Danas su mi javili iz agencije.Izvini al miram da pitam, jel to danas ste dobili mejl ili juce.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas su mi javili iz agencije.Izvini al miram da pitam, jel to danas ste dobili mejl ili juce.
Jeste brate, sve sam osetio na svojoj koži... nisam ni uspeo pronaći poslodavca jer imam samo kurs zavarivanja a (bez obzira na ateste, iskustvo, kvalitet), moram da imam diplomu zavarivača treći stepen... a kao helfer nisam uspeo pronaći poslodavca, ili nisam imao sreće ili je nešto drugo.Ovu pricu od 1.1.2018-te da nece biti potrebna viza je pogresno protumacena.Prvobitna objava je glasila da ce od 1. januara svi gradjani koji nisu EU biti izjednaceni sa gradjanima EU oko trazenja posla,ZNACI SAMO OKO TRAZENJA POSLA, VIZA je i dalje POTREBNA samo sto mozemo da trazimo posao ravnopravno kao da smo EU,e sad to sto je neko procitao...IZJEDNACENI...MOCI DA TRAZE POSAO,pa poceo da siri po raznim forumima,grupama,portalima...kao ne trebaju vize itd je napravilo takvu pometnju .A sto se tice dobijanja vize,strucni kadar i to jos sa deficitarnim zanimanjem je u prednosti od onih koji imaju neki kurs ili hoce da idu kao helferi.Inace,nadao sam se da ce bar od 1. januara uvesti to da se ta prva viza na godinu dana moze dobiti u Nemackoj,kao sto se moze dobiti u Austriji i Svedskoj,ali od toga izgleda nema nista.U pitanju je vrlo jaka filtracija struke,gledace dlaku u jajetu,preostaje nam cekanje i da smo spremni papiroloski sa svim sto zahtevaju da predamo.Viliki pozdrav svima.
Procitah ovaj post na fb, koga zanima neka procita. Kaze zavrsio sve u DE za spajanje porodice.
https://www.facebook.com/groups/IUSNJ.NON.EU.INFO/permalink/1893806570949975/
Za Voraubzustimmung
Covek koji se spajao sa suprugom mi izašao u susret i rekao.
Zajedno sa suprugom je otišao u auslanderbehorde, poneli su:
Platne liste
Ugovor o zakupu stana u kome se navodi da se stanodavac slaze da on zivi sa suprugom u njemu
Prijava boravka zene na taj stan
Njen ugovor o radu za stalno
Njen Aufenthaltstitel
Internacionalni venčani list
Pasoše
Njegov A1
Sve ovo gore u više kopija i
Popunili zahtev za izdavanje Voraubzustimmunga
Zatim se on vratio u Srbiju i na termin poneo sve sto pise na sajtu u Ambasadu, dobio vizu za 4 dana iz razloga sto se sve unapred predalo i nista se nije slalo za De.
Problem se javlja ako je u auslanderbehorde velika gužva službenik vas samo otkaci uz cuvenu recenicu "javite se nasem nadležnom organu u matičnoj zemlji". Znaci treba i malo sreće.
Ko zeli u ovo da se upusta srecno!
- - - - - - - - - -
Ili ovako! Pravite ljudi decu! ????????????
ja mislim da moraju do kraja januara da nam daju termin jer nema smisla vise....7 meseci cekam![]()
Ogi,bas me interesuje sta si po zanimanju i da li imas ugovor s firmom
Hvala na informaciji, a vredi pokusati, ništa niko ne gubi.
Za sada je samo to, nabavljajte na vreme.... a sto se tice ugovora ni meni nije jasno, dal je do sluzbenika ili sta, ja se sad bojim da ne budu trazili i meni naknadno...zato moj savet vam je da ipak pripremite i nov za svaki slucaj...
Za Voraubzustimmung
Covek koji se spajao sa suprugom mi izašao u susret i rekao.
Zajedno sa suprugom je otišao u auslanderbehorde, poneli su:
Platne liste
Ugovor o zakupu stana u kome se navodi da se stanodavac slaze da on zivi sa suprugom u njemu
Prijava boravka zene na taj stan
Njen ugovor o radu za stalno
Njen Aufenthaltstitel
Internacionalni venčani list
Pasoše
Njegov A1
Sve ovo gore u više kopija i
Popunili zahtev za izdavanje Voraubzustimmunga
Zatim se on vratio u Srbiju i na termin poneo sve sto pise na sajtu u Ambasadu, dobio vizu za 4 dana iz razloga sto se sve unapred predalo i nista se nije slalo za De.
