Do kada

meni licno, za zensko pogotovo, izradjati shta imash radjati do tridesete... a za mushkarca, shta ja znam, moze sa 40... mene je moj cale napravio sa 23, ja sad imam 23 znaci on 46, a da me napravio sa 40, znaci sad bi imao 63...puno je to nekako...

Mene moj sa 33, i nikad mi nije delovao star u odnosu na druge, naprotiv...ali razumem percepciju koja se nosi iz kuce, neki model...
Eh, kad se setim sa 14 mi je bila misaona imenica da napunim famoznih 18. Ok ne mislim sa 40 radjati, ali do 40-ok, cak i posle ali 2., 3.....
Kad vidim da i sa 65 neki aktivno planinare, sa 78 (moj dr) i dalje rade...pa vidi Krkobabica sa 82 u vlasti, ish godine.... :lol:

prijateljica iz teretane ima oko 80 i radi sve vezbe koje joj pokazem..30x moze razvuci tocak za trbusnjake..stavljam ruku na panj da nijedna 20ogodisnjakinja ne bi mogla ni pola..vecina 3x ne bi uspela..u svakom slucaju zabole me kad ce ko praviti decu..vidim sto ispadaju normalna:lol:

Pravi muskarac treba da napravi dete, npr. jel kasno posle cetrdesete? Pitam jer sam cuo da kao ljudi tada vise nemaju zivaca za dete, a ja jos nisam za tu opciju jer mi se jos malo druzi sa zenama, pa ako ne moram cisto da jos malo uzivam.

Što bi kolege sa mog faksa, gledajući na sat rekli - A kad je ispit !? :lol:

Šalu na stranu - deca se prave isključivo iz iskrene, obostrane Ljubavi, Želje i Potrebe !! A već sam rekao da Ljubav ne ume da broji !!

A što se moranja tiče, samo telesna smrt je moranje !!

a sto je to bolje?ajde se malo osvrni na parove izmedju 20-30 pa reci dal su vitalni..ili stomacine ko bojleri..debele klinke za busem ne mogu potrcati..i ne igra svaki roditelj lopte s detetom i ne baca frizbi..za to ne treba atletska gradja ili na nosenje deteta od 20 kila..i sa 60 ga moze nauciti plivati i dati zdravu svest o zivotu

pusti ti to, ko koliko moze da trci i da odradi trbusnjaka, bioloski je zdravija da bude majka ta klinka debeljusna koja ne moze da potrci nego zgodna zategnuta zena koja ima 40 godina...
to isto vazi i za muskarca, mozete i kad ste dosta stariji da napravite dete ali je varka da u genetskom smislu ne opada i vas kvalitet, raste mogucnost zdravstvenih problema deteta takodje kao i kad je u pitanju starija zena...
mozemo da psiholoski pomeramo granicu, zezanje, ludilo, da jos toga prodjemo, ali biolosko vreme je neumitno i make up, misici i trbusnjaci ga ne menjaju sto se tice reprodukcije.

pusti ti to, ko koliko moze da trci i da odradi trbusnjaka, bioloski je zdravija da bude majka ta klinka debeljusna koja ne moze da potrci nego zgodna zategnuta zena koja ima 40 godina...
to isto vazi i za muskarca, mozete i kad ste dosta stariji da napravite dete ali je varka da u genetskom smislu ne opada i vas kvalitet, raste mogucnost zdravstvenih problema deteta takodje kao i kad je u pitanju starija zena...
mozemo da psiholoski pomeramo granicu, zezanje, ludilo, da jos toga prodjemo, ali biolosko vreme je neumitno i make up, misici i trbusnjaci ga ne menjaju sto se tice reprodukcije.
Nije tacno.
Postoji "skolski" fertilni period, to stoji, ali koliko je ko zdrav i sposoban i u kakvom su mu stanju organi&organizam zavisi od osobe do osobe...Znam za devojke koje ne mogu izneti trudnocu sa 20, i one sa 30 i kusur koje glat iznesu i rode...

to je individualno...mislim...imash i mushkarce s 20 godina koji su sterilni...i one od 50, kojima su plivachi na broju...jel to pravi reper??

govori se o zdravim osobama...i slazem se sa shojkom da je bolje bude mladja majka...nego da radja tamo s 45-50...

