas ne cudi ako dugo cekate
jer nece ni da vas zovu jel ce vas odbiti.Zatim,firma ili zanatska radnja ako je nekad imala neko dugovanje,neki minus,neki spor,a ambasda to naravno proverava,
sanse su isto male.Molicu vas sve kad primetite da je neko objavio cekam vec 4-5 meseci ternim i jos mi nisu javili da ga opomenete da odmah napise sta je
po zanimanju i kakva je firma.Moj slucaj je: Imam garanciju nemacke firme GmbH (vlasnik schvaba) i elektricar sam 5-ti stepen,imam sve potrebne papire i aplicirao za termin pre dva meseca.
Po ovakvim objavama moze svako sebe da pronadje u svom zanimanju i otprilike da se zna duzina cekanja.Veliki pozdrav za sve,udruzeni smo jaci od njih.

Dobar savet. Ali samo jedno gresite nije bitno da li je nemac ili nas vlasnik firme, bitno je da nema dugovanja, i da nema eu gradjana za taj posao. Inace handelsregister imaju gmbh i ug firme, a ostale neznam kakav imaju.

Pozdrav svima, treba mi savet, stupio sam u kontakt sa firmom iz nemacke, zele da mi rade ugovor o radu za vodoistalatra, al sta mije potrebno od dokumenata i koja je procedura.. ????

Ugovor i da zakazes termin za vizu. I imas na sajtu ambasade informator za svaki noks. Skines i skupis dokumenta po njemu. Obrati paznju da izaberes pravi noks. Ako nemas skolu za vodoinstalatera onda je noks 1-2.

Da li neko zna i voljan je da podeli konkretne informacije vezano za spajanje porodice......koliko mora da zaradjuje supružnik u Nemačkoj ako je u pitanju par sa dvoje dece i koliki mora biti stan za takvu porodicu da bi odobrili spajanje? Deca su mala 1,5 godinu i 4 godine ako to uopšte gledaju....

Gledaju decu naravno. Treba Vam stan minimum 12qm za odrasle i 10qm za tako malu decu, bez kuhinje i kupatila. Nisam sigurna za tp dete od 1.5 godine, mozda bi Vam racunali da ide sa Vama u sobu.
A za novac bi Vam islo ovako:
Od netto plate oduzmete
2*374 eura za Vas i suprugu
2*240 eura za decu (0 bis 5 Jahre)
stan WARM kirija (sa racunima)

Ako netto plata sve ovo pokriva super. Moze biti malih odstupanja na nize.

Sto se tice Gewerbe-a, mom suprugu je poslodavac nas covek, manja je firma i suprug je dobio vizu. Nema veze ko vam je poslodavac i kakva je firma, samo imajte to sto se trazi sa sajta ambasade.

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima, treba mi savet, stupio sam u kontakt sa firmom iz nemacke, zele da mi rade ugovor o radu za vodoistalatra, al sta mije potrebno od dokumenata i koja je procedura.. ????

http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/04/ERWERBST_C3_84TIGKEIT.html
Evo stranica na sajtu ambasade, tu pronadjite kom NOKS-u pripadate i rezervisite termin. Takodje ispod svakog noksa ima informator sta je potrebno pripremiti od papira za termin.

Connexion Wien, nemoj zbunjivati clanove foruma,na sajtu ambasade jasno pise sta i kako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back