Problem se javlja ako je u auslanderbehorde velika gužva službenik vas samo otkaci uz cuvenu recenicu "javite se nasem nadležnom organu u matičnoj zemlji". Znaci treba i malo sreće.
Ko zeli u ovo da se upusta srecno!
- - - - - - - - - -
Ili ovako! Pravite ljudi decu! ????????????
Pozdrav.evo jedne informacije od mene.moj kolega se prijavio 2.11.2017.mejl za termin dobio 10.1.2018.a termin zakazan za16.1.2018.neka je sa srecom.
Ja, 9 !![]()
U sledecu turu ides, mozda i sutra. Javi odmah da znamo jel se zavrteo tocak srece.
Moze li neko da mi pojasni kako da skinem registar firme za 8,5 €. Ja sam se registrovala na sajt , nasla firmu ali pre BR Kreditne kartice trazi neki kod . zna li neko sta je to?
Zamolio bih sve clanove koji cekaju termin i kada dobiju vizu i ostalo,kada govore o svom datumu apliciranja da obavezno navedu
zanimanje ,cisto da svi mi ovde znamo da li se i kako se bave filtriranjem i biranjem zanimanja i obavezno navedu vrstu firme jel
Gewerbe (zanatska radnja) ili je GmbH,takodje i vrlo bitan podatak,ako je gewerbe,da li je vlasnik nas covek ili schvaba.
Konkretno ko ima zanat-kurs ili je helfer i garanciju gewerbea gde je vlasnik nas covek,sansa za dobijanje vize su vrlo male,tako da vas ne cudi ako dugo cekate
jer nece ni da vas zovu jel ce vas odbiti.Zatim,firma ili zanatska radnja ako je nekad imala neko dugovanje,neki minus,neki spor,a ambasda to naravno proverava,
sanse su isto male.Molicu vas sve kad primetite da je neko objavio cekam vec 4-5 meseci ternim i jos mi nisu javili da ga opomenete da odmah napise sta je
po zanimanju i kakva je firma.Moj slucaj je: Imam garanciju nemacke firme GmbH (vlasnik schvaba) i elektricar sam 5-ti stepen,imam sve potrebne papire i aplicirao za termin pre dva meseca.
Po ovakvim objavama moze svako sebe da pronadje u svom zanimanju i otprilike da se zna duzina cekanja.Veliki pozdrav za sve,udruzeni smo jaci od njih.
Pozdrav svima, treba mi savet, stupio sam u kontakt sa firmom iz nemacke, zele da mi rade ugovor o radu za vodoistalatra, al sta mije potrebno od dokumenata i koja je procedura.. ????
Da li neko zna i voljan je da podeli konkretne informacije vezano za spajanje porodice......koliko mora da zaradjuje supružnik u Nemačkoj ako je u pitanju par sa dvoje dece i koliki mora biti stan za takvu porodicu da bi odobrili spajanje? Deca su mala 1,5 godinu i 4 godine ako to uopšte gledaju....
Pozdrav svima, treba mi savet, stupio sam u kontakt sa firmom iz nemacke, zele da mi rade ugovor o radu za vodoistalatra, al sta mije potrebno od dokumenata i koja je procedura.. ????
Zamolio bih sve clanove koji cekaju termin i kada dobiju vizu i ostalo,kada govore o svom datumu apliciranja da obavezno navedu
zanimanje ,cisto da svi mi ovde znamo da li se i kako se bave filtriranjem i biranjem zanimanja i obavezno navedu vrstu firme jel
Gewerbe (zanatska radnja) ili je GmbH,takodje i vrlo bitan podatak,ako je gewerbe,da li je vlasnik nas covek ili schvaba.
Konkretno ko ima zanat-kurs ili je helfer i garanciju gewerbea gde je vlasnik nas covek,sansa za dobijanje vize su vrlo male,tako da vas ne cudi ako dugo cekate
jer nece ni da vas zovu jel ce vas odbiti.Zatim,firma ili zanatska radnja ako je nekad imala neko dugovanje,neki minus,neki spor,a ambasda to naravno proverava,
sanse su isto male.Molicu vas sve kad primetite da je neko objavio cekam vec 4-5 meseci ternim i jos mi nisu javili da ga opomenete da odmah napise sta je
po zanimanju i kakva je firma.Moj slucaj je: Imam garanciju nemacke firme GmbH (vlasnik schvaba) i elektricar sam 5-ti stepen,imam sve potrebne papire i aplicirao za termin pre dva meseca.
Po ovakvim objavama moze svako sebe da pronadje u svom zanimanju i otprilike da se zna duzina cekanja.Veliki pozdrav za sve,udruzeni smo jaci od njih.