Nije tacno.
Postoji "skolski" fertilni period, to stoji, ali koliko je ko zdrav i sposoban i u kakvom su mu stanju organi&organizam zavisi od osobe do osobe...Znam za devojke koje ne mogu izneti trudnocu sa 20, i one sa 30 i kusur koje glat iznesu i rode...

ok, ali to sta ti navodis su statisticki izuzeci, i oni potvrdjuju pravilo koje sam ja navela, da reproduktivna sposobnost neumitno opadda sa godinama.to kaze nauka. neke cinjenice su neoborive.stvarnost ih potvrdjuje.

a sto je to bolje?ajde se malo osvrni na parove izmedju 20-30 pa reci dal su vitalni..ili stomacine ko bojleri..debele klinke za busem ne mogu potrcati..i ne igra svaki roditelj lopte s detetom i ne baca frizbi..za to ne treba atletska gradja ili na nosenje deteta od 20 kila..i sa 60 ga moze nauciti plivati i dati zdravu svest o zivotu

Sve zavisi od roditelja do roditelja. Nisu ni svi mladi danas trontavi, a ni svi stari vitalni.

i ja s e slazem s konstatacijom shojo maho...klinac mi ima 3 godine...i ne da hiperaktivan...nego, nemam rechi...ne znam kako bih ga ispratio da imam 10-ak ili 15 godina vishe... :)

Neka ti je samo živ i zdrav. I moj sin je "Mali Veseljak", lučki remorker ("Little Toot"). :ok:

naravno da je super i kasnije, bitno je da covek dobije dete ako ga zeli. ali ako moze da bira bolje je malo ranije. bolje po dete da mu je tata zdrav, vitalan, pun snage.

Delimo mišljenje. Veća je verovatnoća da mlad roditelj bude vitalan, jer posao i obaveze polako jedu njegovu snagu i vitalnost, a to je za neoženjenog mladića nejčešće nepoznanica.

Što je najgore svi to svoje dugo življenje vezuju za mišiće, rad srca, liniju, kapacitet pluća, itd. Niko ne gleda da se ništa nije radilo na održavanju "kondicije" reproduktivnih organa, koji još uvek sa poznatim medicinskim sredstvima i razvojem medicine, imaju i dalje isti rok trajanja.

ok, ali to sta ti navodis su statisticki izuzeci, i oni potvrdjuju pravilo koje sam ja navela, da reproduktivna sposobnost neumitno opadda sa godinama.to kaze nauka. neke cinjenice su neoborive.stvarnost ih potvrdjuje.

Reproduktivna sposobnost opada, to stoji.
Ali postoji interval za radjanje, koji def. nije od 20-30-e.
I svaka trudnoca nosi razlicite rizike, nevezano za godine.
Ok, idealan period su sredina i kasne 20-e. Skolski.

Pravi muskarac treba da napravi dete, npr. jel kasno posle cetrdesete? Pitam jer sam cuo da kao ljudi tada vise nemaju zivaca za dete, a ja jos nisam za tu opciju jer mi se jos malo druzi sa zenama, pa ako ne moram cisto da jos malo uzivam.
Интересантно да већ почетком основне школе дијете буде старо да почиње тренирати бројне спортове, сем рекреативно... интелигенцију можеш да развијаш до адолесценције, пунољетства, тако нешто, послешта год чинио нема ефекта, окаснио си... већ у раним двадесетим чујеш како кажу да су стари да упишу факс, као, прегазило их вријеме, гдје ће они матори међу клинце у клупу... али када је изузетно важно животно питање на дјелу, дијете, за њега никад није касно. Касно нам је да развијамо своје спосовности, али се може коцкати са потомством. Неће баш нас ваљда задесити та несрећа да добијемо физички или ментално заостало дијете. Хепатитиси, сиде и ретардирана дјеца су увијек нешто шта чујамо да се дешава другима. Дијете се може добити док год има јајних ћелија и покретних сперматозоида, мушко га може добити и након шездесете, жене и у касним четрдесетим. И нека. Коме се тако допада, нека тако ради.

Reproduktivna sposobnost opada, to stoji.
Ali postoji interval za radjanje, koji def. nije od 20-30-e.
I svaka trudnoca nosi razlicite rizike, nevezano za godine.
Ok, idealan period su sredina i kasne 20-e. Skolski.

pa niko ovde nije pisao da mora do odredjene godine i na dan tog rodjendana, cao, dovidjenja nema vise, sudbe li klete.
ima primera i da su zene radjale opusteno sa 50 pa i vise..ok...ali verovatnoca da nesto nece biti u redu sa detetom raste vrtoglavo kako je zena starija, raste mogucnost problema i sa njom i sa detetom.
prosto pisemo do kad je otprilike razumno zbog bioloskih razloga da se to dete rodi, a svako bira ili mu okolnosti namecu do kad ce i koliko da rizikuje.

reproduktivna sposobnost neumitno opadda sa godinama.to kaze nauka. neke cinjenice su neoborive.stvarnost ih potvrdjuje.

tako je

Pogotovo za žene tvdi se da je period između 23 i 28 statistički najpovoljniji. No, to je sve samo statistika i zvonasta kriva.

i to isto: tako je :D

ako ove dve stvari zanemarimo, idealno vreme je onda kad se dete želi. i to i on i ona, a ne samo jedno.

Back